cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Sprøde biscotti med chokolade og lækre Amarena kirsebær

DSC_9655

Hvad kan man trylle af sådan en smuk krukke Amarena-kirsebær?

Altså det mest oplagte, er jo lave lave luksus-topping til ris a la mande. Oh la la. Jeg skal love for at Amarena kirsebær løfter niveauet for kirsebærsauce. Sikke smagfulde bær. Smagen er intens, sød og kraftig. Du skal ikke overdrive med bærrene. Start med en lille skefuld på din ris a la mande, 4-5 bær måske, ellers vil kirsebærsmagen overdøve.

DSC_9627

Ris a la manden kommer du til at høre om en anden dag. I dag er der kirsebærbiscotti på programmet.
DSC_9703Kender du biscotti? Biscotti er italienske mandelsmåkager. Biscotti betyder “dobbelt-bagt”, og det er denne bageproces der giver kagerne knasende sprødhed. Dyp gerne din biscotti i kaffen, så smager de bedst og du undgår tandskader 😉

Der er ikke fedtstof i kagerne, så de er rimeligt kaloriefattige, hvis man altså fraregner mandel-, chokolade- og sukkerkalorierne 😉

Du kan variere indholdet i biscotti. Jeg har lavet mange varianter, f.eks. disse med tranebær og marcipan og denne variant med kakao, appelsin og abrikos. Uhm lækre biscotti! Prøv også gerne en biscottivariant med julefornemmelser 🙂

I dagens variant tilsatte jeg chokolade, mandler og Amarena kirsebær. Jeg var spændt på om projektet ville lykkes. Ville de våde kirsebær gøre kagerne for bløde?

DSC_9667

Nej kagerne var en succes! Dejen krævede en smule ekstra mel, i forhold til almindelige biscotti, men de blev fint sprøde og sikke en lækker smag!

DSC_9654

Her kommer opskriften på biscotti med mandler, chokolade og Amarenakirsebær 60-70 stk.:

300 gram hvedemel

250 gram sukker

2 tsk. bagepulver

3 æg

200 gram mandler

100 gram chokolade

100 gram Amarena kirsebær (jeg målte ikke af, men brugte ca. den mængde du kan se på tallerkenen ovenfor.).

That’s it.

Biscotti er nemme at bage og at købe ind til.

Sådan laver du biscotti:

Bland mel, sukker og bagepulver. Start med 275 gram mel og gem 25 gram. Rør æg i et af gangen.

DSC_9659

Hak mandler og chokolade groft og bland i dejen. DSC_9657 Dejen bliver hård og fast. Brug gerne din røremaskine til at ælte, men dejen kan også røres med ske. DSC_9662 Hak kirsebærrene groft og tilsæt. Tilsæt lidt mere mel hvis dejen bliver er for blød. Det er her du måske skal bruge de sidste 25 gram. Dejen skal være så fast, at du vil kunne forme “dejpølser” med fingrene, uden den hænger for meget fast i fingrene. DSC_9667Form tre lange “dejpølser”
DSC_9673 DSC_9675Bag kagerne første gang i 15-20 minutter v. 150 grader varmluft. Når kagerne er sprøde og gyldne er de færdige, eller næsten. De skal jo bage igen. Sluk ikke for ovnen, den skal jo bruges igen lige om lidt.
DSC_9694 DSC_9696

Efter 1. bagning skal kagerne hvile i 10 minutter, herefter skal de skæres ud i 1½ cm stykker  Brug en savtakket kniv. Løsn kagerne lidt fra hinanden.
DSC_9699 Nu skal kagerne bage 8 minutter igen. DSC_9701Lad kagerne køle godt af inden du putter dem i glas/kagedåser. Det er jo også nu du kan prøvesmage. Knasende sprøde kager. DSC_9708 Af denne portion bliver der kager nok til en to store kagedåser.

Eksperimentet lykkedes. Man kan fint bruge de lækre Amarenakirsebær til biscotti. Bærrene giver en lækker marcipanagtig smag og uhm, når man støder på et sødmefuldt bær eller chokolade inde i en biscotti. Kagerne smager en lillebitte smule af jul, og kunne snildt gøre det ud for en lækker luksus julesmåkage.

Synes du kagerne er for bløde efter afkøling, også efter de er bagt 2. gang, så bager du dem bare 5 minutter ekstra.

Beslutter du dig for at forkæle dig selv og familien og købe en krukke Amarenakirsebær, så er der rigeligt i en krukke til både kirsebærsauce og biscottibær. Måske en juleforkælelse?

Jeg har endnu et glas Amarena-kirsebær at lege med og mine foreløbige planer er kirsebærmuffins og marcipankugler med kirsebærmidte.

Uhm Amarena-kirsebær. Elsker at lege med 🙂

DSC_9712

9 Kommentarer

  1. Heidi Jørgensen 1. december 2013 af 16:15- Svar

    Hej Gitte
    Jeg må indrømme jeg er en værre snyder, jeg brugte nemlig kirsebær fra et billigere mærke 😉 Når man prøver så mange opskrifter som mig , må man spare hvor man kan. Jeg har osse kun fundet opskrift på muffins med kirsebær, men imorgen står den på mandelrand og senere i december skal jeg trille lakridsmarcipan kugler 🙂
    Julehisner herfra Heidi

    • Gitte Hansen 1. december 2013 af 20:37- Svar

      Hej Heidi
      Jeg man er nødt til at gå på kompromis indimellem. 😉
      Det lyder som om du har rigtigt godt gang i kreativiteten og lækkerierne hjemme hos dig. Rigtig god fornøjelse i køkkenet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Heidi Jørgensen 25. november 2013 af 16:27- Svar

    Hej Gitte
    Mange tak for svaret, ja min søster mente osse at det var fordi kirsebærrene gjorde dejen for våd, så næste gang blir de tørret eller kagerne får mere tid i ovnen 🙂

    Mange kagehilsner Heidi

    • Gitte Hansen 26. november 2013 af 06:43- Svar

      Hej Heidi

      Godt du har mod på at forsøge igen. Lækre kirsebær synes du ikke? Jeg har et halvt glas Amarenakirsebær tilbage, jeg overvejer at bruge dem til kirsebærmuffins. Har du andre gode ideer? 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. […] og sagde straks ja tak. Mit første eksperiment med kirsebærrene resulterede i lækre knasende sprøde kirsebærbiscotti. Lækre […]

  4. Heidi Jørgensen 21. november 2013 af 21:45- Svar

    Hej
    Jeg bagte dem her i går og blir nødt til at spørge om det har noget at sige at kirsebærrene ikke var tørrede og de kom fra en anden slags end Amarena?
    Jeg puttede mere mel i og bagte dem længere tid både i første og anden omgang, men de blev ikke hårde!!! de smager godt, men nu jeg selvfølgelig i tvivl om holdbarheden da de ikke er “tørre”.

    Det kan godt være du slet ik kan svare på det, men jeg vil jo gerne kunne bage dem en anden gang og der kan det jo være de blir endnu bedre;-)

    De bedste hilsner Heidi

    • Gitte Hansen 21. november 2013 af 23:05- Svar

      Hejsa Heidi.

      Jeg oplevede også at mine skulle bages en ekstra gang, ja jeg tror det er fordi det ikke er tørrede bær vi bruger. Man kan vælge at tørre bærrene 10-15 minutter i ovnen inden på 100 grader eller bage sine biscotti en 3.gang, hvis det er nødvendigt.
      Dejligt du synes om smagen og dejligt du har lyst til at skrive til mig. Håber du har mod på at bage biscottis igen 🙂

      Mange hilsner
      Gitte

  5. Piskeriset 18. november 2013 af 19:45- Svar

    Spændende kombination – og det er lige årstiden til kager med kirsebær, mmm 🙂

    • Gitte Hansen 18. november 2013 af 20:58- Svar

      Hej Piskeris
      Ja og det gik overraskende godt med at bruge de saftige bær. Det kunne fint lade sig gøre at få sprøde biscotti alligevel.

      Har et helt glas tilbage jeg skal eksperimentere med. Kirsebærmarcipan-muffins bliver det ihvertfald til 🙂

      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar