Søndagssolen skinner – perfekt til frisk, gul appelsinkage :-)

imageDet er søndag, solen skinner og dagen er gul 🙂

I køkkenet bages der appelsinkage. En utrolig nem én af slagsen!

Ofte får jeg inspiration til at bage ved at kigge i køleskabet. Der gemte der sig idag et net appelsiner, der trængte til at blive spist og en liter appelsinyoghurt. Det er sjældent vi har appelsinyoghurt og for længe siden havde jeg set en opskrift på en nem kage, hvor der netop skulle bruges den yoghurt. Den opskrift skulle da afprøves.

Kagen tog under 15 min at lave og bragte en utrolig frydefuld appelsinduft frem i huset efter dens tur i ovnen. Det bliver en kæmpestor kage, med kage nok til en masse mennesker.

Kagen er rigtig nem at lave og vil være perfekt som klassens time kage, som kollegakage, eller som kage til vejfesten måske?

Søndagssolen skinner - perfekt til frisk, gul appelsinkage 🙂

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 20-25 pers.

Søndagssolen skinner - perfekt til frisk, gul appelsinkage 🙂
Det skal du bruge:
  • 1 ltr. appelsinyoghurt
  • 400 gr. sukker (jeg reducerede til det halve, tænkte der var rigeligt sukker i den yoghurt! 😉
  • 700 gr. mel
  • 100 gram smeltet smør
  • 5 tsk. natron.
  • Bemærk : Der er ingen æg i dejen og den er god nok.
  • Saft og skal fra 1 appelsin. (appelsinjuice kan bruge istedet tænker jeg, hvis man mangler)
Sådan gør du:
  1. De våde ingredienser røres sammen først, herefter tilsættes de tørre.
  2. Alt røres og kagen bages i ovnens store bradepande ca. 30 min v. 175 varmluft (kig til den lidt før). Jeg puttede lidt af dejen i muffinsforme så der blev lidt variation.
  3. Glasur: 5 dl. flormelis, saft fra en appelsin/ell. appelsinjuice.
  4. Tip: når kagen er bagt kan der prikkes huller i den og saften fra en appelsin presses ud over, det gør kagen endnu lækrere.

Kagen prøvesmagt. Familiebedømmelse : 5 stjerner ud af 6. Ikke dårligt. Der er nemlig hårde kritikere iblandt 🙂

Velbekomme og god søndag fortsat 🙂

Mere inspiration

6 tanker om "Søndagssolen skinner – perfekt til frisk, gul appelsinkage :-)"

  1. Hej Gitte.
    Det er jo ligesom opskriften på kanelkage og verdens nemmeste chokoladekage. Jeg havde ikkekige tænkt på at udskifte kærnemælk med yoghurt og kanel med appelsiner, men selvfølgelig kan man det – og hvor ser den lækker ud! Den skal jeg prøve

    1. Ja godt set – denne appelsinkage er baseret på samme grundopskrift som til kanel- og chokoladekage lavet på tykmælk.
      Jeg eksperimenterer tit og denne gang gik det godt – det blev en rigtig lækker appelsinkage 🙂
      Mange hilsner
      Gitte
      P.S.: Den nyeste rabarberkageopskrift der er på bloggen er faktisk også lidt lavet efter samme grundide 🙂 Nemt og lækkert 🙂
      Mange hilsner
      Gitte
      ..og tak for din hilsen 🙂

  2. Uhmm.. Den skal da afprøves en dag. Det må blive en stor kage, som passer godt til arbejde eller klassens time.

    1. Hej Pia
      Ja det bliver en stor kage og du kan jo gøre som jeg og lave halvdelen som muffins og halvdelen som kage. Du kan også halvere portionen. Den smager SÅ godt og jeg har rigtigt meget lyst til at bage den, men jeg PRØVER at holde igen med det søde bagværk for en stund. Det er SVÆRT! 😉

  3. Tak for en fornøjelse læsning af en bageopskrift 😀
    Jeg glæder mig til at afprøve den – virker til at være en som er lige til at gå til og resultatet ser da lækkert ud.

    1. Hej Kirsa
      Tak for din hilsen og tak fordi du har lyst til at kigge med her. 🙂
      Kagen er vildt let og den bliver rigtig lækker. Svampet og blød.
      Rigtig god fornøjelse!
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *