Sprøde hvidløgsbrød i bradepande

Når vi får suppe her i huset eller simregrydemad, som kalkungryden igår,  får vi som regel et lækkert brød til. Suppen og simregryden passer sig selv imens dej kan hæves og bages. Brødet er lige prikken over i’et sådanne dage!

Det lyder vældigt overskudsagtigt, men det er det altså ikke! Når du først har prøvet at bage og smage går du ikke tilbage til købte hvidløgsbrød igen. Jeg sværger!

Igår kom jeg hjem kl. 17.30 og kl. 19.00 var der simremad og lækkert brød, uden at jeg havde sved på panden.

Og prøv lige at se, et lækkert brød vi fik 🙂

Hvidløgsbrød i bradepande

Her kommer mine anvisninger på et lynhvidløgsbrød.

Lun 7-8 dl. væske (jeg varmede 4 dl. vand i elkogekedlen og supplerede med mælk til væsken var lunken, tykmælk er også godt at bruge)

½ pk. gær

½ tsk salt.

Mel røres i. Ønsker du en lidt grovere variant kan du starte med et par dl. havregryn og så supplere med hvedemel indtil dejen er en tyk klistret masse, ret flydende. Jeg brugte omkring 800 gr. mel, men prøv dig frem. Konsistensen skal vel være i retning af havregrød. Kan du fornemme konsistensen her?

Sådan skal dejen ca. se ud, kan du fornemme konsistensen?

Dejen omrøres hurtigt, det gør ikke noget der lidt klumper i. Jeg rører bare med grydeske.

Fór en bradepandeform med bagepapir og hæld dejen i formen. Brug dejskraber til det sidste (kan måske give dig en fornemmelse af hvor tynd dejen skal være?).

Imens rører du en “oliedyp” sammen.

Oliedyp til bradepandebrød med hvidløg og oregano.

Olie (4-5 spsk skal der faktisk i, måske mere), flagesalt, 4-5 fed hvidløg og oregano/basilikum/rosmarin/timian eller måske du foretrækker et andet krydderi?  Jeg valgte oregano.

Olieblandingen dryppes over brødet (glattes evt. ud med dejskraberen)

Bradepandebrød med olie, hvidløg og oregano

Så er du færdig med anstrengelserne. Nemt ikke?

Brødet sættes i ovnen og luner på 50 grader varm luft i mindst ½ time, gerne lidt længere. Kan selvfølgelig også hæve på den langsomme måde et par timer på køkkenbordet.

Skru ovnen op på 200 grader herefter og bag brødet i 30 minutter eller deromkring. Kig til det og “bank på” og “spørg” om det har fået nok. 😉 Ja lidt finurligt. Når du banker på et brød, kan du som regel høre om det er ved at være færdigt. Det skal lyde hult og føles sprødt og hårdt på overfladen.

Brødet tages ud. Damper lige af i 5 minutter, før det skæres ud i passende stykker.

Bradepandebrød med hvidløg, flagesalt, olie og oregano

Brødet er allerbedst på selve bagedagen, men dagen efter kan du lave de lækreste frokost-klapsammen’er, med ost, pate eller hvad du nu foretrækker. Du kan bruge resten af bradepandebrødet til sandwich til udflugten dagen efter måske?. Selvom det bliver lavet dagen før, smager brødet 10000 gange bedre end købt brød vil gøre (synes jeg).

Brødet er dog helt klart bedst på selve dagen. Sprødheden går tabt på dag 2, men hvis du luner det i ovnen, kan det genvinde lidt.

Bradepandebrød med hvidløg og oregano

Brødet bliver knasende sprødt, og får de lækreste kanter.

Normalt er der ingen der gider have endestykker, men her i familien er det en KAMP at få lov til at få netop endestykket på lækre brød som dette! Der er jo flest mulige kanter på! 😀 Normalt er der ikke det store afsæt i f.eks. skorper fra pizzamandens pizzaer, men med dette brød er det en anden sag. Skorperne er bare de bedste!  😉

På forunderlig vis er det som noget af olien fra toppen siver ned ned under bunden og steger brødet nedefra. Det er GODT! Så bliver brødet nemlig sprødt på alle sider.

Det er vigtigt at du bager brødet ved høj temperatur, ellers bliver det ikke så sprødt og lækkert.

Hvidløgsbrød i bradepande

Fantastisk brød der kan hæve enhver middelmådig simreret eller supperest til himmelske højder. NOGEN kræsenpinde i familien guffer løs af dette brød (istedet for at spise grøntsagssuppen), så alle går mætte og tilfredse i seng. Alle dage 🙂

Velbekomme!

Mere inspiration

Læg en kommentar