Sprøde lækre lakridscookies med chokolade og hasselnødder

DSC_7737En efterårsagtig sommerweekend. Kalenderen siger 1. september. Den første efterårsdag. Suk. Dobbeltsuk når vejret viser sig fra sin allerværste efterårssagtige side med regn, rusk og kulde. Jeg kan næsten ikke overskue, at vi nu skal et sejt efterår og en sej vinter igennem før det vender igen.

Så er det jo godt jeg ikke skal vente så længe! Har netop tjekket DMI og hvilken glæde! 25 grader og sol i den kommende uge. Jeg skal suge de allersidste solstråler til mig skal jeg. Suge som en svamp og samle solforråd til vinteren! Jubii! 😀

DSC_7693

Hvad har jeg så lavet sådan en grumsetgrå weekend?

Ingen aftaler i kalenderen. Altså ikke andet end tiltrængt afslapning. Middagslure. Intet vækkeur. Dejligt mad og en hel MASSE bagværk.

Indevejr er bagevejr for mig. Det er blevet til hjemmelavede knækbrød, koldthævede morgenboller, lakridscookies, bananmuffins, sesamfranskbrød. Pyh. Jamen jeg slapper faktisk af med at bage! Min familie forstår det ikke, men jeg kobler mentalt fra når jeg er i gang med melposerne. Forstår det hvem der kan 😉

Sådan gik det også i denne weekend. Melposer blev tømt og det eksperimenterende bagværk lykkedes heldigvis til fulde!

2013-08-31 14.28.17

I dag skal du høre om en portion lækre sprøde lakridscookies.

Fornylig fik jeg tilsendt en gave fra Konnerup og Co. bl.a. med lækker lakridschokolade og lakridspulver. Jeg blev glad og skyndte mig at sige ja tak! Disse lækkerier ville jeg da snildt kunne bruge i diverse kagebagelækkerier! Jeg har allerede bagt disse lækre cookies med den gode gourmetchokolade fra Konnerup og Co.: blondiecookies med tranebær, hasselnødder og hvid chokolade og chokoladecookies med hasselnødder.  

Uhm! Man kan smage at det er lækkerier og chokolade af høj kvalitet og det står jeg gerne ved, selvom man kan sige at jeg nu er lidt “i lommen” på Konnerup og Co. efter at have fået sådan en gavekurv foræret. Dejlig lomme at være i forresten! 😉

2013-08-31 14.27.59 Her kommer opskriften. Den er let! Jeg her videreudviklet lidt på den cookiesopskrift jeg brugte til de hvide og mørke cookies nævnt lidt længere oppe.

DSC_7699

Nem opskrift hvor alle ingredienserne er som regel i hus: 

125 gram smeltet smør.

200 gram sukker

1 æg

2 tsk. vanille sukker

200 gram mel

½ tsk. natron

5 tsk. lakridspulver

50 gram grofthakket lakridschokolade (eller anden chokolade)

75 gram hakkede hasselnøddekerner (eller mandler)

DSC_7704

Fremgangsmåde:

Smørret smeltes og sukker og vanillesukker røres i. Ægget tilsættes.

Natron, mel og lakridspulver blandes sammen og tilsættes. Dejen røres godt. Kan sagtens røres med ske. Det var faktisk det! En virkelig nem opskrift og dejen skal hverken rulles ud eller trilles.

DSC_7694

Lækkerierne hakkes groft og tilsættes. 
DSC_7703DSC_7705

DSC_7725

Chokolade og nødder røres i efter mel- og lakridsblandingen. Dejen bliver hård og fast men kan stadig fint røres med ske. DSC_7711 Verdens nemmeste cookies!

Dejen sættes på en bageplade med to teskeer med god afstand. Man man have ca 20 cookies  pr. bageplade. Der bliver næsten 40 skønne lækre cookies af denne portion. Gyys! Idag er der kun 7 tilbage i kagedåsen! Et hurtigt afslørende regnestykke fortæller jo så hvor mange kager familien har spist på et døgn?! Gisp! Moren? Nej hun spiste da SLET ikke de fleste! Hm, hm. (GODT det er hverdag i morgen tror jeg vist lige!) 😉DSC_7714Lutter små lækkerbiskener der består af lutter lækkerier. Kan det næsten andet end gå godt?DSC_7715 Bag dine cookies ved 150 grader varmluft i 8 minutter ca. Du kan sagtens have begge plader i ovnen på én gang, hvis du bruger varmluft. Kagerne er færdige når de er sprøde og gyldne. Læg dem hurtigt over på en bagerist efter bagning. Så undgår du at de bliver bløde. DSC_7717Så er der en stabel lakridscookies til eftermiddagsteen. De smager ustoppeligt godt! Sprøde, lækre, lakrids- og nøddeagtige. Farligt nemme kager ovenikøbet. Ak jamen! Der kan jo laves et par plader på en halv time alt inklusiv!

Får du gæster en dag er disse cookies derfor et godt bud. Du kan være sikker på at kagefadet bliver tømt.

God fornøjelse med dine cookies.

DSC_7738 Opskriften er hermed givet videre. Den kan varieres i det uendelige. Man kunne tilsætte valnødder, skumfiduser, hakket daim? Jeg er ikke færdig med at eksperimentere! 😉DSC_7741

Mere inspiration

5 Kommentarer

 1. […] blev nogle lækre lækre cookies. De minder jo ganske meget om disse lakridscookies, men alligevel giver farinen et ekstra twist af en sød krydret smag, som er god sammen med […]

 2. Lene 2. september 2013 af 20:34- Svar

  Hejsa. Jeg har også lige bagt cookies – med snickers og skumfiduser – (http://agerbager.blogspot.dk/2013/09/cookies-med-snickers-og-marshmallows.html#more) de blev også ret lækre. Tror, jeg vil prøve din opskrift næste gang. Hilsen Lene

  • Gitte Hansen 3. september 2013 af 06:44- Svar

   Hej Lene
   Altid godt med ny inspiration! 🙂
   Jeg har heller aldrig prøvet med skumfiduser, men det skal prøves. Lyder lækkert med snickers! Uhm bagværk af den syndige slags! 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Sofie 2. september 2013 af 07:55- Svar

  Det er en rigtig god idé at bruge lakridschokolade – jeg har prøvet med lakridspulver flere gange, men så smager ens cookies af lakrids hele tiden – her kunne jeg forestille mig, at det mere får en lakridsbid ind i mellem?

  Jeg putter tit både daim, peanut m&m’s og diverse andre ting i – jeg synes dog ikke rigtig, at skumfiduser fungerer..

  • Gitte Hansen 3. september 2013 af 06:43- Svar

   Hej Sofie
   Det var virkeligt lækkert at putte den lakridschokolade i. Uhm! KUnne dog forestille mig at kagerne ville smage godt med pulver alene også, nødderne giver et godt modspil/medspil. Hvad kunne vi ellers finde på at stoppe i? Hvid chokolade, tranebær? Har du andre gode ideer?
   Tak for din hilsen. Dejligt med feedback 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar