Andesteg. Her får du opskriften på saftig, sprød og lækker langtidsstegt and i ovn. En stegt and er så lækker at servere både til Mortens aften og til juleaften.Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker

Her får du min opskrift på hvordan du steger en rigtig god saftig andesteg i ovnen. Du får en udførlig opskrift med billeder og tips om stegetid og temperatur nedenfor.

Det er faktisk super nemt stege en sprød langtidsstegt andesteg. Anden bliver sprød og mør og du får den lækreste brune andesovs.

Andesteg i ovn - saftig langtidstegt and

Denne opskrift har fulgt min familie i årevis og der er garanti for succes. Andesteg stegt på denne måde bliver altid en succes.

Hvis du endnu ikke har prøvet en langtidsstegt and, så prøv! Resultatet bliver super godt og du vil med garanti ikke fortryde det.

En langtidsstegt and bliver nemlig ekstra saftig, så steg du også gerne din and på den måde.

Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker

Traditionen tro er denne and proppet med svesker og æbler og den bliver saftig og lækker. En fantastisk juleand.

Faktisk er en langtidsstegt and også meget nem at lave. Du skal bare starte i god tid.

Andesteg dagen før - steg og genopvarm

I denne opskrift skal anden stege ved i 6 – 7 timer. Du kan dog sagtens den anden kortere tid. Denne langtidsstegte and er stegt 3-4 timer, få opskrift her.

Du kan også tilberede din and i stegeso? eller i airfryer. Få opskrifter på flere måder at stege andesteg på nederst i dette indlæg.

Langtidsstegt andesteg er en stor favorit her i huset og jeg glæder mig til at dele min gamle familie opskrift med dig her.

Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker

Andesteg i ovn. Få på saftig langtidstegt and med æbler og svesker her

Andesteg i ovn - saftig langtidstegt and
Sprød og saftig langtidsstegt andesteg med æbler og svesker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 30 minutter
Ret: Jul hos Bagenørden
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 hel and gerne på 3½-4 kg
  • 4 æbler skåret i både
  • 2-250 gram svesker uden sten
  • Salt.

Sådan gør du

  • Læg sveskerne i blød i vand, gerne natten over. Den væde de opsuger, afgives i anden under tilberedningen og giver en saftig andesteg
    Andesteg - opskrift på langtidstegt and i ovn
  • Skræl æblerne i i både. Er skrællen fin, så lad den gerne blive på.
    Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker
  • Vask og rens anden. Gem indmaden.
    Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker
  • Drys salt indeni andestegen og prop den ud med svesker og æbler.
    Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker
  • Luk anden til med kødnåle og drys godt med salt på alle sider.
    Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker
  • Læg anden på en rist over en bradepande. Læg anden med ryggen opad. Hæld vand i bradepanden og sæt andestegen i en 100 grader varm ovn. Læg også indmaden ned i bradepanden.
    Andesteg - opskrift på langtidstegt and i ovn
  • Steg anden ca. ialt 6½ time v. 100 grader varmluft eller v. 125 grader alm. ovn. Vend andestegen når halvdelen af tiden er gået og lad den nu stege med brystet opad den sidste stegetid. Stegetiden afhænger af andens størrelse
    Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker
  • Hæld jævnligt vand i bradepanden, gerne ½ liter af gangen. Bradepanden må ikke koge tør. Væd evt. andestegen med lidt andefedt fra bunden af bradepanden.
  • Den sidste halve time skruer du temperaturen op for 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn) til skindet bliver brundt og sprødt. Anden er færdig, når lårene kan løsnes, kødsaften er klar eller kernetemperaturen er minimum 75 grader
    Hel and i airfryer - saftig sprød andesteg
  • Hæld stegeskyen fra bradepanden igennem en si. Skum fedtet fra og jævn til en lækker sovs. Smag til med stegesky og væde fra rødkålen og evt. andefedt
    Andesteg - opskrift på langtidstegt and i ovn
  • Partér anden og servér også indmaden, sveskerne og æblerne til, som tilbehør.
    Andesteg i ovn - saftig langtidstegt and

Noter

Du kan stege andestegen i kortere tid. Få opskrift på and stegt i 3-4 timer her
Gem det overskydende andefedt.  Kan bruges til at pensle andekødet, hvis det skal lunes dagen efter. 
Rester af andekødet kan bruges i biksemad eller som "pulled and" i andeburgere.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En mør, saftig og lækker sprød gammeldags and – langtidsstegt 6-7 timer i ovn

Intet stikker en gammeldags, saftig stegt and med brun sovs og det lækreste tilbehør.

Hel and i airfryer - saftig sprød andesteg

Når du sætter anden i ovnen om formiddagen, er der fred og ro i sindet på en travl juleaftensdag. Maden bliver også ekstra lækker  – win win. Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker

Anden er der helt styr på og der er tid til at gå i kirke, tid til at se Disneys julesjov og spise godter, tid til at lave julegodter og  til at spise dem også.

Sådan steger du andesteg – se billeder af processen her:

En af fordelene ved at langtidstege anden hele dagen, er også, at hele huset har fornøjelsen af den lækre duft af julemad.

Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker

En langtidsstegt and passer sig selv i ovnen og når den er færdig, skal den bare parteres. Så nemt og lækkert.

Skindet er super sprødt og kødet helt mørt. En helt perfekt juleand.

Hvilken kernetemperatur skal en andesteg have?

Stegetiden afhænger af andens størrelse. Du kan gå efter en kernetemperatur på minimum 75 grader.

Du kan også tjekke om andestegen er færdig, ved at prikke i den undervejs. Når kødsaften er klar. skindet er sprødt og lårene nemt kan løsne sig, er anden færdigstegt.

Hvis du gerne vil have en juleaften uden stress, så prøv at stege din andesteg dagen før.

Andesteg dagen før - steg og genopvarm
Sådan varmer du andestegen dagen efter
Se opskriften her
Andesteg dagen før - steg og genopvarm

Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker

Rigtig god fornøjelse med din saftige andesteg.

Hvis du gerne vil have flere opskrifter på en vellykket julemad til en god julemiddag, så klik her.

Få flere lækre opskrifter på and her:

1.

And i stegeso - langtidsstegt andesteg opskrift
Saftig langtidsstegt andesteg i Römertopf
Se opskriften her
Julemiddag lækre opskrifter på klassisk julemad

2.

Langtidsstegt and - opskrift på gammeldags andesteg
Sprødstegt andesteg på gammeldags langtidsstegt manér
Se opskriften her
Langtidsstegt and god opskrift på andesteg

3.

Stegt andebryst på pande - nem hurtig opskrift
Pandestegt andesbryst - nemt, saftigt og lækkert
Se opskriften her
Stegt andebryst på pande - nem hurtig opskrift

4.

Andebryst i ovn nem, saftig og lækker opskrift
Saftig og lækker andebryst stegt i ovn
Se opskriften her
Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

5.

And i airfryer: saftige andelår & andebryst
Andelår og andebryst nemt stegt i airfryer
Se opskriften her
And i airfryer - saftige andelår & andebryst

6.

Andelår i ovn - nem og lækker opskrift på and
Andelår stegt med hasselbackkartofler
Se opskriften her
Sprødstegt andelår og hasselbackkartofler

7.

Hel and i airfryer - saftig sprød andesteg
Steg andestegen i din airfryer
Se opskriften her
Hel and i airfryer - saftig sprød andesteg

Få inspiration til at få brugt dine andestegs rester her:

1.

Pulled duck burger - andeburger med andesteg
Pulled and til burgere - af rester af andestegen
Se opskriften her
Andeburger - pulled and burger med rødkål

2.

Pulled and - burgere med rester af andesteg
Pulled and - burgere med rester af juleanden
Se opskriften her

Hov og hér sniger julemedisteren sig jo ind på billederne.

Vi SKAL have julemedister når det er juleaften. Nogen siger det ikke hører sig til, men det gør det altså i vores familie. Det kan der ikke laves om på, slet ikke på en juleaften.

Er det også sådan hjemme hos jer? 😉DSC_0796

Anden til jul eller Mortens aften serveres med brun sovs, rødkål, kartofler og taffel chips

Franske kartofler spiser vi selvfølgelig også til og rødkål også. Nogle gange en færdigkøbt rødkål og nogle gange en hjemmelavet rødkål.

Har du lyst til at servere hjemmelavet rødkål til, så find en opskrift her.

Rigtig god fornøjelse med din andesteg. Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.