Kringle med marcipan og jordbærsyltetøjSidste weekend skrev jeg om mit livs første kringlesucces. En galopkringle, der var lynende hurtig at lave. Det var nemlig en hurtig dej uden gær. Bagepulver er tricket, hvis du vil lave kringle på den særligt hurtige måde. Kringlen blev superlækker og remoncen bestod af marcipan og smør og sukker.

I dag ville jeg se om jeg kunne gentage successen med en ny kringlevariant. Jeg er ret lun på det fyld der er indeni makronsnitter, altså kombinationen af marcipan og jordbærsyltetøj. Kunne man ikke også bruge det inden i en kringle?Jeg havde en rest marcipan og et glas jordbærsyltetøj der skulle bruges. Ovenikøbet kalorielet marmelade. Fint! Så kunne det være, der kunne komme lidt balance i kalorieregnskabet? 😉Kringle med marcipan og jordbærsyltetøj

Kringlen med marcipan og jordbærsyltetøj blev SÅ lækker. Her kommer opskriften:

Kringle med marcipan & jordbærsyltetøj – nem

Sprød kringle med marcipan og jordbærsyltetøj
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 2 kringler
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram mel
  • 3 tsk. bagepulver
  • En knivspids salt
  • 3 spsk. sukker
  • 100 gram blødt smør
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 dl. mælk/1 dl yoghurt/tykmælk ell. lign

Fyld:

  • 100 gram revet marcipan
  • 150 gram syltetøj

Pensling og drys:

  • Sammenpisket æg
  • mandelflager og perlesukker

Sådan gør du

  • Bland mel med bagepulver, sukker og salt.
  • Tilsæt sammenpisket æg og mælk (gem lidt æg til pensling).
  • Ælt smørret i til sidst.
  • Jeg rørte dejen sammen med ske, men brug gerne køkkenmaskine eller fingre. Lun evt. smørret 5-10 sekunder i mikrobølgeovnen først.
  • Del dejen i to og rul en klump ud af gangen. Lav en lang smal firkant på ca. ½ cm tykkelse.
  • Jeg fordelte et halvt glas marmelade pr. kringlestang og lagde marcipanskiver på midten. Jeg kunne sagtens have brugt mere marcipan, så brug gerne mere hvis du har.
  • Fold dejen godt ind over midten, så fyldet bliver dækket. Klem dejen sammen.
  • Pensl med æg og drys med perlesukker og mandelflager.
  • Læg kringlestængerne på en bageplade og bag ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter. Kringlerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.

Noter

Du kan bruge andet slags fyld til kringlerne: Nutella, æblemos, marcipanremonce, kanelremonce
Kringlerne er bedst på bagedagen, men de kan lunes dagen efter i mikroovnen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme, sprøde lækre kringler med marcipan og jordbærsyltetøj

 Kringle med marcipan og jordbærsyltetøjDet er NEMT at bage kringle med bagepulver, for dejen skal slet ikke hæve. Der er ingen ventetid, kun lige imens kringlerne er i ovnen. Genialt 🙂

Til dagens kringler prøvede jeg at bruge yoghurt istedet for mælk, mest fordi jeg lige havde en rest og fordi jeg tænkte, at det vel ikke ville gøre kringlen ringere? Det gjorde det ikke. Som altid er tykmælksprodukter godt i brød og kage, smid endelig ikke en rest ud.DSC_1957Det var perfekt at det lige var jordbæryoghurt jeg havde i overskud, men al slags yoghurt kan bruges og andet mælk/surmælksprodukt også. DSC_1965Jeg brugte syltetøj og marcipan som fyld, men du kan også røre en lækker remonce af smør/sukker/vanilje eller smør/sukker/revet marcipan?DSC_1968

DSC_1970Kringlerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
DSC_1987Lad kringlerne køle lidt af før du skærer. Ventetiden kan være lang!

Så er der blød smørbagt kringle med det lækreste fyld.

Kringle bagt på bagepulver er bedst samme dag eller dagen efter, gærdeje holder sig  bedst i længere tid. Det plejer sjældent at være et stort problem, for kringlerne er som regel spist før de når at blive tørre. 😉

Overlever din kringle på dag 3, så kan du give den nyt liv ved at lune den lidt i mikrobølgeovnen. Uhm.

Rigtig god fornøjelse med din kringle. Ikke et øje er tørt 🙂Kringle med marcipan og jordbærsyltetøj