Spar tid, penge og kalorier. Ristærte med små stegte pølser.

Har din ferie også budt på alt for mange kalorier og alt for mange penge op af lommen er her et fint bud på en sund og billig ristærte der kan laves blot på en rest ris, lidt ost og en peberfrugt. Stop madspild = spar lidt på de sølle få kroner der er tilovers på kontoen efter ferien. 🙂

Vi kom hjem fra en lang ferie sydpå godt overstimulerede på kalorie og madfronten. Trængte lige til et par dage på smalkost hvor maven kunne få ro og dankortet kunne hvile.

Vi lavede en aspargeslynrisottoret vi havde købt i Italien, men som også kan købes herhjemme. Kan du ikke støve en sådan op, så kan du nemt lave din egen risotto med ris og bouillonterning, løg, krydderier. Risotto er en taknemmelig ret. Du kan tilsætte lige hvad du har i køleskabet. Svits lidt bacon eller skinke med løg og hvidløg, hæld gulerødder, champignon, ris og vand ved. Så har du en hurtig billig middagsret der smager godt med lidt godt brød til. Resten kan du bruge til en ristærte dagen efter.

Her en snyderisotto som består af ris og krydderiblanding. Man tilsætter blot vand. Ja det er snyd. Men ganske ok alligevel. Især hvis det skal gå lidt hurtigt eller man ferierer lidt primitivt, f.eks. i telt eller campingvogn 😉

Vi fik ikke spist hele risottoen den første dag så dagen efter var der en lille risrest til en tærte. Jeg blandede risen med 2 æg, lidt tykmælk, krydderier og rasp. Så var der pludselig en ristærte. Nemt. Smid aldrig en risrest ud. Man kan lave fantastiske rissalater, risen kan kommes i brød. Nemt også med en rest kolde ris der kan bruges uden først at skulle køle af

 

Jeg blandede lidt af min nyindkøbte tyske krydderiblanding i. Tørrede “salatkraüter” består af løg, forårsløg, persille, hvidløg, peberfrugt, skalotteløg. Du kan bare bruge din foretrukne krydderiblanding hvis du ikke lige kan støve en bøtte salatkraüter op 😉

Jeg trykkede “risfarsen” ned i et smurt tærtefad.

Fandt en lille rød peberfrugt i køleskabet som jeg skar i strimler.

Skar lidt ost og dækkede risene med den.

Peberfrugten kom på i et fint mønster. Jeg kunne forestille mig at små cocktailtomater også ville have været godt på toppen, bacon ville også have været godt, man kunne have puttet forårsløg eller porrer i. Lav tærten efter princippet : brug hvad du har eller hvad du godt kan li’.

Bag tærten 15-20 minutter ved 175 gr varmluft.

Vupti. Billig hurtig mad på ingen tid. Vi stegte lidt små tyske pølser med i ovnen, så der var lidt kød til kødspiserne også.

Nem, hurtig billig mad. Ok den går ikke over i verdenshistorien som stor gastronomi, men om ikke andet så som et sundt nærende mættende og billigt måltid mad, efter en på mange måder lidt for overdådig ferie 😉

Bon appetit. 🙂

Læg en kommentar