Sprøde knækbrød med hvidløgssalt, paprika, peber og emmenthaler

DSC_3064Det er ikke så skidt at være på “lev sundere-kur”, når man kan guffe lækre chips-agtige knækbrød med krydderi.

 • Knækbrød med hvidløgssalt der er knasende sprøde og som smager så godt, at  de jo slet ikke smager sunde.
 • Knækbrød der, i alt for store mængder, alligevel slet ikke er sunde. Øv
 • Knækbrød der består af rigelige mængder klid og kerner og som faktisk mætter så godt, at du kan vente to timer på aftensmaden uden at falde i et syndigt fristende chokoladehul.DSC_3053

Hvordan laver man så knækbrød?

Man kan uden problemer lave dem selv helt fra bunden, f.eks. denne variant med cayennepeber, parmesan og hvidløgssalt Man kan også skyde genvej og købe en færdigblanding, hvor der kun skal tilsættes mel, vand og olie. Jeg købte nogle færdigblandinger af den simple grund, at jeg fik dem til tilbudspris til en 10’er i Fakta eller Netto eller hvor var det nu? 10 kr kan man ikke købe mange kerner for, så jeg synes det var et røverkøb? Jeg købte 3 poser og lavede 3 poser knækbrød på en gang. Når røremaskinen og kagerullen alligevel er fremme,og ovnen er varm, er det med at “smede” imens jernet er varmt?

Jeg forholder mig jo tit civilt ulydigt til opskrifter, det har du vist opdaget. Sådan gik det også denne gang. Jeg erstattede 1/3 af hvedemelet med majsmel, da jeg simpelthen har fundet ud af det gør knækbrød sprødere? Så erstat gerne lidt mel med majsgryn/majsmel. Du kan sagtens nøjes med den halve mængde olie, det gjorde jeg og det gik fint.

Rul knækbrødene ud med kagerulle. Knækbrødene skæres nemmest ud med en pizzaskærer.

Krydderierne på toppen er også for  min egen regning, også osten. Jeg lavede en variant med hvidløgssalt, én med paprika og salt, én plade knækbrød med hvidløgspeber og salt og en med emmenthaler på toppen.

DSC_3055

Hvis du køber færdigblandinger er det bare at gå ombord  i opskriften og gøre som der står, ellers kan du altid følge mine anvisninger her. Knækbrødene smager fint uden krydderi og her kommer der en opskrift på helt almindelige knækbrød med majsgryn. Her i familien synes vi bedst om knækbrød med smag. Især dem med paprika og salt er et hit, og dem med hvidløgssalt eller ost jo faktisk også? Uha, det er svært at vælge! 🙂

Der blev lavet 4-5 plader knækbrød ud af de 3 poser. Der blev til MANGE knækbrød for lidt over 30 kr i alt. Har du set hvad færdigtlavede knækbrød koster at købe? Jeg er chokeret! 20 kr for 5 knækbrød fra bageren eller Urtekram. Når først du har prøvet at lave knækbrød selv, så køber du aldrig knækbrød igen. Det er så NEMT, dog skal du have gode armkræfter. Rulleprocessen er hård. Knækbrødene kræver også næsten at du har en køkkenmaskine til rørearbejdet, da dejen bliver meget tung og hård at røre.

Jeg penslede med olie inden jeg puttede krydderierne på, for at krydderierne bedre kunne hænge fast. Jeg dryssede også med sesam f.eks., og det er også “civilt ulydigt”. Drys gerne med den topping du foretrækker, både krydderi eller drys på toppen. Græskarkerner er også gode på knækbrød, gerne sammen med ost. DSC_3041

Knæk og bræk kan man vist roligt sige!

Kast dig roligt ud i knækbrødsprojektet og eksperimentér gerne med krydderierne på toppen. Mit næste knækbrødsprojekt bliver en sød variant med flydende sød, (ikke sukker. Sukker er jo beeeep for tiden for mig, you know!) og kanel. Mon ikke det vil kunne blive godt? Hvad med en variant med vanille og kakao? Kan man det? Sådan en kunne jeg da godt have brug for når jeg har sukkerkrise (det sker heldigvis ikke så tit)

Jeg hører rigtigt gerne om dine knækbrødseksperimenter. Det er så dejligt med alle jer der skriver til mig med god feedback. Jeg får SUPER meget god inspiration af/fra jer! <3

Rigtig god fornøjelse.

Mere inspiration

11 Kommentarer

 1. Mette 16. marts 2014 af 16:01 - Svar

  Velbekomme! Har du prøvet blomkålspizza?
  Alt med måde – forsøger, men det er svært og nogle gange er det nemmere bare at lade være!

  • Gitte Hansen 17. marts 2014 af 06:55 - Svar

   Nej det har jeg ikke og uha har ikke følt mig motiveret endnu. Måske det kommer? Ja alt med måde er svært, hvis der står et kæmpe fad! Det kræver hård disciplin og det er hårdt at hanke op i sig selv/tage sig sammen HELE tiden. Som sagt, jeg synes du er sej.
   P.S: Jeg har tabt mit 1½ kg på 14 dages “stop-med-kage-og-slik” og har ikke været komplet afholdende, blot tilbageholdende. Håber også du kan se resultater?

 2. Gitte Hansen 16. marts 2014 af 13:01 - Svar

  Spændende Mette! Tak for delingen, ja knækbrødene er kalorieholdige, men men mætter lang tid. Jeg prøver at mestre: “alt med måde”…Det går fint i perioder! 😉
  Mange hilsner
  Gitte

 3. Mette 15. marts 2014 af 11:20 - Svar

  Ja de smager godt lige meget hvad – og er jo ikke med i en bagekonkurrence jo 😉
  Det er mest min ældste på 12½, der spiser dem – jeg er jo på ‘spist ikke for meget kur’ – men ville elske både ost og krydderier. Men så spiser jeg bare for mange og det skal jeg jo ikke vel 😉
  Og ældste er – lidt – kræsen 😉 Og tror ikke, at hverken ost eller krydderier ville falde i god jord!
  I dag dufter mit hus af æblekage med kanel – og glæder mig til at smage. Har ikke syndet hele ugen, så i dag må det være at jeg skal nyde et stykke til eftermidddagskaffen.
  Til gengæld står den på blomkålspizza til aftensmad! Har ikke lavet det før – og tør ikke tro på at mit afkom vil spise det, så der bliver alm pizza til dem.
  God weekend
  Mette

  • Gitte Hansen 16. marts 2014 af 09:39 - Svar

   Uhm lyder lækkert med æblekage og du har da bestemt fortjent et stykke efter en uges afholdenhed. Det er flot som du kæmper! Grove knækbrød kan jeg ikke holde mig fra, uhm. Jeg er ikke så standhaftig som du Vores knækbrødsdåser er allerede tomme igen.. 🙂
   God søndag til dig.
   Er spændt på hvad du synes om blomkålspizzaen?

 4. Mette 14. marts 2014 af 06:40 - Svar

  Dine ser bare så pæne lige ud – men de smager jo lige godt om der er lidt buede kanter eller ej 😉

  • Gitte Hansen 14. marts 2014 af 21:26 - Svar

   Hej Mette
   Tak skal du have. Jeg hvorfor de blev helt lige kan jeg egentlig ikke svare dig på. Det var vist mere held end forstand.Ja men smagen er jo i top, udseendet til trods 🙂
   Putter du også krydderi på dine?
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Mette 11. marts 2014 af 20:45 - Svar

  Hvordan i alverden får du dine knækbrødskanter så lige??? Mine bliver altid sådan lidt skæve – ikke at det gør noget. Synes at det nemmeste er med bagsiden af en alm. køkkenkniv – det skæve fremkommer af at der så lige er en solsikkekerne i vejen som den jo ikke skære over, men bare flytter.

  • Gitte Hansen 12. marts 2014 af 21:14 - Svar

   Hej

   Hovsa, jeg har jo helt glemt at skrive hvordan man gør. Jeg skærer mine knækbrød ud med et pizzahjul og trykker hårdt ned så evt. kerner også bliver skåret over. Får det lige rettet i indlægget. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Ja jeg kan godt forestille mig at det er svært at gøre med en køkkenkniv.
   Tak og godt med vågne læsere 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 6. Christina 11. marts 2014 af 10:06 - Svar

  Uha de ser lækre ud 🙂
  Desværre nok ikke gode for mig, da jeg er på selvvalgt kalorierestriktion 😉
  Men man kan jo altid drømme, ikke 😉
  Du skulle vel ikke tilfældigvis have spottet, hvor mange kcal der er i sådan en pose knækbrødsblanding? 🙂

  • Gitte Hansen 11. marts 2014 af 17:58 - Svar

   Hej Christina
   Så er vi jo to i samme båd. Der er jo mange kalorier i korn og kerner, men de mætter jo også godt og i lang tid. Nej jeg har ikke spottet på posen, men man vil heller ikke kunne regne med det, da man jo skal tilsætte hvedemel og olie derudover. Aner ikke hvor mange kcal. der vil være i en knækbrød, måske en halvtreds stykker? Alt med måde, hvis man kan praktisere det? Det prøver jeg, i perioder går det rigtigt godt, I andre ikke 😉
   Held og lykke med din kalorierestriktion. Du er supersej! 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar