Sprøde sesamfritter og minifrikadeller og dine børn elsker dig!

Dagen var onsdag. Dagen var en sen dag, hvor den, der først var hjemme begyndte at skrælle de 2 kg kartofler da klokken var atten. Pyh, suk og hvor er nogen dage bare lange, sene og travle.

Godt, i det mindste, at have et arbejdsliv man er glad for, og som giver god energi, men de lyse vågne timer forsvinder jo med det arbejdsliv og der er mindre tid i køkkenet, i haven, i læsestolen, i samværet med de sødeste mennesker derhjemme.

Godt der snart er en efterårsferie i udsigt. Øj manner hvor skal vi tage revanche med det hele dér! 🙂

NÅ men dagens kartofler blev skrællet. Klokken blev halvsyv. Kartoflerne blev hastigt skåret i både, vendt i olie, salt, peber og sesamfrø. MANGE sesamfrø, pænt meget olie 🙂

Forinden var ovnen blevet fyret op på 250 grader. Kartoflerne kom i det gode aluminiumsfad. Det er ret vigtigt. Så bliver kartoflerne nemlig også sprøde i bunden (det gør de ikke på bagepapir synes jeg).

Ind i ovnen. Temperaturen blev skruet ned til 225 grader varmluft (vi er vist snart nødt til at få installeret mandens drømme-solfanger-anlæg med al den strøm den ovn bruger. Noget i ovnens ovn kører jo konstant for fuld udblæsning! 😉

Kartoflerne blev vendt rundt hvert kvarter. Ialt fik de 30-40 minutter

Her i huset er der nogle ting der hænger sammen med sesamfritter. Kødtilbehøret kan enten være karbonader (hjemmelavede) eller minifrikadeller (nej ikke altid hjemmelavede, men ofte KØBTE. Ja eg står ved det. Bager selv mit brød, men steger ikke altid selv mine frikadeller. 😉

Frikadellerne blev stegt med i ovnen de sidste 15 minutter. Dvs. sæt dem ind til kartoflerne efter ca. 30 minutter. På det tidspunkt kan du godt slukke for ovnvarmen. Ovnen er så glohed at restvarmen fint er nok til at opvarme frikadellerne. Stop strømspild you know. 🙂Disse små frikadeller er købt i Netto og smager helt som svenske kötbullar. Ganske gode og det barske faktum er, at mine børn faktisk foretrækker disse fremfor mine egne “deller” (måske fordi de engang tog mig i at snige havregryn og revet gulerod i? Det har de ALDRIG tilgivet mig!  😉

Jeg kan faktisk også rigtigt godt lide disse deller. Smag dem med flødesauce og tyttebær. Så er det pludselig kötbullar a la IKEA. Den menu får vi ALTID i IKEA. Lækkert og det koster næsten gratis.  😉

Idag skulle menuen stå på sesamfritter og minifrikadeller. Tro mig. Lav denne menu og dine børn vil ELSKE dig. De vil elske dig endnu højere hvis du giver dem lov til at få en klat pommes frites sauce til fritterne og hjemmerørt dressing og gnavegrønt som det sunde indslag. For et sundt indslag SKAL der være!Dressingen blev rørt af 3 dl. økologisk tykmælk med 1 tsk hvidløgspeber og 1 tsk urtesalt.

Det er MEGET bedre og billigere at bruge god fuldfed tykmælk end creme fraiche eller lignende alternativer til dressinger. Forstår ikke hvorfor flere ikke gør det? Har konstateret at der er flere kalorier selv i skyr end i den tykmælk vi normalvis bruger. Hvis du vælger den helt fedtfattige tykmælk er den dog noget tynd. I så fald kan den suppleres med lidt mayo light eller erstattes af en federe tymælk. Denne tykmælk 3,5 % er der 60 kalorier i pr. 100 gr., i skyr er der 64 kalorier. Dog er der mere protein i skyr, som derved skulle mætte bedre?

Anyway. Tykmælk har vi altid i køleskabet så tit er det bare den nemmeste udvej vi vælger 🙂

Dressingen smager FANTASTISK og kan fint erstatte anden for for dip.

Efter 45 minutter var der lækre sprøde ovnkartofler og lune sprødstegte frikadeller. Der var gnavegrønt og dressing.

Et kongemåltid lavet på under 1 time (ok kartoflerne var lidt drilske at skrælle, men det ordnede manden heldigvis, så det tæller ikke rigtigt med 😉Jeg er SIKKER på at hvis du laver denne lækre delvist hjemmelavede fast-foodmenu så vil dine børn og familie ELSKE dig! Sesam på kartofler (eller på bagte rodfrugter) er bare helt genialt.

Prøv det.

Sådan så vores aftenservering ud.

 

Beklager den skumle belysning. Jeg ÆRGRES på mange måder virkeligt over at lyset går på hæld fra nu af. En mørk, trist og grå årstid vi går imøde og hvor ER det svært at tage lækre indbydende madbilleder, hvis man kommer lidt sent hjem fra job. Øv også. I må bære over med mig til vi går mod lysere tider igen. Bagenørden har okay køkkenudstyr og adgang til et godt kamera, men et fotostudie har hun desværre ikke. 😉

Men knasende oliestegte kartoffel-hilsner  har jeg istedet til jer 🙂

Bon appetit!

Mere inspiration

11 Kommentarer

  1. Malene Pihl 1. april 2017 af 21:58- Svar

    Åååhhh nyder bare at søge inspiration på din side, og i aften stod den på dine super sesam pomfritter 😀 mums. De blev serveret til et par lækre ribeyes med hjemmelavet whisky sovs….. Hjemmelavet hvidløgsbrød af brød fra i hår. 😁. Manden sagde flere gange hold op de er gode de fritter… Og alt det andet 😀
    Tusind tak for en god og super inspirerende side, og alle de dejlige opslag fra sommerhus og om lille kalle 😊

    • Gitte Hansen 1. april 2017 af 22:11- Svar

      Hej Malene
      Sikke da en skøn hilsen at få fra dig. Tusind tak for den 🙂 Det glæder mig meget at du har lyst til at kigge med på bloggen og bruger løs af opskrifterne. Sådan én som dig gør da bare det hele værd.
      Håber du har lyst til at blive hængende her på bloggen – hyggeligt at have dig med her 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Ida 6. februar 2017 af 08:44- Svar

    Hej, Hvad er det for nogle minifrikadeller fra Netto du køber? Mvh Ida

    • Gitte Hansen 6. februar 2017 af 20:30- Svar

      Hej Ida
      De plejer at kunne købes vakuumpakkede på køl i 800 grams pakker – håber du kan opdrive dem, men hjemmelavede er jo også rigtigt fine 🙂
      God fornøjelse med retten – de fritter er virkelig en lækkerbisken 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Gry Porse 11. november 2015 af 18:20- Svar

    Namnam, har lige lavet kartoflerne og en lidt anden version af dippen, da jeg på en eller anden mystisk måde var løbet tør for urtesalt *gisp*, men så kom der lidt paprika og noget kryddersmør-krydderi i , og det blev også godt 🙂
    Sesam på kartoflerne er jo en genistreg 😀
    Jeg lavede hjemmelavede kyllingefrikadeller og en salat til, så var den lige i skabet 🙂
    Og der er deller nok til i morgen, så tror bare jeg laver det samme igen 😀
    Tak for den super opskrift 🙂

    • Gitte Hansen 11. november 2015 af 21:05- Svar

      Hej Gry
      Lyder jo helt perfekt og det er da nummer ét at lave frikadellerne selv. Lækker, lækker menu. Jeg er sikker på at sesamfritter fremover bliver en topfavorit hjemme hos jer – det er de ihvertfald hjemme hos os 🙂
      Tak for din tilbagemelding – det var rigtig sødt af dig at skrive.
      Velbekomme med menuen i morgen – i morgen bliver den også en succes 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Betina 3. oktober 2014 af 10:11- Svar

    Hvor køber du økologisk tykmælk, det har jeg længe været på jagt efter 🙂

    • Gitte Hansen 4. oktober 2014 af 19:50- Svar

      Hej Betina
      Det kan man købe allesteder synes jeg? Jeg køber “Harmonie” fra Arla – håber du får med succes med jagten snart 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. […] skulle der så serveres til? Altså sesamfritterne går man jo aldrig fejl af. Hjemmelavede pommes frites vendt i olie, salt og hvidløgspeber? Ja […]

  6. Kasper 1. november 2012 af 20:08- Svar

    Syntes den ser rigtig spændende ud, den skal helt sikkert prøves:)
    Syntes det er en super fin blog du har fået slået sammen her:)
    Der er klart en del der skal afprøves…

    • Gitte Hansen 1. november 2012 af 20:35- Svar

      Hej Kasper
      Tak for din hilsen. Det var da hyggeligt at du har lyst til at kigge med her. Det glæder mig at du synes om bloggen. Vi har netop idag spist sesamfritterne og minifrikadellerne. Vi spiste dem idag med hvidløgsaioli til, wauw det var lækkert. Købte et glas, orkede ikke lige at lave aioli selv idag, men wow det skal du næsten prøve med dine sesamfritter. Husk at brug rigeligt med olie, salt, peber og sesam.
      God fornøjelse! 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar