Karrykål med spidskål. Uhm her får du en rigtig god opskrift på karrykål med oksekød, her i en version med spidskål og ris.
Hvis du har læst med på bloggen de sidste måneder, vil du vide, at jeg denne sæson har fået øjnene særligt op for spidskål.
Først nu, efter at have levet SÅ mange år. Hvilket spild! Jeg har en hel del at indhente på spidskåls-området.:)
Jeg har allerede prøvet mange retter med spidskål, lige fra stuvninger til spidskål på grill. Få inspiration til opskrifter med spidskål her.
Spidskål har en meget mild kål smag, sammenlignet med andre kål-typer. Spidskål kan langt de fleste børn og voksne lide.
I dag har jeg prøvet at lave karrykål med spidskål, i stedet for hvidkål, og det smagte bare så godt!
Jeg tilsatte også hakket oksekød og ris, så det blev en fyldig ret, der mættede godt.
Hvidkål er vi også vilde med og vi har især tilberedt det som karrykål i mange afskygninger. Få inspiration til flere opskrifter nederst i dette indlæg.
Karrykål er en nem ret, hvor alt laves færdigt i én gryde. En One Pot ret, der mætter godt. Retten er billig og en meget sund ret også.
Opskriften du skal høre om i dag, er karrykål med spidskål med bacon, hakket oksekød og ris.
Orv, en skøn ret! Familien har igen fundet en ny favorit og jeg skynder mig selvfølgelig straks at give tippet videre til dig.
Retten er perfekt som nem aftensmad. Vi er bare fan af de nemme One pot opskrifter.
Der er ris i retten, som gør den meget mættende. Jeg bruger altid kun de brune ris, de er nemlig mest rige på fibre. De er sundest og mætter bedst. Du kan selvfølgelig bruge alle slags ris, også kartofler.
Oksekød og bacon giver retten en skøn smag, sammen med karry. Karrykål med oksekød – wow en lækker ret.
Der er et helt kilo gulerødder i også, så du behøver slet ikke spise ekstra grønt ved siden af. Smart at alt bliver færdigt i samme gryde. Energibesparende og selv opvasken går som en leg. Du får opskriften på den skønne ret lige her:
Karrykål med spidskål, hakket oksekød og ris – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 125 gram bacon i skiver ell. tern kan udelades
- 1 spsk karry
- Salt/peber
- 3 bouillonterninger
- 2 løg i tern
- 5 friskpressede fed hvidløg
- 1 kg hakket oksekød kan udelades eller erstattes med f.eks. pølser hakket svine- eller kyllingekød.
- 1 spidskål skåret i små tern. Kan erstattes med et halvt hvidkål
- 1 kg gulerødder i skiver
- 5 dl ris gerne fuldkornsris. Kan erstattes med 8 kartofler
- 1,2 liter kogende vand
Sådan gør du
- Klip bacon i små stykker og svits det med karry og bouillonterninger. Tilsæt evt. lidt olie. Brug en gryde med låg, gerne af støbejern.
- Tilsæt løg og hvidløg og svits med, til løgene er klare.
- Tilsæt hakket oksekød og svits med, til kødet har skiftet farve
- Snit spidskål og damp den med nogle minutter, til den er faldet sammen. Læg gerne låg på gryden
- Skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver og tilsæt. Rør godt rundt.
- Tilsæt ris og kogende vand og lad retten simre i ca. 20 minutter, til risen har opsuget alt vandet.
- Smag retten til med ekstra krydderier og evt. lidt soya
Noter
Hvis du er vild med spidskål og karrykål vil du elske denne ret – en nem lækker One Pot opskrift
En lækker ret og også et hit, hvis du er vild med retter med krydret oksekød.
Retten er klar på lidt over ½ time, og der bliver en stor portion, med nok til flere sultne munde. Resten kan nydes kold i madpakken eller til frokost dagen efter.
Retten er genial som nem aftensmad på travle hverdage. Alle vil elske den, både børn og voksne.
Spidskål er meget mild i smagen, i forhold til hvidkål, så mon ikke mange børn vil foretrække denne version karrykål? Jeg tror det.
Jeg har kun lutter plusord til overs for denne ret. Den er fedtfattig, rig på vitaminer og fibre, smagfuld, nem og så er den smuk også?
Måske retten skal på menuen hjemme hos dig i morgen? Familien her giver den mange stjerner, så bare sæt i gang 🙂
Få flere lækre opskrifter med spidskål her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Få flere opskrifter på karrykål her:
1.
2.
3.
4.
5.
🙃Mine drenge elsker retten…. 125 pakke bacon🤣
Hej Gitte
Tak for en rigtig lækker hverdagsret som vi nu laver for anden gang og kommer helt sikkert til det igen ?
Hilsen Bettina