Gulerodstærte. Uhm her får du opskriften på en sund, lækker tærte med gulerødder og sprød grov tærtebund.
I lørdags var jeg alene hjemme. Som i, HELT alene hjemme. Ahh.
Altså jeg elsker jo altså min familie. Jeg er taknemmelig for hvert eneste sekund med dem, men altså, alenetid sætter jeg også stor pris på!
Mit eget tempo. Min egen musik. Læsetid uden afbrydelser. Kun en at lave mad til. Mig selv. FEDT.
Jeg kunne derfor give den fuld gas med “mor-retter-kun-mor-vil-kunne-lide”! Den fik fuld skrue i grøntsagstærte planet. 😉
Da jeg serverede denne gulerodstærte ved mit middagsbord var der stor jubel fra middagsgæsten.
Højt kunne JEG sige: “uhm hvor smager denne kødfrie grøntsagstærte dog FANTASTISK”.
Jeg er fuld af lovprisninger over denne gulerodstærte. Den er både billig, sund, nem og velsmagende.
Du kan sagtens peppe gulerodstærten op med f.eks. bacon, feta eller hytteost?
Gulerodstærten er rigtig nem og lave. Gulerødder vil kunne erstattes med andre grøntsager.
Tærtebunden er rigtig god og sprød og du vil også kunne bruge den som bund i andre tærter.
Opskriften er nem og du får den lige her:
Gulerodstærte med grov tærtebund – få en god, nem opskrift på kødfri grøntsagstærte her
Ingredienser
Grov tærtebund:
- 100 g grahamsmel
- 120 g hvedemel
- 1 dl tykmælk eller andet surmælksprodukt kan erstattes med vand ell. mælk
- ½ dl olie - raps- eller solsikkeolie
Tærtefyld:
- 1 kg gulerødder i små tern
- 2 løg i tern evt. rødløg
- 5-6 æg /afhængig af størrelsen)
- 2 dl mælk tykmælk ell. hytteost kan også bruges
- 1 spsk. tørret timian du kan bruge andre krydderurter
- Salt/peber.
- tilsæt evt. feta eller bacon
Sådan gør du
Tærtebund:
- Bland alle ingredienserne og rør tærtedejen sammen. Brug gerne køkkenmaskine, eller ælt med hænderne.
- Smør et tærtefad og pres dejen ud heri. Du kan rulle dejen ud, men jeg presser den bare ud i tærtefadet og ca. 2 cm. op af siderne. Prik tærtebunden med en gaffel, så den ikke sprækker undervejs. Mit tærtefad målte ca. 27 cm i diameter og ca. 5 cm højt
- Tærtebunden behøver ikke forbages.
- Skræl gulerødder og løg. Skær gulerødder og løg i små tern
- Læg de snittede grøntsager på tærtebunden. Du kan svitse gulerodsternene i smør på en pande først, det giver en god smag og det vil kunne forkorte tilberedningstiden.
- Drys gulerødderne med salt/peber og timian.
- Rør nu æggeblandingen. Pisk æg med tykmælk/mælk og tilsæt også krydderier her. Rør godt.
- Hæld æggeblandingen over gulerødderne.
- Drys tærten med tørret timian inden den sættes i ovnen.
- Bag ovnen ca. 45 minutter ved 175 grader varmluft. Bag tærten nederst i ovnen. Tærten er færdig, når den er sprød, gylden ovenpå, gulerødderne gennembagte og æggeblandingen er stivnet.
Noter
Vegetar grøntsagstærte med gulerødder og sprød grov bund med grahamsmel
En lækker, sprød grov tærtebund.
Det bliver en hård, fast tærtedej. Du kan ælte dejen med hænderne, eller bruge en køkkenmaskine.
Du kan rulle dejen ud, men jeg presser den bare ud i tærtefadet og ca. 2 cm. op af siderne. Mit tærtefad målte ca. 27 cm i diameter og ca. 5 cm højt. Prik tærtebunden med en gaffel, så den ikke sprækker undervejs.
Tærtebunden behøver du ikke forbage.
Du kan putte gulerødder og løg rå på tærtebunden. Det smager også godt, hvis du steger dem i smør, på en pande, før du fordeler dem på tærtebunden.
Det giver en rigtig god smag og det vil også kunne forkorte tilberedningstiden.
Du kan også bruge vand/mælk istedet for tykmælk, til tærtebunden. Tykmælk synes jeg dog giver en sprødere bund.
Dejen kan godt virke lidt porøs, så saml evt dejen med lidt ekstra vand/olie.
Jubii så er der lækker nybagt gulerodstærte. Den smagte fuldstændigt lige så fantastisk som jeg håbede den ville.
Fantastisk lækker tærte! Dagen efter stornød vi gulerodstærten til frokost. Dagen efter igen, havde jeg et lækkert stykke tærte med i madpakken.
Sand gulerodstærte succes, vi havde fornøjelse af i dagevis. En sund grøntsagstærte, der er nem og billig at lave.
Få inspiration til flere lækre opskrifter på grøntsagstærter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Smiler – ja vi kunne nok godt finde ud af at lave mad sammen 🙂 Mange af dine opskrifter kunne lige så godt have været mine!
Og tror at jeg skal have gulerodstærte på næste søndag – men som tilbehør til noget kylling – de der proteiner er jo også vigtige 🙂
Jeps uge 7 er snaaart 🙂 Glæder mig. Alenetid burde være et must for alle.
Og jo smørstegte revne gulerødder (evt med løg og hvidløg) – UHM! Steger nu rigtig tit i becel, synes at det også giver ‘smørstegt smag’. + noget krydderi – og så æg og evt. hytteost som fyld. YUMMI 🙂
Syntes det er imponerende at du kan finde energien til det når du er selv hjemme. Hvis vi andre er selv hjemme, så kan jeg love dig for at det bliver noget let 🙂
Tak 🙂 Men det er først i uge 7 så der er læææænge til 🙂
Glemte helt – prøv at rive og svitse gulerødderne inden du hælder dem i tærten – lidt mere omstændigt end tern – men det smager så meget mere anderledes – og lækkert.
Mette
Hej Gitte Lækker tærte …………..til en alene hjemme dag. Uhh hvor jeg forstår din trang til alene tid ………….den tror jeg vi er mange mødre og koner der deler ,men det føles lidt fyy agtig at vi også tør at sige det højt. Jeg havde også set frem til en hel lørdag fri ,hvor manden var til sportsstævne,(mine børn er voksne for længst)og har deres egne familier……… men så kom der et enkelt lille barnebarn i vejen der skulle passes ,så der røg den forventning om ro og fred……………….men det endte nu med at blive en sjov og hyggelig dag… Læs mere »
Ja jeg skal 🙂 Hele 3½ dag – og jeg skal NYDE!!! Nå ja, der er vist også lige noget med noget job, men jeg skal dælme nyde mine sidst på eftermiddage og aftener – heeeeeeeeeeeelt for mig selv.
Og måske bliver det til tærte… Måske ikke. I sommers fik jegi 2 dage havregryn og cornflakes til aftensmad, dag 3 gav jeg den gas og lavede laks med en masse grøntsager 🙂 Nød bare at være MIG – og det var aaalt for varmt til mad også 🙂
God dag til dig