Sprøde raspstegte kyllingelår med tex mex og sauteret spinat

DSC_3756

Dristigt! At driste sig til eksperimentere med fredagskyllingen?  VI SPISER JO ALTID KYLLING PÅ GRILLKYLLINGMÅDEN ,GOD DAMMIT?!!

Det er da KLART at madmor får lyst til at eksperimentere lidt ind bare engang i mellem?!

Således også i dag. Jeg havde lidt rasp og fandt et brev taco tex mex krydderi i skabet. Jeg havde lidt skyr, trillede kyllingelårene og vendte dem i rasp og krydderi.

Simple kyllingeeksperimenter! Lette, enkle og lækre kyllingelår blev det. Der blev også eksperimenteret med grønt: For første gang lavede jeg spinat. En sød læser på bloggen anbefalede spinat i alle afskygninger. Det skulle da prøves!. I hvert fald i en enkelt afskygning? Det blev til sauteret spinat. 🙂

Nedenfor kommer opskriften på sprøde kyllingelår med rasp og Tex Mex krydderiDSC_3661

Til mexicanske kyllingelår med sauteret spinat skal du bruge: 

2 poser kyllingelår, gerne frosne.

1 pose Tex Mex mexicansk krydderi.

2 dl rasp.

2 dl. skyr

2 salt/peber

DSC_3726DSC_3745

Sauteret spinat med hvidløg og cherrytomater:

En pose spinat

3 spsk. olie

4 fed pressede hvidløg

½ bakke cherrytomater (halverede)

Sådan gør du:

Rør skyr med salt og peber.Vend kyllingelårene heri.

DSC_3650

DSC_3653

DSC_3654

Bland tex-mex-krydderi med rasp og vend kyllingelårene heri.

DSC_3648DSC_3655 DSC_3656 Fadet sættes i ovnen i en time. En time og et kvarter hvis lårene er frosne. Steg ved 175 grader varmluft.DSC_3661 Resten af krydderi/raspblandingen hældes over pommes frites’ene. Det var bare en købepose fra supermarkedet. Krydderierne piftede dem lige lidt op. Det bliver de ikke ringere af, skulle jeg hilse og sige. 😉DSC_3664 Kartoflerne kom også i ovnen. Imens kunne det grønne tilbehør tilberedes. Her en pose spinat, der blev skyllet godt.DSC_3704Grønt er godt for øjet (og smagsløgene, og helbreddet og sundhed)

Sådan laver du sauteret spinat med tomater:

Svits hvidløg i lidt olie. Tilsæt spinat og sautér.
DSC_3712 Tilsæt halverede cocktailtomater. Vend. DSC_3720 Så er kyllingerne og pommes frites’erne klar. Sprødt og lækkert og med lækkert krydret smag. Der kunne godt have været et ekstra drys paprika på, eller cayennepeber, så gør du bare det. DSC_3722 DSC_3726 Her ser du den sauterede spinat. Flot ikke? Jeg ved faktisk ikke om den fik lidt for længe. Er du prof. ud i spinat? Ser denne lidt for slatten ud? DSC_3741Kyllingen blev sprød og smagfuld. Det var som om paneringen hjælp på at bibeholde saften i kyllingen. Knap så meget fordampede og det var derfor særligt saftige kyllingelår der blev serveret i dag. Smukke også, synes du ikke?DSC_3756

Kyllingen var en succes, og der var INTET teenagebrok. De storspiste, også selvom der i den grad var lavet om på det fredags-traditionsrige-sprøde-fredagskyllingeskind. ALT MAGT TIL MADMOREN!  😉

Der var sågar en teenager der prøvesmagte spinaten (frivilligt og uden at protestere!) og vi var flere der tog to gange. Det er ikke sidste gang jeg laver spinat-retter. Det var en succeshistorie i dagens køkken. Har du flere gode ideer til hvordan jeg kan eksperimentere med fredagskyllingen, hører jeg jo som altid gerne om det 🙂

Fredagshilsner fra en halv-mexicansk, glad nyudklækket spinat-amatør-tosse. 🙂DSC_3755

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Karen Andreasen 7. september 2014 af 21:42- Svar

    Hej igen,
    Ikke Dijon sennep, men sød fransk sennep. Det plejer at stå sammen med burgerdressing etc i samme type plastik flaske 🙂

    Lad mig høre hvad du synes, når du får smagt retten!

    Og nu godnat herfra Kyllinge-Karen 🙂

    • Gitte Hansen 8. september 2014 af 21:35- Svar

      Hej igen Karen

      Tak for din hjælp til opklaring. Jeg havde ikke tænkt at der var forskel på Dijon og den ekstra søde, men jeg skal bestemt kigge efter den søde sennep i butikken. Tak for dine gode råd også til opskrift på “Karens kylling” 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Karen Andreasen 7. september 2014 af 20:54- Svar

    Jeg skal gerne lægge navn til kyllingen 🙂 Skindet bliver fantastisk, men fik ikke lige skrevet, at man skal bruge sød fransk sennep.

    Bedste hilsener herfra
    Karen

    • Gitte Hansen 7. september 2014 af 21:23- Svar

      Hej Kyllinge-Karen 🙂
      Altså Dijon-sennep? Glæder mig til at prøve den snarest.
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Karen Andreasen 7. september 2014 af 17:40- Svar

    Det er godt, at der står en flæskesteg i ovnen, for man bliver godt nok sulten af at drysse rundt herinde 😉

    Da jeg gik i 7. Kl for godt 30 år, lavede jeg en ret i hjemkundskab, som mindede om denne her. Den har været fast følgesvend lige siden, så den vil jeg da gerne dele med jer!

    Kyllingestykkerne pensles med fransk sennep og vendes i en blanding af rasp, salt og paprika. Ind i ovnen med dem.

    Så tager man et par peberfrugter (forskellig farve) og et par løg og skærer i små tern. De skal simre en i sjat god olie og gerne lidt hvidvin, hvis man har det. Tiden kommer sig ikke så nøje, de skal bare stå ved lav varme og give smag til væsken.

    Kog ris og vend løg og peberblandningen incl væsken i risen og mix det godt.

    Spis det til kyllingen, gerne sammen med den salat, som man lige har lyst til den dag.

    Det smager himmelsk!

    • Gitte Hansen 7. september 2014 af 20:48- Svar

      Hej Karen

      Skøn hilsen fra dig og sikke da en lækker opskrift du deler med os. Det lyder da som den allerlækreste ret og den skal absolut prøves da! Jeg tror at den nu fremover her i huset vil blive kaldt “Karens kylling” – bliver spændende at prøve. Tak fordi du delte opskriften og håber du har nydt flæskestegen i fulde drag 🙂
      Dejligt din vej faldt forbi bloggen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Jannie 16. marts 2014 af 08:02- Svar

    Hej Gitte,
    Det ser lækkert ud – her er lidt inspiration til en LÆKKER rå spinatsalat, som vi jævnligt laver her i huset til f.eks rødt kød, men kan bestemt også bruges til kylling eller andet:
    Skyllede spinatblade
    Tørristede bacontern
    Cherrytomater
    Pinjekerner
    Revet grana padano
    Det hele blandes og vendes med lidt god olie og en smule salt…, uuuuhhhmm

    • Gitte Hansen 16. marts 2014 af 09:40- Svar

      Hej Jannie
      Tusind tak for din hilsen og opskrift. Lyder da som en rigtig lækker og fyldig salat. Jeg har en pose spinat i køleskabet, måske den skal bruge på en salat som din?
      Tak skal du have. Lækker salat lyder det til 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar