Sommermad og jordbærdessert på stranden

Har haft den mest FANTASTISKE sommeraften!

Need I say more…

Marengsdessert med jordbær og fløde

Vi ilede hjem i sommervarmen, skyndte os at pakke mad og drikke og skyndte os ud til stranden. Ud til havet og vores campingfristed. Ud til et helt igennem fantastisk blikstille hav. Ikke en vind rørte sig. Ikke en lyd. Man kunne høre en måge lande i vandet flere hundrede meter væk.

En helt uforglemmelig aften.

Scene fra et sommer campist-liv

Vi slæbte bord og stole ned på stranden (vanvittige campister ;-)) og fremtryllede hurtigt resterne af bulgursalaten fra igår. Vi fandt også en stump grillet mørbrad i fryseren. Hurtigt blev der tryllet lækker strandmad.

Bulgursalat med mørbrad

På stranden var vi de eneste med spisebord 😉 Vi så fiskere fange hornfisk og blev faktisk også tilbudt én grønbenet hornfisk, af en venlig fisker. Vi så hundeluftere i særligt roligt dovnetempo og også enkelte friske havbadere.

Sjældent har vi siddet ved kysten uden at fryse i pålandsvinden. Der var blikstille, havblik og havgus. Nærmest magisk.

Selvfølgelig skulle vi have dessert sådan en fantastisk sommeraften 😀

Fuglerede med jordbær og flødeskum

Vi fik tryllet en let og hurtig jordbærdessert som kan anbefales alle der ikke orker de store armbevægelser. Hvis du f.eks. er en simple-living-campist eller bare en  lækkersulten, men doven rad 😉

1 bakke jordbær.

1 pakke fuglerede-marengs

Sprøjteflødeskum.

Fløden sprøjtes i bunden af “rederne”, jordbærrene kommer på toppen. Sprøjtefløden bruger vi når vi er på camping, ellers foretrækker vi selvfølgelig den “ægte” vare)

5 minutter. Så er der dessert.

Jordbær er noget af det bedste ved sommeren. Imorgen køber vi nogle flere. Måske også nogle flere fuglereder 😀

Jordbær, fløde og marengs. Sommerlykke! 🙂

Det blev en fantastisk mindeværdig aften. På smukkeste vis spejlede solen sig i havoverfladen. Tæt på solnedgang var det stadig lunt! Vi sad og simulerede ferie og glæder os over, at det heldigvis er pinseferie lige om snart. Vejrudsigten lover sol og sommer. Skønt! (selvom jeg er ved at være godt branket i huden)

Sådanne sommeraftener skal man gemme, passe godt på og trække frem i hukommelsen en kold og trist efterårs/vinterdag.

Skønt med udeliv og små spontane sommerudflugter på hverdage. Sommeren giver glæde, energi og initiativ. Pak madkurven, klapbordet og så afsted. Det behøver ikke altid være så kompliceret 🙂

Sommermarguerit

 

Mere inspiration

Læg en kommentar