Specier med lakrids og lakridsmarcipan

Specier med lakrids og lakridsmarcipanChokoladespecier spiste vi i julen, men det skal da ikke afholde os fra at spise lakridsspecier i februar vel?

Øj hvor blev de gode disse lakridsspecier og de er rigtigt nemme at lave – så hæng bare på, du får opskriften lige her.

I disse lakridsspecier har jeg brugt lakridsmarcipan som jeg fik sendt i en vareprøve fra Odense Marcipan – og derfor skal jeg fortælle dig at indlægget er sponsoreret. Ordene er dog, som altid, helt mine egne. 🙂DSC_1777Marcipanmassen er udviklet som marcipanmasse til is, men Odense Marcipan fortæller også at massen kan bruges til bagværk. Om vinteren er jeg mere til bagværk end til is – derfor blev det lakridsspecier i dag. Massen er lind og nem at trykke ud af tyllen, så jeg kan godt forestille mig at den er god at bruge i is.

Kan du ikke opdrive lakridsmarcipan, kan du tilsætte 1 tsk. lakridspulver. Marcipanen tilfører ekstra sødme, så tilsæt evt. lidt almindelig marcipan eller lidt chokolade.Specier med lakrids og lakridsmarcipan

Her kommer opskriften på:

Nemme specier med lakrids og lakridsmarcipan:

Specier med lakrids og lakridsmarcipan
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Specier med lakrids og lakridsmarcipan
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 120 stk.
Det skal du bruge:
  • 250 gram blødgjort smør
  • 250 gram flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 375 gram hvedemel (gem lidt mel til sidst)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50-100 gram sød lakrids skåret i småstykker
  • 175 gram lakridsmarcipan eller 100 gram revet marcipan og 1-2 spsk lakridssirup
  • Et knivspids salt
Sådan gør du:
  1. Rør flormelis og smør sammen (brug gerne elpisker eller køkkenmaskine)
  2. Tilsæt vaniljesukker, salt og lakridsstykker.
  3. Tilsæt lakridsmarcipan eller almindelig marcipan.
  4. Tilsæt hvedemel og bagepulver (vent med at tilsætte alt melet, gem lidt til sidst)
  5. Ælt dejen godt sammen, brug hænderne så smørret kan blive arbejdet godt ind. Brug evt. det sidste af melet. Dejen skal kun lige kunne slippe fingrene.
  6. Tril 4 dejpølser og læg dem til afkøling. Efter 1 time kan du skære tynde specier.
  7. Jeg lavede specier af halvdelen af portionen i dag, resten af dejpølserne ligger i fryseren. Tænk at kunne trylle friskbagte specier en dag der kommer gæster?
  8. Fordel specierne på bagepladen, der kan være ca. 30 pr. plade.
  9. Bag specierne 6-7 minutter v. 175 grader varmluft.
  10. Lad specierne afkøle på en bagerist - de bliver helt sprøde når de er kolde. Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse.

DSC_1791DSC_1785Jeg fandt lidt lakrids der på besynderlig vis havde overlevet i et køkkenskab. Lidt sød finsk lakrids, det tilsatte jeg;  klippede det i småstykker og jeg var spændt på hvordan konsistensen ville blive efter bagning. Det gik rigtigt fint – lakridsstykker bagt i specier, kan man altså også godt.Specier med lakrids og lakridsmarcipanDet er nogen rigtigt lækre specier og jeg tænker at vi sagtens kan variere dem på utallige måder; chokolade, tranebær, pistacienødder, saltmandler, Daim? Uha alle de specier vi har i vente, godt vi ikke skal vente helt til jul 😉Specier med lakrids og lakridsmarcipan

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Louise 13. februar 2015 af 18:13- Svar

    Hej Gitte…
    Nu kan jeg ikke lide lakrids men har til gengæld et par pakker Odense marcipan med chili og chokolade i overskud – mon ikke det ville fungere ?? Eller har du en anden småkage- eller cookieopskrift som er bedre til hård marcipan ?? denne er jo ren medgørlig….

    • Gitte Hansen 13. februar 2015 af 18:25- Svar

      Hej Louise
      Det ville da være helt perfekt -prøv du bare med den. Det vil blive nogle lækre specier tror jeg 🙂
      Rigtig god fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar