Sprøde kyllingelår i ovn paneret med rasp. Her får du opskriften på saftige sprøde panerede kyllingelår med krydderi.
Da mine børn var små, spiste vi altid kylling og pommes frites om fredagen. Så hyggelig en tradition.
Nu kan jeg næsten ikke lave kylling, uden jeg sender mine voksne børn en kærlig tanke om vores dejlige fredage sammen. Dejlige minder. 🙂
Når vi spiste kylling så tit, så dristede jeg mignogle gange til at prøve kylling på nye møder.
Grillkyllingen hver eneste fredag kunne jo godt trænge til lidt fornyelse, eller også kunne madmor 😀
Denne gang prøvede jeg at panere kyllingen med rasp og Tex Mex krydderi, som jeg fandt i skabet. Vi havde også lidt skyr, som jeg vendte kyllingelårene i først.
Simple kyllinge eksperimenter, ud fra hvad vi lige havde hjemme. Sådan finder jeg tit på nye retter. 🙂
Knasende sprøde, spicy og crispykyllingelår blev det og så var de nemme at lave. Til kyllingen fik vi pommes frites og sauteret spinat – sikke en lækker menu.
Jeg brugte kyllingelår, men du kan også bruge fremgangsmåden til en hel kylling. De sprøde spicy panerede kyllingelår kan du også lave i både airfryer og på grill.
Sprøde kyllingelår i ovn – paneret med rasp – få en god nem opskrift her
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 1,5 kg kyllingelår ca. En hel kylling eller kyllingeoverlår kan også bruges
- 1 brev Tex Mex mexicansk krydderi kan erstattes med andet krydderi f.eks. Taco, barbecue eller paprika
- 2 dl rasp kan erstattes med panko rasp
- 2 dl. skyr (kan erstattes med yoghurt naturel/græsk yoghurt el lign.
- 1 tsk salt og ½ tsk peber
Sådan gør du
- Rør skyr med salt og peber.
- Vend kyllingelårene heri.
- Bland tex-mex-krydderi med rasp og vend kyllingelårene heri, så paneringen fordeles godt på alle sider. Andet krydderi kan bruges.
- Læg kyllingelårene i en bradepande eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Kyllingelårene skal helst ikke røre for meget ved hinanden.
- Steg kyllingelårene ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og kødsaften er klar. Fjerkræ skal altid være helt gennemstegt. Steg evt. pommes frites i ovnen imens
- Serveres med pommes frites og evt. sauteret spinat til
Noter
Aftensmaden er færdig, når både kartofler og kyllingen er sprøde og lækre.
En hel kylling eller kyllingeoverlår kan også brugesCrispy panerede kyllingelår i ovn – kan også laves med panko rasp. Nem lækker aftensmad
Skøn menu! Kyllingen fik en særligt sprød overflade, der smagte knasende godt. Det er ikke sidste gang jeg prøver paneret kyllingelår!
Hvis du har lidt Tex mex krydderi i overskud (ell. lign.), så prøv at drysse det på pommes frites’ene eller ovnkartoflerne. Det smager nemlig også rigtigt godt.
Kan jeg lave paneret kylling med andet krydderi og andet end skyr?
Jeps – hvis du ikke lige har Tex Mex krydderi, så kan du sagtens bruge andet krydderi, f.eks. Taco eller barbecue. Du kan også bare bruge paprika/røget paprika som i denne opskrift på sprød kylling med rasp.
Skyr kan du også erstatte med f.eks. yoghurt naturel eller græsk yoghurt? Det giver saftighed at panere kød i et surmælksprodukt.
Her ser du mine kyllingelår klar til panering. Vi plejer at kunne spise 3-4 kyllingelår pr. pers. Lav gerne rigeligt, for de er nemlig også lækre kolde i madpakken dagen efter.
Aftensmaden er færdig, når både kartofler og kyllingen er sprøde og lækre.
Kyllingen blev sprød og smagfuld. Paneringen holder faktisk på saften i kyllingen, så kødet var ekstra saftigt og mørt. Det må du prøve. Den krydrede smag var også skøn. Spring du bare på en portion.
Kyllingen var en succes, og mine børn og min mand var ret begejstrede for menuen.
De storspiste, også selvom der i den grad var lavet om på den traditionelle fredags grillkylling med ovnkartofler.
Det var en ægte kyllinge succeshistorie i dagens køkken, du fik i dag. Få flere gode nemme opskrifter på kylling her nedenfor.
Få flere gode opskrifter på kylling i ovn eller airfryer her:
1.
2.
3,
4,
5,
6.
7,
8,
9.
10.
11.
Hej igen,
Ikke Dijon sennep, men sød fransk sennep. Det plejer at stå sammen med burgerdressing etc i samme type plastik flaske 🙂
Lad mig høre hvad du synes, når du får smagt retten!
Og nu godnat herfra Kyllinge-Karen 🙂
Jeg skal gerne lægge navn til kyllingen 🙂 Skindet bliver fantastisk, men fik ikke lige skrevet, at man skal bruge sød fransk sennep.
Bedste hilsener herfra
Karen
Det er godt, at der står en flæskesteg i ovnen, for man bliver godt nok sulten af at drysse rundt herinde 😉 Da jeg gik i 7. Kl for godt 30 år, lavede jeg en ret i hjemkundskab, som mindede om denne her. Den har været fast følgesvend lige siden, så den vil jeg da gerne dele med jer! Kyllingestykkerne pensles med fransk sennep og vendes i en blanding af rasp, salt og paprika. Ind i ovnen med dem. Så tager man et par peberfrugter (forskellig farve) og et par løg og skærer i små tern. De skal simre en… Læs mere »
Hej Gitte,
Det ser lækkert ud – her er lidt inspiration til en LÆKKER rå spinatsalat, som vi jævnligt laver her i huset til f.eks rødt kød, men kan bestemt også bruges til kylling eller andet:
Skyllede spinatblade
Tørristede bacontern
Cherrytomater
Pinjekerner
Revet grana padano
Det hele blandes og vendes med lidt god olie og en smule salt…, uuuuhhhmm