Sprød rabarbercrumble med farin og havregryn

DSC_5234

Så gik det galt igen i denne weekend. Helt galt på bagefronten. Altså bare fordi man har rabarber i haven, behøver man jo ikke gå bageamok vel?

Planen var EN rabarberkage, men ups!

Pludselig var jeg “kommet til” at høste 1½ kg rabarber fra det frodige rabarberbed.
DSC_51721½ kilo? Det var til pænt store rabarberkager OG en bøtte kompot..

DSC_5224

.For hvem kan man modstå disse lækre røde stængler? Nej vel? 😉DSC_5182

DSC_5190


Rabarberkage nr. 1 skrev jeg om i går, det var en hurtig rabarbertærte med makroncrumble

Den blev rigtig lækker og du får lige et glimt af den her. Dejen kan laves på ingen tid. Verdens nemmeste rabarberkage tænker jeg (beklager det overbelyste foto. Fotograferingen gik lidt galt i går, det er svært at tage billeder i det fri. Sorry)DSC_5238

Rabarberkage nr. 2 skal du høre om idag. Det blev en klassisk rabarbercrumble med et twist i crumblen, et farintwist.

P.S.: Af denne portion er der crumbledej nok til to tærtefade.

DSC_5236

Her kommer opskriften: 

500 gram rabarber

200 gram sukker

100 gram mel

150 gram havregryn

150 gr. farin

150 gram hakkede mandler

150 gram smør

DSC_5211

Fremgangsmåde:

Skyl rabarberne og snit dem i små stykker. Fordeles i to fade.
DSC_5189

Hak mandler
DSC_5202 Bland alle de tørre ingredienser og smuldr/nulr dejen sammen med blødt smør. Brug røremaskine eller fingre.

Crumblekager er nemme taknemmelige kager.

Det er SÅ nemt med nulre/smuldredej. Alle fingre kan være med. Både små og voksen-fingre. Der er jo ikke æg i dejen, og ryger der lidt indenbord så pyt:-)DSC_5204

Fordel halvdelen af smuldredejen i hvert fad. DSC_5207 DSC_5208Læg et par striber Kærgården henover crumblen (kan udelades. Jeg var usikker på om crumlen ville blive for tør, men tror faktisk ikke at det ekstra smør var nødvendigt)
DSC_5220Crumblen bages i 30 minutter v. 175 varmluft, eller indtil overfladen er sprød (mærk efter).

Crumblekager er ikke verdens smukkeste kager. Jeg ved det godt. Det opvejes dog af den lækre knasende sprøde overflade.

Jeg SIGER jer bare at mandler, farin og havregryn går op i en højere enhed og så fint harmonerer med de syrligtsøde rabarber. Og med en klat iskoldt flødeskum på toppen er det en virkelig lækker og meget nem dessertkage.

I må undskylde de noget dunkle billeder. Fotograferingen gik lidt galt i går. Øv. Håber I kan bære over med mig, det er klart kagebageriet jeg er bedst til. 😉

DSC_5234
Her et lille overbelyst stykke crumblekage med en lille klat flødeskum til.

Crumblekager kan anbefales. Har du ikke rabarber i haven kan du bruge alskens frugt til denne kage. Æbler, pærer, jordbær. Ja hvad kan vi ellers finde på?

DSC_5249

Rigtig god crumble-fornøjelse 🙂

Har vi nu snart fået taget livet af de rabarber?? Tror det ikke. Du kommer vist til at høre mere om flere rabarber-eksperimenter i den kommende tid 😉

DSC_5174

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Birgitte 10. juni 2017 af 19:56- Svar

    Øj den er lækker! Jeg vil nok spare lidt på sukkeret næste gang dog 😉
    Tak for opskriften – god weekend!

    • Gitte Hansen 11. juni 2017 af 20:44- Svar

      Hej Birgitte
      Det glæder mig du synes om rabarbercrumblen 🙂
      Det er jo nok lidt svært, fra rabarbersort til sort, at vide hvor meget sukker der skal til. Der sker ikke noget ved at reducere næste gang – bliver den for syrlig, kan du hælde nogle striber akaciehonning over til sidst 🙂
      Tak for din tilbagemelding 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Lene Ø. Sørensen 26. april 2017 af 17:17- Svar

    rabarberkompot og gammeldags kyllingsteg, det virker 🙂

    • Gitte Hansen 26. april 2017 af 21:16- Svar

      Hej Lene
      Det skal prøves skal det – tusind tak for tippet til dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Kristine 3. juni 2013 af 20:40- Svar

    Hej gitte
    Uha, bliver helt sulten! Lækkersulten! Jeg tænkte. Om du kunne nogle gode rabarberopskrifter til aftensmaden. Måske en ide til dig til jeres fredagskylling. Jeg har for nyligt fået mig en romertopf, men mangler inspiration til at få den brugt… Kan man mon noget med kylling og rabarber?
    Mange hilsner kristine

    • Gitte Hansen 4. juni 2013 af 06:55- Svar

      Hej Kristine

      Tak for din hilsen. Spændende forespørgsel om rabarber og kylling. Desværre har jeg (endnu) ingen erfaringer i den retning så kan desværre ikke råde dig. Overvejer om jeg vil “rabarber-eksperimentere” med fredagskyllingen 😉
      Kast dig endelig ud i det og skriv gerne igen. Jeg hører gerne om dine erfaringer.
      God fornøjelse. Du bliver SÅ glad for din Römertopf! 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar