Spaghetti Bolognese i størrelse soldatergryde

NOGEN gange, når tiden er knap, springer vi over hvor gærdet er lavest og laver en færdig knorr lasagne. Det er sjældent. Men det sker.

NOGEN gange, når tiden er til det, gør vi det bare ordentligt. Helt fra bunden. På simremåden. Langtidssimremåden.

For det ER da bedst at lave sine kødsaucer selv, ingen tvivl om det,. Så er der jo ingen tilsætningsstoffer i og du kan snige grøntsager i, hvis du skulle være en snigertype. Og smagen er helt klart værd at skrive hjem om. Eller på bloggen 😉

Når vi laver kødsauce her i huset laver vi en SOLDATERGRYDE stor baljefuld. Vi er 4 i familien, heraf 2 MEGET sultne teenagere som kan spise uhæmmet meget kødsauce. Vi kan også godt lide at der er mad til flere dage, så gryden skal være STOR! SÅÅÅÅ STOOOOR! 🙂

Vi lavede kødsaucen i søndags og idag tirsdag har vi fået spist den op. Vi blandede den sidste kødsauce med pasta og gratinerede det i ovnen med ost over. Lidt lasagneagtigt. Lidt afveksling. Pasta med kødsauce er knap så sjovt på 3. dagen! 😉

Opskrift på Spaghetti Bolognese/ kødsauce til lasagne : 

200 gr. bacontern

½ kg oksefars

½ kg kalvefars

1½ liter oksebouillon.

5 fed hvidløg

5 hakkede løg

8 revne gulerødder

8 revne kartofler

3 dåser flåede tomater.

1 glas tomatsauce (kan undværes)

1 dåse tomatkoncentrat/tomatpasta.

3 spsk. oregano.

Hvidløgspeber, salt.

Du kan nok regne ud, at med alle disse ingredienser skal gryden være STOR! 🙂

Fremgangsmåde : 

Bacontern svitses med bouillonterninger. Hakkede løg og hvidløg vendes i. Kødet svitses med. Revne gulerødder og kartofler tilsættes. Omrøres. Tomatsauce, flåde tomater, tomatkoncentrat, kogende vand og krydderier tilsættes. Gryden sættes til simring i så lang tid du kan vente. Gerne 2-4 timer. Omrøres undervejs. Jo længere tid gryden simrer, jo bedre kødsauce. Svag/middelsvag varme.

Rødvin kan tilsættes, men det må være efter smag og behag? Vi tog en hurtig afstemning i familien og droppede rødvinen men det giver en god kraftig smag, så min stemme var på rødvinen….

Du kan bruge 1 kg. hakket okse, jeg havde lige ½ kg okse og ½ kg kalv i fryseren, derfor blev det kalv.

Det blev en god smagfuld mættende kødsauce med grøntsager og fibre. Man kan snildt snige revne kartofler og gulerødder i som supplement til kødet. Det gør kødsaucen mere fast og du slipper for at jævne. HA! Kom ikke og sig at mine teenagere ikke spiser grøntsager. Nå! 😉 (ps De er ikke grøntsags-kræsne længere, heldigvis!

Der blev kogt fuldkornsspaghetti til og lavet majskolber i mikrobølgeovnen.

Mad til en flok soldater eller hm, hm. Den sultne familie på 4 🙂

 

Mere inspiration

Læg en kommentar