Spaghetti Bolognese med jalapenos – langtidssimret i crockpot

  • Spaghetti Bolognese med jalapenos - langtidssimret i crockpot

Det var den skønneste solskinsdag! Sådan en dag der bringer glæde i krop og sjæl. De vintertrætte kroppe sukker: “Jeg vil have MER’, MER’, MER’!

Solen skinnede fra en dybblå himmel og på solsiden var der lunt, som på en forårsdag. Hvor var det en skøn vinterdag! 🙂

Vi tog  på den skønneste skovtur til Langå Egeskov – den allersmukkeste plet tæt på vores bopæl. Vi slentrede rundt og tog knivskarpe fotos og fandt en lækrog og drak varm kakao. Wow for en søndag – heldige os, og så lige på en fridag 🙂

Vil du se flere fotos fra vores skovtur, så kig gerne forbi bloggens side på Facebook, hvor du ofte får lidt flere stemningsbilleder fra min hverdag.Imens vi var i skoven, stod der en simregryde hjemme på komfuret med den lækreste kødsauce.

Som jeg har fortalt før, så fik jeg en crockpot i julegave og jeg elsker den allerede. En crock-pot er en elektrisk gryde, der kan tilberede simretter og stege ved lav temperatur i mange timer. Gryden fyldes med lækkerier og efterlades på komfuret og imens kan man tage på tur i skoven, på job eller på søndagsbesøg. Smart! 🙂Når man kommer hjem, ved aftenstide, er der lækkert simremad, hvor både kød, grøntsager og stegesky-sauce, har fået smag af hinanden. Den svage varme gør, at f.eks. grøntsager ikke koger i “mos” men bevarer en fin struktur.

Det er noget nemmere at tilberede i crock-pot end i stegeso, fordi det er lidt nemmere at smage til og jævne sauce, når gryden står på komfuret. Man slipper for at bøje sig ind og løfte det varme låg af stegesoen. Det er også smart, at en crock-pot ikke er så følsom for temperaturpåvirkninger, så man kan fint tilsætte både varme og kolde ting i gryden, uden at den knækker. Spaghetti Bolognese med jalapenos - langtidssimret i crockpotPrincippet er dog lidt det samme, som ved en stegeso: langtidsstegning hvor saft og kraft bevares. Jeg elsker det og det er helt perfekt mad, når familien tager på søndags-skovtur. Bare rolig. Min stegeso elsker jeg altså stadigvæk og der vil fortsat komme stegeso-opskrifter på bloggen. Selvfølgelig da! 🙂Da vi kom hjem, kunne jeg sætte mig et par timer i husets bedste læsestol, med en Kallehund på skødet. Jeg kunne læse lige til kl. 18.30, hvor maden var klar. Vi skulle kun lige jævne kødsaucen og koge pasta. Hvor nemt kan det være, altså 🙂

I dag ville jeg prøve at se om en kødsauce blev bedre af at blive tilberedt i crock-potten. En god kødsauce bliver bedre og mere intens i smagen af at blive tilberedt over mange timer, så jeg tænkte at crock-potten ville være helt perfekt.

Ta-daa! Drømmene gik i opfyldelse! Kødsaucen blev mega-lækker!
Spaghetti Bolognese med jalapenos - langtidssimret i crockpotHvis du ingen crock-pot har, så fortvivl ej, for kødsaucen kan sagtens laves i almindelig gryde også. Det gælder med alle crock-pot retter. Tricket ved en crock-pot er, at temperaturen er så lav og at du helt slipper for at røre rundt imens. Den kræver slet ikke dit nærvær i køkkenet.

Jeg fandt et glas Jalapenos i køkkenskabet, som trængte til at blive brugt. hvorfor ikke prøve en kødsauce med Jalapenos? Det var genialt og selvom jeg brugte 3-4 spsk, blev saucen slet ikke for stærk.

Er du vild med chili con carne, vil du også være vild med denne kødsauce. Den er rigtig lækker! Er du en forsigtig-Per, eller er du bare ikke vild med Jalapenos, så kan du dog find udelade dem.Spaghetti Bolognese med jalapenos - langtidssimret i crockpotVenter du utålmodigt på opskriften og tænker “Kom nu til sagen!” så slipper du for at vente mere. Opskriften kommer lige her:

Spaghetti Bolognese med jalapenos - langtidssimret i crockpot
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Spaghetti Bolognese med jalapenos - langtidssimret i crockpot
Forfatter:
: Retter til Römertopf/stegeso
: Slow food - simremad
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kg hakket oksekød
  • 5 fed friskpressede fed hvidløg
  • 4 store løg i tern
  • 1 pk bacon kllippet i strimler
  • 3 oksebouillonterninger
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 2 dåse flåede tomater
  • 1 ds. majs
  • 3-4 spsk ketchup
  • 3-4 spsk rød Jalapenos (kan udelades)
  • 1 spsk tørret oregano
  • Salt/hvidløgspeber
  • 1 liter kogende vand
  • Jævning
Sådan gør du:
  1. Svits kødet i crock-potten sammen med bouillonterninger og bacon klippet i småstrimler (tjek lige om din crock-pot gryde kan bruges til at stege i, på komfuret, ellers brug bare en alm. gryde og hæld det i crock-potten, til sidst)
  2. Tilsæt løg, hvidløg og majs
  3. Tilsæt salt, peber, oregano og Jalapenos
  4. Tilsæt tomatkoncentrat, flåede tomater og ketchup.
  5. Rør godt.
  6. Tilsæt kogende vand til sidst og læg låget på crockpotten og tilbered ved lav varme (72 grader) i minimum 6 timer (eller høj varme (92 grader) i min. 4 timer)
  7. Når der er ½ time tilbage af tilberedningstiden, jævnes retten og den smages til med salt/peber og ketchup
  8. Serveres med pasta og gerne et lækkert hvidløgsbrød til

Spaghetti Bolognese med jalapenos - langtidssimret i crockpotDet var en lækker kødsauce og det er bestemt ikke sidste gang, at vi laver kødsaucen i crock-potten, når vi skal på tur.

Foreløbigt har jeg slet ikke fantasi til at forestille mig, hvad den ikke vil være god til?

Jeg er helt på halen over min Crock-pot og det har du vist allerede luret, men som sagt, hvis du ikke har en crock-pot, så kan du fint tilberede opskrifterne i en almindelig støbejernsgryde eller i din stegeso.

Det tog 20 minutter at forberede aftensmaden og portionen blev så stor, at der er mad nok til to dage. Perfekt med søndagsretter, hvor der er nem mad til en træt hverdagsmandag.

Søndagsmenuen krævede meget få anstrengelser. Se selv med her:

Så er der kødsauce til alle!

Jeg håber den vil smage dig – med eller uden Jalapenos – og med eller uden crock-pot. 🙂

Jeg håber du har haft den skønneste søndag? Det har jeg 🙂
Spaghetti Bolognese med jalapenos - langtidssimret i crockpot

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Bente Helring 8. januar 2018 af 17:22- Svar

    Hej
    Den prøver jeg. Har haft en crockpot i flere år og den kan bestemt anvendes med stor fornøjelse. Jeg har lavet mange fantastiske søndagsmiddage i den samtidig med at jeg har nydt også at kunne være sammen med familien. Rigtig god fornøjelse – glæder mig til at høre mere😊

    • Gitte Hansen 8. januar 2018 af 22:00- Svar

      Hej Bente
      Jamen det er jo bare helt perfekt. Skriv endelig retur, hvis du kan inspirere med dine yndlings-crockpot-opskrifter. Jeg er jo totalt novice, men foreløbigt ret så begejstret 🙂
      Dejligt hvis vi kan inspirere hinanden – og rigtig god fornøjelse med kødsaucen. Jeg håber, at den vil smage dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Niels 8. januar 2018 af 09:56- Svar

    Hej Gitte – Ved du hvilken temperatur din crockpot har ved henholdsvis høj og lav varme? Langtidstilberedning er også lige noget for mig, men jeg bruger min ovn, så det er nemmest at oversætte opskrifterne, hvis man kender de temperaturer crockpotten tilbereder med

    • Gitte Hansen 8. januar 2018 af 22:02- Svar

      Hej Niels
      Det er rigtigt godt du spørger og jeg burde have skrevet det ind i opskriften (det har jeg gjort nu). Høj varme er 92 grader og lav varme er 72 grader. Du kan sagtens tilberede retten i ovnen også, i en gryde med låg måske eller et stegefad? God ide og rigtig god fornøjelse med retten og tak for dit super relevante spørgsmål 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Emilie 8. januar 2018 af 06:09- Svar

    Tilllykke med den nye crockpot. Jeg har også lige fået en, og selvom jeg kun har prøvet den et par gange, lader det til at blive et nært bekendtskab.

    • Gitte Hansen 8. januar 2018 af 22:04- Svar

      Hej Emilie
      Dejlig at høre. Heldige os, sådan at have fået gode crock-pot-julegaver. Dejligt at vi begge er begejstrede fra starten 🙂
      Rigtig god fornøjelse med din crock-pot. Støder du på nye, lækre opskrifter, så tip mig gerne. Dejligt hvis vi kan inspirere hinanden 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar