Sprøde grove lakridscookies med strejf af ananas

DSC_9231

Lækre lækre lakridscookies!

Knasende sprøde, grove, søde. Bagt på så gode sager som rørsukker, smør og sirup, tilsat pift af ananassmag og lakrids. Det kan ikke gå galt vel? Nej og det gjorde det heller ikke. Slet ikke. Det gik godt. Overraskende godt!

Igen er det Claus Meyers grovsmåkager jeg har peppet op. Jeg har bagt flere varianter som du kan finde her

Disse cookies bliver jeg ved med at vende tilbage til, da de er lynhurtige at lave. Kan laves uden involvering af andet end end en gryde og en ske. Ikke engang piskeris eller køkkenmaskine. Kagerne indeholder ikke æg. De indeholder en god portion havregryn og  hører derfor til i den sundere kategori (dette kan vist diskuteres, der er jo ret meget smør i hm, hm?), ja og ikke mindst. De smager FANTASTISK og den allerbedste variant til dato er faktisk den du skal høre om idag. Lakridscookies med strejf af ananas.

DSC_9214

Jeg starter med et foto af opskriften. Den er fra en af mine yndlingsbagebøger Claus Meyers: “Meyers kager”. En topinspirerende kagebagebog med kager i alle afskygninger. Claus Meyer bager kager alle kan bave og som ikke involverer ingredienser du ikke har i dit køkken. Jeg er fan! Jeg ønsker mig hans “Meyers Brød” i julegave. Nu er det ønske hermed givet videre til julemanden. 😉

DSC_9206

Min tilrettede opskrift kommer her. Har kun tilføjet lakridspulver og ananaskrymmel, men det var altså også gode ingredienser at tilsætte.

Jeg er så heldig at jeg har fået tilsendt en spændende øko-bagepakke fra Urtekram med alskens lækkerier. Økologisk vanillesukker, valnødder, flere varianter frugtkrymmel, øko. lakridspulver, rørsukker, mel o.a. Sikke en lækker kurv og så er der jo en god anledning og undskyldning for at bage.

3 forskellige slags frugtkrymmel. Og jeg der aldrig bager cupcakes med frosting og drys? Hvad kan man så finde på? Ja man kan jo tilsætte det som drys og smagspift i småkager?

Billede: Det er en stor fornøjelse at være madblogger og især på en dag som i dag hvor jeg får tilsendt en lækker økologisk pakke fra #urtekram Kan nu bage med ananaskrymmel, rålakridspulver, valnødder, hyldebærkrymmel og mange andre spændende ingredienser. Sikke mange lækkerier og suk alle de kagefristelser der nu er i vente. :-)Tak @lahmekommunikation og @fiolsen SÅ skal der bages! :-) #madbloggerwin

Prøvede fredag at bage havregrynssmåkager med ananasstrejf og de blev gode! Dem hører du om en anden dag. Idag blev ananasdrysset tilsat sammen med lakridspulver. Oh la la, en lækker kombination, selvom lakridssmagen overdøver den diskrete ananassmag noget. Her kommer opskriften.

Opskrift på grove cookies med lakrids og ananaskrymmel:

125 gram hvedemel.

125 gram havregryn.

125 gram smør

150 gram rørsukker

1½ spsk sirup

1 spsk. vand

½ tsk. natron

3 tsk. lakridspulver

4 tsk. ananaskrymmel.

Sådan gør du: 

DSC_9208

Smelt smør, sukker og sirup ved svag varme. Tilsæt natron og vand. Sluk for temperaturen straks smørret er smeltet. 
DSC_9209
Imens smørret smelter, blander du de tørre ingredienser: havregryn, mel og lakridspulver og ananaskrymmel. Har du ikke lige ananaskrymmel på lager kan det godt undværes, men lakridspulveret skal du ikke snyde dig selv for.
DSC_9210 DSC_9211 DSC_9212Smørblandingen tilsættes melblandingen og der røres godt med ske. Dejen bliver hård og fast. Bliver den for smuldrende og usammenhængende, så kan du tilsætte 1 spsk vand ekstra eller 1 spsk. sirup.DSC_9213Sæt dejen på en bageplade med to teskeer. Dyp fingrene i vand og form kagerne. Tryk dem lidt flade. DSC_9215 Kagerne bages 6-8 minutter ved 175 grader varmluft. De skal være gyldne og sprøde.

Kagerne bliver først helt sprøde når de er afkølet. Kan du mon vente så længe? 😉

De smager rigtigt lækkert og forsvinder hurtigt fra bageristen, når familiemedlemmer passerer forbi.

Prøv evt. også at tilsætte tørret tranebær til kagerne. Det ville også smage godt med lakrids tænker jeg? Hvad med tørret abrikos? Kun fantasien sætter grænser.

Claus Meyer kalder kagerne grovsmåkager og kalder dem for en mellemting mellem en kiks og en kage. Jeg er ikke i tvivl. For mig er det en cookie. Lækker, syndig og knasende sprød cookie  🙂

DSC_9234

Rigtig god fornøjelse med dine lakridscookies 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Ida Carstensen 22. marts 2016 af 10:31- Svar

    Hejsa Gitte.
    Tak for opskriften (+maaange flere på min to-try-liste).
    Disse er nu afprøvede og godkendte, men vil bare lige sige at du mangler at skrive “sirup” på ingredienslisten. Der står kun 1½ spsk …
    Så det er meget heldigt du har lagt billedet op af opskriften fra bogen 🙂

    • Gitte Hansen 22. marts 2016 af 20:46- Svar

      Hejsa Ida
      Tusind tak skal du have – dejligt du var vaks og vågen 🙂
      Jeg har skyndt mig at rette og skynder mig at sige tak.
      Håber småkagerne smagte dig og dejligt du har fundet vejen forbi bloggen – håber du har fået lyst til at blive hængende her 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. hvadskalvibage/Mette 21. oktober 2013 af 10:41- Svar

    De sidste par gange hvor jeg har bagt cookies i en grovere version, syntes jeg de er blevet lidt kedelig og tørre efter et par dage. Hvad med disse her?

    Pt bruger jeg det som undskyldning for at spise et par ekstra de første par dage 🙂

    • Gitte Hansen 21. oktober 2013 af 21:13- Svar

      Hej Mette
      Ja vi er fyldt med gode undskyldinger 🙂
      Disse kager bliver også hårdere som dagene går, men sjældent går der mere end 2-3 dage her i huset før kagerne er spist.
      Du skal da prøve disse. De er supernemme.
      God fornøjelse!
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar