Sprød æblecrumble med brun farin, kardemomme og havregryn

  • Lækker æblecrumble med farin, havregryn og kardemomme

Æbler

Jeg har FLERE gange skrevet, at nu er det slut med æblerne for i år. Ja det troede vi så men sådan gik det ikke. Se lige dagens æblehøst fra haven. 10 stk. Hvad stiller vi mon op med dem så?

En rask lille æblecrumble sødet med brun farin og krydret med kardemomme og kanel? Med det sprødeste crumbledrys fyldt med havregryn?

Lad endelig ikke dine æbler i haven gå til spilde. Stop æblespild – stop madspild. Du kan trylle de lækreste kager! 🙂

En hurtiglavet crumble, der kan være klar på under en time, endte det med. En crumble der kan laves og tilberedes så desserten er klar, når du og dine gæster er færdige med at spise hovedretten. Udnyt gerne ovnvarmen til en rask lille dessert. Den er  hurtig at lave til uventede gæster også.

Nyd den med iskoldt flødeskum til, en klat vaniljeis eller lidt creme fraiche måske?

Lækker æblecrumble med farin, havregryn og kardemomme

Her kommer opskriften på:

Lækker æblecrumble med brun farin, kardemomme, kanel og havregryn (6-8 personer):

Du skal bruge:

8-10 æbler (10 små ell. 8 store)

150 gram smør

200 gram brun farin

2 dl. havregryn

2 dl. hvedemel

2 tsk. kanel, 2 tsk. kardemomme

Æbler

Sådan laver du æblecrumble:

  • Skræl æblerne og skær i både. Læg æblestykkerne i vand til du skal bruge dem.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Smuldr smør med farin og havregryn. Bland mel med kardemomme og kanel og tilsæt.
  • Smuldr dejen imellem fingre. Det bliver en porøs smuldredej.
  • Bred æblestykkerne ud i et tærtefad og drys crumbledejen over.
  • Bag æblecrumblen en halv time v. 150 grader varmluft.
  • Servér crumblen med flødeskum til.
  • Stor nydelse! Gerne med en god kop kaffe til 🙂

Crumble kan du lave med alt slags frugt. Hvad med en pærecrumble , en jordbærcrumble  eller en rabarbercrumble ? Fortsæt gerne selv. Tøm frugtskålen eller frugttræet i haven 🙂

Lækker æblecrumble med farin, havregryn og kardemommeEn dejlig weekend er slut. Vi har slappet af, gået en lang tur i det smukkeste solskin, gjort hovedrent, læst spændende bøger, set godt TV. Bagt brød og boller og kager. Krammet og nydt hinandens samvær. En weekend af den allerbedste slags.

Hvis du følger Bagenørden på Instagram vil du kunne have set et billede fra vores søndagstur. Så finder man vist ikke meget mere søndagslykke 🙂

Familien har efterårsferie nu, lige undtaget moren der skal arbejde i morgen. Det er ok. Far og teenagere kører til Esbjerg og ser på sæler i akvariet i morgen. Jeg glæder mig til at høre om deres tur. Snart er det min tur til at holde fri i nogle dage. Skønt. Håber også du nyder efterårsferie-livet 🙂

Mere inspiration

3 Kommentarer

  1. Anton Thomsen 9. marts 2017 af 18:09- Svar

    Hej Gitte. Da jeg har lang arbejdsdag tirsdag har jeg sammen med min kollega Jytte aftalt at vi skiftes til at have kage med. Jeg havde sidste gang denne æblecrumble med og den gik bare rent ind. Jeg tænker at jeg til på tirsdag vil prøve med den chokoladekage med æblemos som du lige har sat ind.
    Hilsen
    Anton Thomsen

    • Gitte Hansen 9. marts 2017 af 20:56- Svar

      Hej Anton
      Perfekt! Så godt at høre at du og din kollega synes godt om kagen – det glæder mig 🙂
      Tusind tak for din tilbagemelding og god fornøjelse med bageriet fortsat – håber også at chokoladekagen vil smage dig/jer. Der er heldigvis rigeligt med kager på bloggen til de næste mange tirsdags-kagebagedage 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Gitte Hansen 29. april 2015 af 20:39- Svar

    Spændende Kasper – tak for inspirationen og dejligt du deler din havregrynsglæde med os 🙂
    Mange hilsner
    Gitte

Læg en kommentar