Sommermad i sommerhaven – frisk bulgursalat og guacamole.

Endnu en dejlig sommerdag ventede os. Tak for den! 😀

Solen var stærk og bed i huden idag. Man kunne spise morgenmad udenfor i det fri. Klokken OTTE! Hvor er det SKØNT!

Prøv lige at se hver hvor smukke morgenbrødene bliver når solen skinner på dem? 🙂

Morgenbrød af langtidshævet dej

Man kunne cykle i sandaler og uden jakke. Der var for varmt på terrassen. For varmt til at læse. For varmt til at spise.

Der var også for varmt til at stå i køkkenet, men alligevel ville det være dejligt at kunne spise let, lækkert og hurtiglavet mad. Kokken dovner den jo helst på terrassedage! 🙂

Bulgursalat med tomater, squash, agurk, og forårsløg

Imorges fik jeg en hurtig ide. En pakke bulgur faldt bogstaveligt talt, ud skabet, ned i hænderne på mig. Jeg tænkte : Kunne man mon koge bulgur om morgenen og lade det køle af på komfuret hele dagen, så det ville være nemt at lave den gode bulgur-salat om aftenen?

Jeg tog chancen og ja. Det kan man godt 🙂

Jeg kogte en pose med 400 gr bulgur i 1½ liter vand i 20 minutter og slukkede for gryden da jeg kørte på arbejde. Du laver jo bare bulgur efter hvor mange personer i er, men jeg skulle hilse og sige at bulguren smager fantastisk, også dagen efter. Så lav gerne rigeligt. 😉

Da jeg kom hjem havde bulguren opsuget væden og jeg rørte en hurtig dressing bestående af : God olivenolie (en god sjat), 1 tsk. dijon-sennep, 3 fed hvidløg, 1 tsk. hvidvinseddike, 2 tsk. citronsaft, flagesalt, 3 tsk. hvidløgspeber.

Dressing til bulgursalat

Dressingen blandede jeg i bulguren og gik på jagt i grøntsagsskuffen efter grøntsager der trængte til at blive spist. Jeg fandt en squash, 3 tomater, 3 forårsløg og 1 agurk. Det hele blev snittet og vendt i bulguren. Tænker at kun fantasien sætter grænsen hér. Man kunne vel sagtens også bruge andre ting?

Jeg snittede :

Bulgur med squash

og snittede :

Bulgursalat med tomat og forårsløg

og snittede

Friske grønne agurker

Sådan så det færdige resultat ud.

Bulgursalat med tomater, squash, agurk, og forårsløg.

Normalt får vi kød til bulgursalaten, men sommervarmen gav mig lyst til en kødfri dag. Grøntsagsskuffen gemte også på 5 avocadoer og jeg lærer aldrig helt de der avocadoer at kende. Lige pludselig skal de bare bruges. Det skulle mine, så det blev til en lækker gang cremet guacamole. Guacamole passer måske ikke vildt godt til bulgursalat. Men pyt!. Retterne var friske, kolde og lækre. Lige det vi havde brug for på en varm sommerdag.

Guacamole er lynhurtigt at lave og kræver kun disse ingredienser + lidt salt:

Så nemt er det at lave guacamole.

Mos avocado (her er brugt 5), tilsæt ½ tsk salt, tilsæt 5 spsk. tykmælk (sådan ca ;-)) og hvidløg alt efter hvidløgsforskrækkelse. Jeg brugte 3. Glæd jer til imorgen kolleger! 😀

Guacamole i sommersol

Imorgen tager vi ud til havet og spiser efter arbejde. Vi tager resten af bulgursalaten med. Den er perfekt at transportere og kræver jo ingen opvarmning. Perfekt sommer/udflugtsmad. Elsker hjemmelavet “fast food” i det fri! 🙂

God sommerdag og glade blomsterhilsner til jer derude. 🙂

Porcelænsblomster i fuldt flor

Mere inspiration

Læg en kommentar