Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkage

 • Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkage

Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkageDagens startede blidt og tilbagelænet, med langsommelig opvågning for både to-og firbenede og herefter hyggelig morgenmad på terrassen, med bare tæer, sommerkjole, fuglefløjt og god tid.

Åh hvor er det skønt at have sommerferie Kr. Himmelfartsferie! Jeg er totalt fan af det og kan slet ikke få nok. Mere! Mere! Mere! Vi skal indhente ALT det forsømte og der er MEGET der er forsømt rent vejrmæssigt, hvis man spørger mig.

Vi stornyder også øjeblikket, som var det sidste dag solen ville skinne. I Danmark er vi SÅ taknemmelige for det – lidt – vi får, og det er jeg. Taknemmelig <3

Dagen startede glad og med en oplevelse af de sjældne. Her i ugen deltog jeg for – næsten – første gang i mit liv i en konkurrence på Facebook. Den lokale bageri i Fjellerup udloddede en jordbærkage og jeg tænkte: jordbærkage i sommerhushaven? Åh ja sådan én gad jeg bare godt vinde!Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkageJeg skrev et par ord til konkurrencen og glemte alt om det, lige til der tikkede en privat besked ind på Facebook: “Tillykke Gitte, du har vundet en jordbærkage! Hilsen bageren i Fjellerup!”

Ej hvor dejligt da! Helt perfekt at vinde en jordbærkage, nu sommersolen endelig skinnede så bravt.

Forventningsfulde kørte vi til Fjellerup bageren.

Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkageStor var min forundring da jeg så kæmpekagen. Wow! Hvor var den flot. Og STOR!

Mit smil nåede op til begge ører, som du også kan se på billedet nedenfor. Hvor heldig har man lov at være?!

Jordbærkagen var af den allerfineste slags med blød mazarinbund, fast vaniljecreme, jordbær og gele på toppen. Det fineste Dannebrogsflag, lignede den. Måske man skulle bede bageren trylle sådan en kage, næste gang der skal være festivitas her i sommerhuset? Åh det vil vi gerne! Den fineste kage! 🙂
Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkageHyggeligt at komme på besøg i bagerens bagbutik. Jeg følte mig næsten semi-lokal, for jeg har gået i gymnasiet med bagerens søster og min far har arbejdet med hendes bror. Søde mennesker der og lækkert bagerbrød bager de også 🙂

Vi må værne om de små lokalbutikker, siger jeg så og bager som oftest mit brød selv. Hm, hm.

Måske vi bare skulle lade ovnen derhjemme stå engang imellem, køre til bageren og købe en lækker jordbærkage i stedet for?

Jep! Jeg tror altså at jeg vil lade bageren bage den næste fødselsdagskage her i familien. Mage til fin, flot og lækker kage, skal man altså lede længe efter.<3Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkageKagen var KÆMPE stor, og vi er kun 3 i sommerhuset disse dage. Der var derfor stor jubel hos de søde sommerhusnaboer, da jeg kiggede forbi med et stykke. Jeg gav store stykker væk og alligevel er der MEGET kage tilbage. I morgen kommer min gemal hjem efter 1 uges tur til London. Han har allerede skrevet:

“Gem lidt jordbærkage til mig!!” Storbyferier er godt, men jordbærkager er der vist ikke mange af dér hvor han er? Jordbærkager må vist være en ægte dansk sommertradition? Jeg kan godt forstå, hvis han fik hjemve lige dér! 🙂Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkageEfter at have fejret jordbærkagen med prøvesmagning og glædesjubel hos naboerne, kørte vi på tur ud i det blå. Mine store børn har læseferie, men de trængte virkelig til et afbræk fra bøgerne. Det havde de i den grad også fortjent, sådan som de knokler, men jeg skyndte mig at tage dem på ordet. Væk suste vi – på tur ud i det blå!

Kan du mon se hvor vi endte?

Jep – Gjerrild og Sostrup slot igen! Hvis der er ét sted, der er smukt, i denne verden, er det på Sostrup slot en sommersolskins-dag.

Vi var der for nylig, som du også kan læse her og skal du en dag på tur til Djursland, så stik endelig forbi Sostrup ved Gjerrild. Stedet emmer af fred, idyl og smukhed. Hvilken ro! Balsam for sjælen!
Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkage

Vi spiste vores madpakker i slotsparken, ved den lidende Jesusfigur. Jeg tænkte på alle de nonner, der dagligt har bedt bønner lige netop der? Sostrup Slot er jo et gammelt nonne-kloster og det bærer stedet præg. Det er som om træerne fortæller alt, når man sidder lige dér? Det er rigtigt stemningsfuldt. Kør endelig forbi, hvis du en skøn sommerdag får chancen 🙂 Sostrup Slot ligger i den smukkeste bøgeskov og man kører ad Marguerit-ruten, når man skal finde vejen til stranden. Man kommer til byen Gjerrild, tæt ved vandet og med et kæmpe sommerhusområde.
Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkageVi gik en tur til kiosken ved campingpladsen, og alle fik lov til at vælge yndlingsis.

Stor var min gensynsglæde. Man kan jo købe tophat igen? Weee! Husker du isen med chokolade/nougatkerne? Åh det gør jeg! Den bedste is fra 70/80’erne og indrømmet, jeg har savnet den lige siden. Uh – den har været drøjt at vente på den så længe! 😉

Isen var god, men som med alt, fra svundne tider, var isen bedre i “gamle dage” og chokoladekernen hårdere – eller måske det bare er erindringsforskydninger i min fantasi? Elsker stadigvæk en Tophat og nu er jeg, som voksen, også begyndt at sætte pris på mandelstykkerne udenpå isen. Gammel og fuld af visdom, er jeg blevet sidenhen:-) Vi tog isene med ned på stranden og spiste dem til bølgeskvulp, blå himmel og åbne vidder. En fisker hev den ene hornfisk op efter den anden. Børn løb med fiskenet. Elsker bare strandmiljøet, en sommerdag. Det var så varmt, at vi svedte på stranden. Virkelig få dage om året, man kan gøre det, i DK <3Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkageHjemvendt på terrassen lavede vi fredagskylling – same procedure as…Det er vel fredag? Er der noget der er så urokkeligt sikker, som amen i kirken, så er det grillet fredagskylling her på matriklen 🙂Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkageDet var næsten for varmt at spise i det fri og for første gang, siden vi overtog sommerhuset, måtte vi trække i skyggen. Måske man skulle overveje en markise? Og så alligevel ikke. Det er jo så få dage, det er så virkeligt varmt? Prøv lige at se hvor smukt er her. Man kan kigge solnedgang fra haven. Åh – det fås ikke smukkere!

Jeg falder totalt i staver, når jeg ser dette magiske øjeblik. Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkage Det er lige DER jeg drømmer om at få lavet min aftenterrasse. Kan du mon ikke godt forstå det nu?

Der er intet som at se solen gå ned i havet. Åh suk! <3

Endnu en sommerferie-agtig fridag er til ende og jeg håber du, igen, synes det har været sjovt at læse med og komme med på tur ud i det blå? Det er ved at være nogle dage siden, der er kommet en “rigtig” opskrift på bloggen, men måske du klarer dig alligevel?

I er nemlig rimeligt kreative selv og surfer på livet løs i bloggens store opskriftarkiv. Heldigvis. I kan jo sagtens finde ud af selv at tage for jer af retterne. Der er fyldt i bloggens spisekammer og der venter både grillmad, isdesserter, og lækre brød der, så forsyn dig endelig. 🙂Sommersol, tur ud i det blå og dagens vinder i jordbærkageBare rolig, jeg skal nok snart skrive en opskrift til dig igen, men der er faktisk rigtigt mange, der gerne vil læse disse  “Bagenørden på ferie”/ “Bagenørden i sommerhus” indlæg. Håber også du har lyst? Skriv gerne en kommentar herunder, så jeg kan få en fornemmelse af om du synes det er “GO” eller “NO-GO!”

Tak fordi du havde lyst til at læse med til sidste ord 🙂

Jeg håber også du har haft en fortryllende sommerdag, på den allersmukkeste plet?

Mere inspiration

6 Kommentarer

 1. Bente Mosegård 27. maj 2017 af 17:31 - Svar

  Hej Gitte! Bliv endelig ved med at skrive, det er så hyggeligt at læse om dine oplevelser.
  Jeg sidder lige nu selv på terrassen, i vores sommerhus ved Henne Strand, og nyder disse skønne dage. Fortsat god sommer til dig og dine kære.
  Hilsen Bente

  • Gitte Hansen 27. maj 2017 af 23:18 - Svar

   Hej Bente
   Det glæder mig Bente. Så dejligt du har lyst til at læse med. Håber jeg har indfanget lidt af den sommerhus-stemning, du jo sikkert også er “ramt” af? Henne Strand er da også det skønneste sted.
   Jeg håber I får en fortryllende sommerferie, på jeres smukke plet
   Tak for din hilsen og dit skulderklap. Du kan regne med mig. Selvfølgelig fortsætter jeg da med at skrive <3
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Susanne Vedel Schmidt 27. maj 2017 af 10:42 - Svar

  Ja, det er altid dejligt at læse om dine oplevelser, Gitte. Please go on…

  • Gitte Hansen 27. maj 2017 af 11:32 - Svar

   Hej Susanne
   Ej hvor skønt! Det glæder mig! Dejligt du har lyst til at læse med og du kan tro, at jeg fortsætter. Kan jo slet ikke lade være!
   Tak fordi du tog dig tid til at skrive en sød tilbagemelding til mig. Dejligt skulderklap at få 🙂
   Rigtig god sommerdag til dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Ann Marie Berggren 27. maj 2017 af 10:32 - Svar

  Hej Gitte.
  Det er absolut GO når du skriver om jeres ture i det blå! Jeg nyder at læse om steder i jeres nærområde da jeg bor i Slagelse. Jeg elsker selv at tage på tur med min voksne søn, svigerdatter og mine to børnebørn. Vi var en tur til Fiskenæs ved Gråsten i efterårsferien og blev så glade for området at vi tager derned igen i juli en lille uges tid. Det kan være at vi kan lave en tur op til Sostrup på et tidspunkt. Der ser vildt dejligt ud! Bliv endelig ved at skrive om jeres oplevelser så vi kan samle nogle steder vi gerne vil besøge når/hvis vi kommer på de kanter! 👍😎 mvh Ann Marie.

  • Gitte Hansen 27. maj 2017 af 11:31 - Svar

   Hej Ann Marie
   Ej det glæder mig. Så dejligt du har lyst til at læse med og kan blive inspireret. 🙂 Du kan tro, at jeg fortsætter. Det er så fint for mig at reflektere med ord og billeder, efter vores ture ud i det blå så skønt du har lyst til at læse med. Jeg var jo lidt i tvivl, for det er jo en madblog, men på den anden side, det er jo mig der er direktøren 😉 Hvis det kan give mig glæde og energi, og der ovenikøbet er læsere til det, er det jo bare SÅ glædeligt. Dobbelt-win 🙂
   Dejligt at læse om jeres tur til Gråsten – jeg er også vild med det sønderjyske. Min far er sønderjyde og vi har tit i ferier været på de kanter. Mit hjerte hænger stadig lidt fast dernede 🙂
   Rigtig god sommerferie til jer. Det kan da kun blive godt 🙂
   Tak for din hilsen Ann Marie – det var SÅ sødt af dig <3
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar