Pizzadej uden æltning. Uhm her får du opskriften på sprøde lækre pizzaer med Tipo 00 / Manitoba mel og majsmel.
Uhm! Sikke lækre sprøde pizzaer man kan bage super nemt, helt uden at bakse med at ælte og rulle pizzadejen ud.
Vi lavede pizzaerne efter en travl weekend, havde vi et par timer hjemme til at nå alle gøremål incl. aftensmad.
Vi nåede det! og det blev til 2 store bradepande pizzaer. Takket være lækre nemme hurtige pizzaer med en dej, der ikke skal æltes eller rulles ud.
Tænk at man så nemt og hurtigt kan lave to store pizzaer til den sultne familie! Meget billigere end at købe familiepizzaer hos pizzamanden.
Det er denne opskrift på pizzabrød, jeg har fundet inspiration i. Dagens variant er ændret en lille smule.
Jeg brugte nemlig majsmel i stedet for durummel og det var en god ide! Majsmel giver både smag og sprødhed. Majsmel er også godt i sprøde knækbrød. Uhm.
Fyldet på pizzaerne bestemmer du helt selv. Bare brug mine ideer som inspiration nedenfor.
Opskriften er super nem og du får den lige her:
Pizzadej uden æltning – få en god nem pizza opskrift med majsmel hér
Ingredienser
- 9 dl. lunkent vand
- 3 dl. A38 ell. andet surmælksprodukt - kan erstattes med mælk/vand
- 50 gram gær
- 3 tsk sukker
- 1½ tsk salt
- 1 spsk citronsaft
- 1 kg Tipo 00 mel eller almindeligt hvedemel ca. erstat gerne halvdelen med en grovere melsort f.eks. grahamsmel
- ½ kg majsmel kan erstattes af fuldkornshvede eller alm. hvedemel
Hvidløgsdyp:
- 1 dl olivenolie
- 8 fed hvidløg friskpressede
- 2 spsk oregano tørret eller frisk
- ½ spsk hvidløgspeber eller 1 tsk. alm. peber
- groft salt
Forslag til pizzafyld
- 200 gram gram skinkestrimler
- 200 gram cocktailpølser 200 gram
- 200 gram pepperoni
- 2-300 gram cocktailtomater skåret i halve
- 1 peberfrugt i skiver eller tern i skiver eller tern
- 3 rødløg i skiver i skiver
- 80 gram mozzarella (1 kugle)
- Evt. revet ost til toppen.
- 1 drys oregano til toppen
Sådan gør du
- Rør gæren ud det lunkne vand/tykmælk. Tilsæt sukker og melet lidt efter lidt, sammen med salt. Rør kun til melet er opløst.
- Dejen bliver lind og flydende. Dejen behøver ikke hæve i skåen
- Smør dejen ud på to bageplader med en dejskraber.
- Rør hvidløgsolien og smøres/dryp den ud på pizzabundene. Fordel den på dejen med dejskraberen
- Oliedyppen smøres godt ud til kanten. Lad pizzabundene efterhæve 30-45 minutter på køkkenbordet, eller lynhæv den i ovnen 20-30 minutter ved 30 grader.
- Imens pizzaen hæver, gør du fyldet klart.
- Skær rødløg og peberfrugt i skiver.
- Når pizzaerne er færdighævede fordeles fyldet på dem. Jeg lavede en skinkepizza og en pepperoni-pizza og fordelte cocktailpølserne, tomater og mozzarella på de to bradepander.
- Pizzaerne bages ved 225 grader varmluft (250 grader alm. ovn) i 15-20 minutter eller indtil osten er smeltet og kanterne på pizzaerne virker sprøde. Hold øje med at pizzaerne ikke bliver for mørke
- Klip pizzaerne i små stykker og servér straks
Noter
Pizzadej med majsmel og Manitobamel og med lækkert pizzafyld: skinke, cocktailpølser og pepperoni
Den gode hvidløgsolie er bare guld værd på pizza. Den smager virkelig godt på pizza. Lav gerne rigeligt, så du kan dryppe ekstra på de nybagte pizzaer.
Får du også altid ekstra hvidløgsolie på hos pizzamanden? Det gør jeg 🙂
1 dl olie synes du måske lyder af meget? Du kan være ganske rolig.
Olien er også en af hemmelighederne bag den ekstra gode og særligt sprøde pizzabund, disse pizzaer har. Totalt vinder-pizzaer 🙂
Sprød pizzabund – helt som pizzamandens!
Rødløg er rigtigt gode at bruge på pizza. De er mildere i smagen og så pynter de også så fint med den flotte, røde farve.
Pynt gerne pizzaerne med en “børnende” og en “voksenende” – så er du sikker på, at ingen sidder og piller det gode fyld af. Du kan også lade dine børn/børnebørn pynte deres egen bradepandepizza?
Sådan kunne en børnepizza-favorit se ud, tror jeg 🙂
Her ses pizzaen som den er, todelt. Er du til voksen-eller børneende?? 🙂
Voila. Så er der serveret super nemme lækre pizzaer med sprød bund. 2 store bradepandepizz
Skal det gå stærkt i dit køkken, eller har du mange sultne munde at mætte, er de store, nemme, lækre pizzaer et hit. Måske du skal holde børnefødselsdag? De vil også være fine til studentergilde i haven eller som skrub-af-mad til mange gæster?
Pizzaerne kan varieres i det uendelige og er nemme at lave, da dejen hverken skal æltes eller udrulles.
Varianten med majsmel var slet ikke dum! Pizzerne fik så mange roser af teenagebørnene at de stryger direkte ind på “Familiefavorit-kategorien”
Rigtig god fornøjelse med dine pizzaer. Jeg er sikker på, at når du først har prøvet at lave pizzaer på denne måde, så vil du fortsætte med denne nemme metode.
Få flere lækre opskrifter på nemme pizzaer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Kan man bruge cremefraiche i stedet for a38?