Pizzadej uden æltning. Uhm her får du opskriften på sprøde lækre pizzaer med Tipo 00 / Manitoba mel og majsmel.

Pizzadej uden æltning - nem pizza opskriftUhm! Sikke lækre sprøde pizzaer man kan bage super nemt, helt uden at bakse med at ælte og rulle pizzadejen ud.

Vi lavede pizzaerne efter en travl weekend, havde vi et par timer hjemme til at nå alle gøremål incl. aftensmad. Pizzadej uden æltning - nem pizza opskrift

Vi nåede det! og det blev til 2 store bradepande pizzaer. Takket være lækre nemme hurtige pizzaer med en dej, der ikke skal æltes eller rulles ud.

Tænk at man så nemt og hurtigt kan lave to store pizzaer til den sultne familie! Meget billigere end at købe familiepizzaer hos pizzamanden.

Det er denne opskrift på pizzabrød, jeg har fundet inspiration i. Dagens variant er ændret en lille smule.

Jeg brugte nemlig majsmel i stedet for durummel og det var en god ide! Majsmel giver både smag og sprødhed. Majsmel er også godt i sprøde knækbrød. Uhm.Pizzadej uden æltning - nem pizza opskrift

Fyldet på pizzaerne bestemmer du helt selv. Bare brug mine ideer som inspiration nedenfor.

Opskriften er super nem og du får den lige her:

Pizzadej uden æltning – få en god nem pizza opskrift med majsmel hér

Pizzadej uden æltning - nem og lækker pizza
Nemme pizzaer af pizzadej der ikke skal æltes eller udrulles
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Ret: Pizzadej uden æltning - nem pizza opskrift
Portioner: 2 bradepander
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 9 dl. lunkent vand
  • 3 dl. A38 ell. andet surmælksprodukt - kan erstattes med mælk/vand
  • 50 gram gær
  • 3 tsk sukker
  • tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 kg Tipo 00 mel eller almindeligt hvedemel ca. erstat gerne halvdelen med en grovere melsort f.eks. grahamsmel
  • ½ kg majsmel kan erstattes af fuldkornshvede eller alm. hvedemel

Hvidløgsdyp:

  • 1 dl olivenolie
  • 8 fed hvidløg friskpressede
  • 2 spsk oregano tørret eller frisk
  • ½ spsk hvidløgspeber eller 1 tsk. alm. peber
  • groft salt

Forslag til pizzafyld

  • 200 gram gram skinkestrimler
  • 200 gram cocktailpølser 200 gram
  • 200 gram pepperoni
  • 2-300 gram cocktailtomater skåret i halve
  • 1 peberfrugt i skiver eller tern i skiver eller tern
  • 3 rødløg i skiver i skiver
  • 80 gram mozzarella (1 kugle)
  • Evt. revet ost til toppen.
  • 1 drys oregano til toppen

Sådan gør du

  • Rør gæren ud det lunkne vand/tykmælk. Tilsæt sukker og melet lidt efter lidt, sammen med salt. Rør kun til melet er opløst.
  • Dejen bliver lind og flydende. Dejen behøver ikke hæve i skåen
    Pizzadej uden æltning - lækre pizzaer med pepperoni, skinke og cocktailpølser
  • Smør dejen ud på to bageplader med en dejskraber.
    Pizzadej uden æltning - lækre pizzaer med pepperoni, skinke og cocktailpølser
  • Rør hvidløgsolien og smøres/dryp den ud på pizzabundene. Fordel den på dejen med dejskraberen
    Pizzadyp
  • Oliedyppen smøres godt ud til kanten. Lad pizzabundene efterhæve 30-45 minutter på køkkenbordet, eller lynhæv den i ovnen 20-30 minutter ved 30 grader.
    Pizzadej uden æltning - lækre pizzaer med pepperoni, skinke og cocktailpølser
  • Imens pizzaen hæver, gør du fyldet klart.
    Pizzadej uden æltning - lækre pizzaer med pepperoni, skinke og cocktailpølser
  • Skær rødløg og peberfrugt i skiver.
    Pizzadej uden æltning - lækre pizzaer med pepperoni, skinke og cocktailpølser
  • Når pizzaerne er færdighævede fordeles fyldet på dem. Jeg lavede en skinkepizza og en pepperoni-pizza og fordelte cocktailpølserne, tomater og mozzarella på de to bradepander.
    Pizzadej uden æltning - lækre pizzaer med pepperoni, skinke og cocktailpølser
  • Pizzaerne bages ved 225 grader varmluft (250 grader alm. ovn) i 15-20 minutter eller indtil osten er smeltet og kanterne på pizzaerne virker sprøde. Hold øje med at pizzaerne ikke bliver for mørke
    Pizzadej uden æltning - lækre pizzaer med pepperoni, skinke og cocktailpølser
  • Klip pizzaerne i små stykker og servér straks
    Pizzadej uden æltning - nem og lækker pizza

Noter

Fyldet kan sagtens udskiftes med andet pizza-yndlingsfyld.
Lav gerne, ved behov, en "børneende" og en "voksenende" på pizzaerne, og fordel "voksen-fyldet" som peberfrugt og løg i den ene ende af pizzaerne.
Ovnen skal være rygende varm, inden du sætter pizzaerne ind for det bedste resultat.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Pizzadej med majsmel og Manitobamel  og med lækkert pizzafyld: skinke, cocktailpølser og pepperoni

Den gode hvidløgsolie er bare guld værd på pizza. Den smager virkelig godt på pizza. Lav gerne rigeligt, så du kan dryppe ekstra på de nybagte pizzaer.

Pizzadej uden æltning - nem pizza opskrift

Får du også altid ekstra hvidløgsolie på hos pizzamanden? Det gør jeg 🙂

1 dl olie synes du måske lyder af meget? Du kan være ganske rolig.

Olien er også en af hemmelighederne bag den ekstra gode og særligt sprøde pizzabund, disse pizzaer har. Totalt vinder-pizzaer 🙂

Sprød pizzabund – helt som pizzamandens!

Rødløg er rigtigt gode at bruge på pizza. De er mildere i smagen og så pynter de også så fint med den flotte, røde farve.
Pizzadej uden æltning - nem pizza opskriftPynt gerne pizzaerne med en “børnende” og en “voksenende” – så er du sikker på, at ingen sidder og piller det gode fyld af. Pizzadej uden æltning - nem pizza opskriftDu kan også lade dine børn/børnebørn pynte deres egen bradepandepizza?

Sådan kunne en børnepizza-favorit se ud, tror jeg 🙂Pizzadej uden æltning - nem pizza opskrift

Her ses pizzaen som den er, todelt. Er du til voksen-eller børneende?? 🙂

Voila. Så er der serveret super nemme lækre pizzaer med sprød bund. 2 store bradepandepizz

Pizzadej uden æltning - nem pizza opskrift

Skal det gå stærkt i dit køkken, eller har du mange sultne munde at mætte, er de store, nemme, lækre pizzaer et hit. Måske du skal holde børnefødselsdag? De vil også være fine til studentergilde i haven eller som skrub-af-mad til mange gæster?

Pizzaerne kan varieres i det uendelige og er nemme at lave, da dejen hverken skal æltes eller udrulles.

Varianten med majsmel var slet ikke dum! Pizzerne fik så mange roser af teenagebørnene at de stryger direkte ind på “Familiefavorit-kategorien”

Rigtig god fornøjelse med dine pizzaer.  Jeg er sikker på, at når du først har prøvet at lave pizzaer på denne måde, så vil du fortsætte med denne nemme metode. Pizzadej uden æltning - nem pizza opskrift

Få flere lækre opskrifter på nemme pizzaer her:

1.

Pizza af koldhævet dej - nem pizzadej opskrift
Pizza af koldhævet dej - nem og hurtig pizza
Se opskriften her

2.

Tortilla flammkuchen - nem lækker pizza
Nem flammkuchen pizza på tortilla bund
Se opskriften her
Tortilla flammkuchen - nem lækker pizza

3.

Deep pan pizza i bradepande - nem opskrift
Nem og lækker bradepandepizza med bacon og mozzarella
Se opskriften her
Deep pan pizza i bradepande - nem opskrift

4.

Pizza med havregryn - nem grov pizzadej
Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer
Se opskriften her
Nem pizza - af dej der ikke skal æltes. Sprøde, lækre pizzaer

5.

Kartoffel pizza med havregryn - nem opskrift
Kartoffelpizza med havregryn og durummel - nem og lækker
Se opskriften her

6.

Pizza med oksekød, bacon & løg nem opskrift
Nemme hurtige pizzaer med oksekød, bacon og løg
Se opskriften her
Pizza med oksekød, bacon & løg nem opskrift

7.

Pizza med pesto, kylling, løg og bacon - nem
Grove pizzaer med chilipesto, flødeost, kyllingebryst, bacon, peberfrugt og løg
Se opskriften her
Lækker grov pizza med kyllingebryst, chilipesto og bacon

8.

Kartoffelpizza med mozzarella, løg & rosmarin
Sprød pizza med kartoffel, rosmarin, mozzarella og løg. De to andre pizzaer var med løg, bacon og peberfrugt.
Se opskriften her

9.

Pizza på grill - med durummel og tipo 00
Sprøde tynde pizzaer på grill med durum og tipo 00 mel
Se opskriften her

10.

Pita pizza med skinke & tun - på pitabrød
Nemme pizzaer på pitabrødsbunde - skinke og med tun, peberfrugt og løg
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.