Specier med kokos og pistacie marcipan. Uhm her får du opskriften på dejlige småkager, der er et hit både til jul og resten af året.
Torsdag. Solskin og eftermiddagslækkersult.
Efter at have bagt de lækre lakridsspecier for nylig, har tanken spøgt. Andre varianter skulle da prøves? Hvad med en kokosversion? Hvad med at prøve med pistacie marcipan?
Jeg havde sådan en fin pakke pistacie marcipan på lager og den fik jeg da lyst til at eksperimentere med. Det var en super god idé.
Det blev til nogle lækre specier med kokos og pistacie marcipan.
Du kan sagtens bare bruge almindelig marcipan, og marcipan kan også sagtens udelades, hvis du ikke lige har det på lager.
Hurtige og lækre kokos specier med pistaciesmag – sprøde og lækre småkager med marcipan
Hvis du kigger godt efter, kan du måske se, at dagens specier ligefrem har et svagt grønligt pistacieskær? 🙂
Lækre småkager – dem kan du alatså godt glæde dig til at smage 🙂
Måske er det ikke de smukkeste kager du har set, men lad dig ikke snyde, de smager himmelsk!
Jeg trillede dejpølser og skar dem ud i specier, som jeg trykkede flade. Lad gerne dejpølserne køle af først, så de kan skæres tyndere ud.
Jo tyndere småkager, jo sprødere kager. Håber du har bedre tålmodighed, end jeg.
Det blev nogle lækre kager. De smager godt hele året, men vil også kunne fungere godt som fine, gode julesmåkager. Spring du bare på.
Her kommer opskriften på:
Specier med kokos og pistacie marcipan – opskrift på lækre sprøde småkager
Ingredienser
- 125 gram smør
- 125 gram sukker
- 125 gram kokosmel
- 1 æg
- 300 gram hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 200 gram pistaciemarcipan almindeligt marcipan kan også bruges. Marcipanen kan også undværes helt
- Evt. : En håndfuld finthakkede mandler kan udelades
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og æg godt i din røremaskine
- Tilsæt kokosmel og hvedemel iblandet bagepulver. Rør godt. Gem lidt mel til udrulningen
- Tilsæt pistaciemarcipan og evt. finthakkede mandler
- Tril dejpølser evt. ved at dyppe hænderne lidt i melet. Er dejen alt for blød røres lidt mere mel i.
- Lad - helst - dejpølserne afkøle i køleskab minimim ½ time, eller i fryser et kvartér, inden du skærer dem ud.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Skær tynde specier ud og læg dem på bagepladen med lidt afstand. Kagerne flyder lidt ud, men ikke meget.
- Bag kagerne ca. 6-8 minutter v. 175 grader varmuft. Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde. Hold øje med dem
- Lad kagerne afkøle på en bagerist. De kan puttes i kagedåse, når de er helt kolde.
Noter
Sprøde lækre småkager med marcipan og kokos – nemme kokosspecier – også gode til jul
Jeg er totalt vild med kokos og elsker at bruge det i kage. Småkager med kokosmel er også et hit, og disse specier må du prøve.
Kokos og marcipan er en rigtig god kombi 🙂
Små, fine sprøde specier med kokos og pistacie marcipan. Jep indrømmet, de kunne godt være skåret tyndere ud.
Måske du har mere tålmodighed end mig, så du kan vente på at “dejstængerne” køler af først 🙂
Kagerne tager 10 minutter at lave. Hvis du springer “afkølingstiden” over, kan du godt have et fad friskbagte småkager på et kvarter.
Virkelig nem opskrift.
Kan du ikke opdrive pistaciemarcipan, så brug gerne almindeligt marcipan – eller udelad marcipan.
Tilsæt evt. tørrede tranebær, det vil smage godt til kokos.
Sådan laver du specier med kokos og marcipan – se billederne her:
Kontorkagedåsen på arbejdet trænger gevaldigt til en refill – og det kan jeg så sørge for nu. På høje tid. Dåsen har været tom i ugevis. Det går da ikke! 🙂
Det var lækkert med mandler i, men hak dem gerne fint eller blend dem, så bliver kagerne nemmere at udskære.
Mandler er bare altid lækkert i kager. Det vil du ikke fortryde. 🙂
Lækre spontane kokosspecier med lækker pistaciesmag.Mon ikke jeg bliver populær blandt kollegerne? Jeg tror det. 🙂
Der er helt sikkert flere specier i vente.
Nu har jeg prøvet at lave chokoladespecier og lakridsspecier. Jeg vil da også prøve at lave en slags med hvid chokolade, vanilje og tranebær.
Få flere opskrifter på lækre, sprøde specier her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Kig forbi bloggen. Pludselig er det weekend og god tid til at bage, eksperimentere og lave mad igen, også af den helt særligt langsomme slags.
Håber du synes om de hurtige torsdagspecier?
Fyldet kan jo varieres i det uendelige, og der er frit slag: hvad med citronspecier, mandelspecier, specier med Mars? Vi skal da have afprøvet lidt flere varianter skal vi ikke?`;-)
Specier er taknemmelige småkager. Dejen røres let sammen og der bliver en million/en milliard kager.
Dejpølserne kan faktisk også opbevares i fryseren og bare bages lige inden gæsterne kommer. Smart! Specier er faktisk alle anstrengelser værd – og det er ganske få.
For pokker Gitte. Har ikke lige pistaciemarzipan på lager!
Men vi skal vist også have tømt dåsen med peanutscookies først – endnu en af dine gode opskrifter, som vil blive bagt igen og igen. Dog, syntes jeg, skal de bages noget længere end du har beskrevet.
God weekend…….
Specier! Yes, dem lavede min mor altid….tror jeg laver nogle efter din opskrift og tager med til Skagen i Påsken, så bliver hun garanteret overrasket:-)