Flødecremet spaghetti carbonara med æg, bacon og parmesan

Det er sommer! Nogle i familien holder sommerferie endnu og andre har kastet sig ind i arbejdslivets hamsterhjul.

 Nu er det torsdag og jeg har næsten allerede vænnet mig til det hæsblæsende tempo. Det er ok at skulle på job selvom familien holder fri. Der er ikke madpakkesmøreri, der er ingen morgenstress, der er god tid og ingen klokkestreng. Sengetider har vi stadig også et ret afslappet forhold til. Endnu. I næste uge bliver de andre også smidt ind i deres respektive hamsterhjul og så skal der andre boller på suppen. 😉DSC_7022Det er som om ferien allerede er 1000 år væk. Energien bliver brugt andetsteds og maden skal helst være af den hurtige, lette slags. Men det er ok. Faktisk holder jeg af hverdagen. Også.  🙂

Sådan gik det også i går og det glædelige skete. Pludselig kom der lige en familiefavorit ind fra højre! En ret der var en succes og som alt incl. tog ½ time at lave. Passede perfekt til en sen travl dag.

En af den slags retter hvor de store teenagere tog 3 portioner og var meget optaget af at resterne blev gemt. Så ved man at retten er et hit! Kan godt afsløre allerede nu, at tricket var fuldfed cremet piskefløde og rigeligt af den 😉

Det var en lækker cremet spaghetti carbonara med piskefløde og æg. Her kommer opskriften. Selv indkøbsturen er hurtigt overstået 😉DSC_7032

Flødecremet spaghetti carbonara med æg, bacon og parmesan
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Flødecremet spaghetti carbonara med æg, bacon og parmesan
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Dagens ret
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 2½ dl. fløde
  • 2 pakker bacon
  • 3 fed hvidløg
  • 100 gram friskrevet parmesanost.
  • 1½ pakke fuldkornspasta (eller 3 pakker frisk pasta)
Sådan gør du:
  1. Kog spaghettien/pastaen i rigeligt letsaltet vand.
  2. Klip baconen i stykker og svits den på en pande sammen med de pressede hvidløgsfed.
  3. Svits baconen godt.
  4. Hæld fløden ved og lad cremesaucen simre ved svag varme. Tilsæt æggene. Skyl bægrene med mælk, for at få de sidste æggerester med. Skyl også gerne flødekartonen med lidt mælk og hæld det ved også.
  5. Riv parmesanosten og tilsæt. Gem lidt til drys.
  6. Osten gør saucen cremet og lækker.
  7. Hæld vandet fra den nu kogte spaghetti men lad gerne en lille smule vand blive tilbage i gryden. Vend saucen over den spaghettien.
  8. Pynt med lidt parmesandrys og evt. med et par friske basilikumblade. Smukt ser det ud og en sikker succes på middagsbordet.

DSC_7035Du har måske bemærket, at jeg for en gangs skyld bruger rigtigt fløde. Vi havde en rest, og det var faktisk den fløderest der igangsatte mine carbonara-planer.

Alle omkring bordet var enige om, at man GODT kan smage forskel på fuldfed økologisk piskefløde og fløde light. Surprise? Måske jeg bare skulle nøjes med den “ægte vare” næste gang jeg laver carbonara (og så nøjes med en mindre portion?? – hm hm). Har lavet carbonara før, men denne stikker de tidligere eksperimenter.DSC_7020Spar ikke på fløde, bacon og æg. Spar ikke på noget til denne ret, kun på tilberedningstiden 🙂
DSC_7027Let og lækker cremet Spaghetti Carbonara der kan laves på ingen tid. Din familie vil elske dig! Manden sagde faktisk, at denne carbonara smagte bedre end den carbonara han havde fået serveret på en af byens spisesteder (hm, hm dårlig restaurant, eller virkelig god carbonara? 🙂

Skal det gå stærkt i dit køkken en dag, så prøv en Carbonara! 🙂DSC_7036

Mere inspiration

36 Kommentarer

  1. Lene 6. maj 2017 af 18:53 - Svar

    Mums mega lækkert..første gang jeg prøver at lave denne ret 😊
    Det lykkedes, og familien vil gerne have den igen..fik top ros 😉
    Takker for opskriften 🧀🥚🥓

    • Gitte Hansen 8. maj 2017 af 08:23 - Svar

      Hej Lene
      Det lyder da bare super godt – det glæder mig at maden smagte jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Stine 18. januar 2017 af 06:35 - Svar

    Jeg brugte igår denne opskrift til 60 mennesker i alle aldre. Næsten alle var helt vilde med den og bad mig om at lave spaghetti carbonada igen en anden gang. Thumps up! 🙂

    • Gitte Hansen 18. januar 2017 af 17:37 - Svar

      Hej Stine

      Jamen det lyder jo da bare komplet fantastisk. Tusind tak for denne skønne anbefaling. Så herligt og så flot klaret af dig, at du kunne trylle mad til så mange med begejstring 🙂
      Tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Karen 13. august 2016 af 11:32 - Svar

    Netop hjemvendt fra tre skønne uger i Toscana, hvor ungerne to gange ud af to konstaterede: din carbonara er altså bedre, mor! Så i aften står den på spaghetti carbonara med din skønne opskrift 🙂 Glæder mig vildt og så må husbonden altså selv finde på noget andet, for han gider ikke carbonara….

    Kh
    (kyllinge)Karen

    • Gitte Hansen 13. august 2016 af 22:18 - Svar

      Hej Karen
      Sikke da en fornem melding at få fra dig. At carbonaraen ligefrem kan stikke italienernes? Det lyder da helt vildt? Jeg har stor respekt for de italienske pastaserveringer, så jeg blev da stolt og glad over at læse din hilsen. SÅ dejligt I synes om retten hjemme hos dig, næsten alle mand. 😉
      Håber I har haft en rigtig god ferie. Jeg er sikker på at I har fået opladet jeres solbatterier? Det mangler vi MEGET herhjemme, håber august/september viser sig fra sin smukkeste, varmeste side. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte – og tak for din søde hilsen. Jeg håber det er ok jeg deler din historie på Facebook? Du er jo selvfølgelig komplet anonymiseret 🙂

  4. ( Kyllinge) karen 10. marts 2015 af 19:13 - Svar

    PS. Min søn på 14 og jeg glæder os allerede til at spise resterne til frokost i morgen 🙂 🙂

    • Gitte Hansen 10. marts 2015 af 20:13 - Svar

      lyder så godt, lyder næsten som her i huset 🙂
      God aften til jer
      Kh Gitte

  5. ( Kyllinge) karen 10. marts 2015 af 19:12 - Svar

    4/5 dele af familien havde totalt lyst til Carbonara i aften, og nu er det vist femte gang vi laver den. Den bliver perfekt hver gang! Vi bruger to alm. æg i stedet for de pasteuriserede, og tricket er at skrue godt ned for varmen, så den bliver cremet i stedet for at skille pga. scrambled eggs.

    Gitte, fik du nogensinde lavet sennepskyllinger m. ris med peberfrugt og løg? Ellers smider jeg lige opskriften igen – den har været min favorit i over 30 år 😉

    • Gitte Hansen 10. marts 2015 af 20:13 - Svar

      Hej Karen
      Tusind tak for din hilsen og glædeligt at I synes så godt om carbonaraen. Tak for fiffene med æg. Jeg tænker på din sennepskylling HVER fredag og hver fredag skal jeg have fundet opskriften, men hvor er den? Du må meget gerne gensende den og så vil jeg prøve at gemme den et sikkert sted. Måske jeg kunne lokke dig til at sende til din min mail på gitte@mohrhansen.dk? Så skal jeg nok love at dele den her når jeg får den lavet engang, forhåbentligt snart når appetit og energi er vendt tilbage.
      Tusind tak for din hilsen og håber I nød carbonaraen
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Birgitte 3. januar 2015 af 19:57 - Svar

    Hej der
    Tak for et skønt site med masser af god opskrifter. Læser med dagligt.
    Har netop lavet din carbonara… Min sovs skilte totalt! Men smagen var der ikke noget galt med og jeg severede det alligevel.
    Det skal siges at jeg brugte rigtige æggeblommer i stedet for pasteuriserede og tilsatte dem efter at flødesovsen var tyknet lidt. Mon det kan have været det?
    Anyway jeg forsøger igen en anden gang – for det smager jo guddommeligt!

    • Gitte Hansen 3. januar 2015 af 21:18 - Svar

      Skønt at høre at du var vild med carbonaraen. Jeg elsker den også selvom den også nogen gange skiller for mig. Jeg tænker at det må være når æggene bliver for varme? Derfor bruger jeg også tit pasteuriserede æg der ikke kræver opvarmning. Dejligt du har lyst til at bruge bloggen og opskrifterne. Tusind tak for din hilsen også 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. (Kyllinge) Karen 21. september 2014 af 20:07 - Svar

    Uh, kan se at vi sidst fik denne den 5. Juni – det er jo alt for længe siden! Der er købt ind til aftensmad i morgen, men så må den stå på carbonara på tirsdag. Vi glæder os allerede 🙂

    • Gitte Hansen 22. september 2014 af 20:20 - Svar

      Hejsa Kyllinge-Karen
      Hver gang dit navn popper op minder det mig om at jeg snart skal have afprøvet din kyllingeopskrift. Håber jeg kan genfinde din besked, ellers må jeg jo spørge dig om anvisninger 🙂 Dejligt du har lyst til at springe på Carbonaraen også. God fornøjelse med den.
      Mange hilsner
      Gitte

  8. Karen 5. juni 2014 af 11:35 - Svar

    Endelig fandt jeg denne opskrift igen! Har brugt en time med google efter at min datter på 11 har fået akut Carbonara trang – det må vi have i aften!

    God pinse til alle!

    • Gitte Hansen 5. juni 2014 af 11:54 - Svar

      Hej Karen
      Det glæder mig da RIGTIGT meget, at du finder tilbage til min blog igen og at din datter har fundet sig en livret her. Ja det er en rigtig lækker carbonara, mine børn (og vi voksne) er også helt vilde med den ret.
      God fornøjelse og tusind tak for din hilsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  9. Karen 10. marts 2014 af 21:45 - Svar

    Hej Gitte,
    Jeg smed bare to hele almindelige æg 🙂 Og så er det vigtigt at huske at dæmpe varmen, så det bliver cremet i stedet for til flødesovs med scrambled eggs – det er vist en klassisk fejl.

    Tak for opskriften. Og forresten – min mand rettede mig lige. Vi brugte vist “kun” 600 g frisk pasta, men uanset hvad, så blev der taget fra!

    Mvh
    Karen

    • Gitte Hansen 10. marts 2014 af 21:48 - Svar

      Hej igen
      Tak for superhurtigt svar. Jeg vil da også bruge almindelige æg så, har sjældent de pasteuriserede på lager. Ja tror du har ret i at man hurtigt skal skrue ned for varmen, min carbonara bliver tit grynet, håber jeg kan undgå det næste gang.
      Tak til dig og gemalen for jeres hilsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  10. Karen 10. marts 2014 af 18:52 - Svar

    Nøij, denne ret er god! Vi har en dag, hvor alle enten kommer hjem eller skal ud af huset, så der skulle laves nem mad i en fart. Det smager sindssygt godt, og det tog vel max 12-13 min at lave. Til gengæld er jeg glad for, at det ikke er mig, som skal spille badminton med Pasta Carbonara i maven 🙂

    Ang. opskriften og mængderne. Vi er to voksne og tre børn. Jeg kogte ca. 750 g frisk pasta, og der er kun en lille rest til overs.

    • Gitte Hansen 10. marts 2014 af 21:37 - Svar

      Hej Karen

      Hvor er jeg glad for du skriver. Tusind tak for din feedback, den betyder så meget for mig. Vi er også helt vilde med den ret, og du giver mig jo lige en ide, har en masse bacon i køleskabet der skal bruges. Bruger du altid pasteuriserede æg, funderer lidt om almindelige æg kan bruges efter salmonellaforskrækkelsen har lagt sig?
      Vi storspiser også en masse når denne ret bliver serveret. Den er et hit både hos de voksne og teenagerne
      Dejligt du har fundet vejen forbi bloggen, håber du bliver hængende 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  11. maja 28. januar 2014 af 00:22 - Svar

    Tak for svar :0)
    Ja jeg ville nu også sige 6 personer.
    Glæder mig til at prøvekøre nogen af dine opskrifter.
    Billederne ser i hvert fald lækre ud ;0)

    • Gitte Hansen 28. januar 2014 af 20:22 - Svar

      Hej igen
      Håber du bliver tilfreds med retten, her i huset er vi helt vilde med den.
      Rigtig god fornøjelse med in carbonara 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  12. Maja 27. januar 2014 af 11:50 - Svar

    Hvor mange personer er denne opskrift til?
    Det er en stor mænge pasta :0)

    • Gitte Hansen 27. januar 2014 af 20:54 - Svar

      Ja du har ret, det er en stor mængde pasta. Jeg har nu rettet opskriften til og skrevet at portionen rækker til 4-6 meget sultne personer.
      Hos os passer denne portion til et aftensmåltid, og så er der også to bøtter tilovers til “teenager-varme-mad” til næste dag.
      Pasta fylder jo meget i retten, hverken grønt eller nævneværdigt kød, derfor skal der bruges en stor portion (eller også er det bare fordi min familie elsker denne ret, at vi er nødt til at lave en ekstra STOR portion! 😉
      Mange hilsner
      Gitte
      P.S.: Du kan sagtens nøjes med mindre pasta, reducér blot 🙂

  13. Ulla 21. januar 2014 af 20:19 - Svar

    Hej igen Gitte.
    Så fik vi prøvet denne ret igen, dog som ” light” og jeg må tilstå at den light udgave er mere vores smag. Jeg har fundet oma Det gode flødealternativ med kun 4 % fedt. Så nu er det noget jeg tit vil have i mit køleskab.
    Tak for dine mange dejlige opskrifter med historier.

    Vh
    Ulla

    • Gitte Hansen 21. januar 2014 af 20:37 - Svar

      Hej Ulla
      Tusind tak for din feedback – den sætter jeg stor pris på. Det glæder mig at du og familien synes om pasta-retten. Jeg foretrækker faktisk også carbonara med fløde-light. Jeg eksperimenterer tit med fløde-light-produkter, har også lavet vellykkede light-flødekarameller f.eks. disse chokoladekarameller http://nogetiovnen.dk/hurtige-chokoladekarameller-i-mikroovn/#.Ut7LlhCKbIU Rigtigt mange retter fungerer ganske fint med fløde-light, sønnike foretrækker dog flødekartofler lavet af rigtigt fløde. Ok dem er jeg også selv mest vild med 🙂
      Dejligt du har lyst til at læse med på bloggen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  14. Ulla 8. januar 2014 af 20:12 - Svar

    Hej Gitte.
    Så fik vi brugt opskriften, dejligt at prøve noget nyt, og så når alle i familien synes at det smagte godt. Den yngste på 8 har allerede bestilt det til sin næste mad dag – er fredag i næste uge. Jeg tror dog at vi vil prøve den med fløde ” light”, da den efter vores smag var lidt fed. Så får vi at se om hvilken der en bedst.

    VH
    Ulla

    • Gitte Hansen 8. januar 2014 af 21:58 - Svar

      Hej Ulla

      Tusind tak for din tilbagemelding. Det glæder mig at du og familien synes om retten. Dejligt når børnene får nye livretter. 🙂
      Jeg bruger også tit Milda light i mine retter, i supper f.eks. også, da jeg synes almindeligt fløde giver for “fed” en smag. Især her i januar har jeg ikke en stor trang til flødeorgier, det er vi vist ikke så mange der har 😉
      God fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  15. Ulla Kjær Kristensen 4. januar 2014 af 20:12 - Svar

    Hej Gitte.
    Tak for dine mange dejlige opskrifter. Har brugt godt af dem her til nytår. Ang. denne opskrift på flødecremet spaghitti med carbonra mm. Så skriver du pasteuriserede æg, men på billedet er der vist en pakke med æggeblommer. Hvilke slags æg skal der bruges ?? Jeg glæder mig meget til at prøve denne opskrift.
    VH Ulla

    • Gitte Hansen 4. januar 2014 af 22:04 - Svar

      Hej Ulla
      Det glæder mig at du synes om opskrifterne. Dejligt at du har fundet din vej her forbi bloggen. Hovsa, ja det kunne da misforståes med æg/æggeblommer. jeg skynder mig at få rettet Carbonara-indlægget til. Det er pasteuriserede æggeblommer jeg har brugt, godt du var så skarp.
      Dejligt med en hilsen fra dig og god fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  16. Martin 30. november 2013 af 17:03 - Svar

    uhhh ha nu bliver jeg nød til at lave det igen. Det er min yndlings “fast-food” men det er alt for lang tid siden jeg har fået det. Tak for reminderen 🙂

    • Gitte Hansen 30. november 2013 af 17:25 - Svar

      Så enkelt, lækkert og simpelt. Ja den er du da nødt til at lave igen 🙂
      Tak for din hilsen og god fornøjelse i pasta-land 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  17. Lærke 11. august 2013 af 13:07 - Svar

    He he, er selv total amatør – men er meget heldig med en dygtig mand i køkkenet 😉 Faktisk fik vi netop kendskab til pancetta og pecorino i forbindelse med forlænget weekend i Rom … så det kan du jo foreslå den bedre halvdel 😉 Kh Lærke

    • Gitte Hansen 11. august 2013 af 13:11 - Svar

      Ja det skulle jeg måske prøve at foreslå 😉 Vi var i Italien sidste år og satte stor pris på de supertynde pizzaer, salaterne, desserterne og alle de lækre is. 🙂
      God søndag til dig fortsat
      Kh fra Gitte 🙂

  18. Lærke 9. august 2013 af 08:49 - Svar

    Også total favorit her 🙂 En gang Jacob og jeg var i Rom ‘smuglede’ vi en del pancetta med hjem – det er toppen, når man har det i stedet for bacon… Vi er desuden store fans af pecorino i stedet for parmesan, men begge dele virker her 😉 Og så masser af friskhakket persille – uhm.

    Glæder mig til at følge din blog og blive inspireret 🙂

    • Gitte Hansen 9. august 2013 af 19:57 - Svar

      Uhm det lyder bare lækkert Lærke. Du kender rigtigt fiduserne kan jeg høre. Jeg har endnu til gode at lave en carbonara af pancetto og pecorino osten kender jeg heller ikke.
      En glad amatør, der elsker det italienske køkken. Tak for de fiduser! 🙂
      Det glæder mig at du har lyst til at kigge med herinde også
      Rigtig god weekend.
      og kh din kommende kollega 🙂
      Gitte

Læg en kommentar