Sprød saftig kylling på grill – med roterende grillspyd

 • Kylling på grill med roterende grillspyd

Jamen halløjsa – sikke da en lækker kylling man kan lave med sådan et roterende grillspyd dér?!

Kylling på grill med roterende grillspydJeg har sværmet om og for det dér rotisserie til min nye Weber gasgrill – skal/skal ikke, det er jo mange penge? (900 kr og gasgrillen kostede 2700 – så en dyr “gadget”)

Efter at have læst med i diverse grillfora var jeg dog ikke i tvivl. “Det bedste udstyr man kan købe til sin Weber” “Verdens bedste grillkylling” “Et rotisserie er dyrt i flæskestege – for man spiser dobbelt så mange!”DSC_6838

Med disse anbefalinger var jeg jo ikke i tvivl. Også plagt med et grillspyd, når nu familien spiser grillkylling hver fredag, ikke? 😉

Det skulle prøves og det gik jo helt forrygende, som du kan se her. Mage til saftig kylling og mage til sprødt skind? Jamen halløj da, og nej, jeg scorer ikke engang reklamekroner fra Weber!  😉Kylling på grill med roterende grillspyd

Har du ikke et grillspyd, eller har du ikke en grill, kan kylllingen jo sagtens laves på sædvanlig vis i en ovn. Jeg – og familien – er fint tilfredse med det sprøde skind som en ovn kan lave, men indrømmet, med et roterende grillspyd bliver det bare en lækrere kylling!

Grillspyddet (rotisseriet) kan bruges til både gas- og almindelig grill.

DSC_6834

Hvad får man med i købet når man køber et rotisserie?

 • En grillforhøjer, så der bliver mere plads i grillen
 • Et spyd som kyllingen/stegen kan “hænge” på imens der grilles
 • En lille motor som drejer spyddet rundt imens der grilles. Smart!
  Kylling på grill med roterende grillspydAltså ligefrem at sige at det er meganemt at grille kylling på den måde, gør jeg ikke endnu, men måske når jeg har prøvet det et par gange?Kylling på grill med roterende grillspyd

Sprød saftig kylling på grill - med roterende grillspyd
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sprød og saftig kylling på grill - med roterende grillspyd
Forfatter:
: Dagens ret
: Grill og grilltilbehør
Portioner: 4
Det skal du bruge:
 • En god stor kylling, gerne barbecue. 1400 gram.
 • Tilbehør: Pommes frites, aioli (mayonnaise, friskpressede hvidløgsfed + salt) og hvidløgsbagte gulerødder og dampede majs (f.eks.). Tilbehøret kan varieres i det uendelige.
Sådan gør du:
 1. Sæt "forhøjerfronten" på grillen og tænd grillen. Jeg bruger gasgrill, så en opvarmning tager kun 5 minutter. Jeg starter med at varme begge brændere op for fuld varme.
 2. Sæt en alu-drypbakke med minimum ½ liter vand nedenunder kyllingen. Dette gøres for at undgå "fedtbrand". Det gør også, at du vil kunne lave en lækker sauce af stegeskyen, hvis du skulle have lyst (mest genialt ved flæskesteg).
 3. Sæt kyllingen på spyddet. Bind lår og vinger sammen med lidt snor, se de ikke hænger og "dasker" - de vil bare brænde af. Sæt drejemotoren igang.
 4. Sluk den midterste gasbrænder og lad kyllingen grille ved indirekte varme (ca. 200 grader) i minimum 1 time og et kvarter.
 5. Efterfyld med vand i drypbakken undervejs. Vandet fordamper hurtigt, så der skal faktisk en del til.
 6. Kyllingen er færdig når der løber klar saft fra kyllingen. Vores kylling fik ca 1½ time (det afhænger meget af hvor koldt det er udenfor grillen og hvor meget det blæser).
 7. Let forsigtigt på låget et par gange indenfor den sidste halve time. Det er SÅ ærgerligt hvis kyllingen brænder af jo!
 8. Sluk gerne grillen 5 minutter før og lad kyllingen grille videre ved eftervarmen. Grillen holder SÅ fint på temperaturen.
 9. Vi lavede pommes frites i ovn, jeg ville ikke eksperimentere med at fylde grillen alt for meget op med kartofler, når nu grillkyllingen var dagens hovedperson. Lav endelig gerne dine pommes frites selv, de smager SÅ meget bedre. (vend kartoffelbåde med olie og salt og steg i ovnen minimum 45 minutter v. 175 grader)
 10. Hvidløgsbagte gulerødder: Skræl 1 kg gulerødder og skær i stave. Dryp med olie og hvidløgssalt og bag i ovnen i minimum 30 minutter. Vend undervejs.
 11. Majsene "dampkogte" jeg i mikrobølgeovnen ca. 8 minutter
 12. Aioli: God mayonnaise røres op med hvidløg og salt. Aioli er genialt til pommes frites og bagte gulerødder, vi elsker det her i familien.

Kylling på grill med roterende grillspydDet er ikke besværligt, overhovedet ikke. Jeg bøvlede bare lidt med at få kylling til at sidde fast på spyddet og få snor viklet omkring lårene, så de ikke “dasker” omkring. Ork, det er små problemer i den store sammenhæng og med lidt øvelse går det gelinde. Et par gange – så er vi prof.!:-)

Vær evt. gerne to i processen med at sætte kyllingen/kyllingerne på spyddet. Jeg tænker, at du kan undgå at tabe en kylling på gulvet, så det er jo værd at tage med? 😉

Altså du vil slet ikke fortryde, hvis først du går igang med dette grillprojekt. Det bliver altså en underskøn kylling. Sprød og saftig.

Indrømmet, det ville have været lettere at smække kyllingen i ovnen, men får man lige taget på projektet, er det bestemt anstrengelserne værd. Jeg tænker at jeg vil være meget klogere til næste gang?Kylling på grill med roterende grillspydKyllingen var mør og saftig og nem at partere. At det var en færdigkøbt barbecuekylling, gjorde bestemt ikke projektet ringere. Du kan snildt også marinere din egen kylling tænker jeg? Grillkrydderi rørt op med olie pensles på? eller lad kyllingen marinere i en grillpose nogle timer før du skal bruge den?Kylling på grill med roterende grillspydKyllingen var nem at få af grillspyddet efter stegning og nem at partere også. Den var fin mør, men jeg synes det var svært at vurdere hvornår den havde fået nok? En investering jeg snart skal foretage mig, er at få anskaffet et trådløst termometer. Ej jamen altså, sådan ét kan jeg jo ikke undvære?

Jeg har et stegetermometer med en lang snor til/fra “målespyddet”, men det er usmart, for ledning bliver viklet rundt om rotisseriet. Ja det er svært at forklare, det skal næsten prøves. Jeg er sikker på du også vil ønske dig et trådløst termometer efter at have gjort forsøget.
Kylling på grill med roterende grillspyd Vi fik sommersøde majs til kyllingen.

De er jo rigtigt gode og søde lige nu og så koster de ingen penge. God ide altid at spise sæsongrænt synes jeg? Det giver jo ikke meget mening at importere grønt, når vi har så lækkert frugt og grønt herhjemme?

Jeg synes det er nemmest at dampkoge majskolberne i mikrobølgeovnen. De kan også nemt grilles, hvis du har plads på grillen, ellers lægger du dem blot på en tallerken med en mikrobølgeovnstop henover, så de dampkoger. Tilberedningstid ca. 8 minutter +/-DSC_6849 Der var rigeligt med kylling, men køb og tilbered gerne en 1600 grams kylling, hvis I er 4. Der går rigtigt meget kylling til, men det er jo også fordi den kylling smager så godt jo?! 🙂

Kloge hoveder fortæller mig, at man sagtens kan grille to kyllinger på grillspyddet og ja supersmart hvis der kommer gæster? Har dog ikke forsøgt mig, og gad nok vide hvordan jeg får 2 kyllinger viklet omkring?

Gud ved om jeg bare skulle overtage Pippi’s motto:

“Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert”.

Fedt motto – hun er altså en sej banan hende Pippi – og hendes mor Astrid ligeså 😉

Se hvor godt det gik med én kylling? Jeg er da sikker på at det bliver dobbelt så godt med to kyllinger, tror du ikke? 🙂
Kylling på grill med roterende grillspydFornem grillkylling, bagte gulerødder, majs, pommes frites og aioli. Sikke da en vindermenu!

Jeg kan snildt anbefale et grillspyd, selvom jeg kun har prøvet det få gange. Jeg er allerede på vej til at blive ellevild. Mit andet grillprojekt med grillspyddet var et flæskestegsprojekt, som du kan læse mere om herKylling på grill med roterende grillspyd Som du kan se fik jeg ikke helt reddet vingerne. Pyt med det, der er jo alligevel ikke megameget kød på? Vikl gerne lidt snor om dem, for at få “hold” på dem.Kylling på grill med roterende grillspyd Lækker lækker  grillmenu -kast dig gerne ud i projektet. Bare lige lidt grillinspiration til dig fra mig 🙂Kylling på grill med roterende grillspyd

Mere inspiration

13 Kommentarer

 1. Torben 14. januar 2018 af 17:35 - Svar

  Hej nu har jeg fulgt dig i en menneskealder he he,jeg har fået et rosseri??,når jeg bruger det kan jeg ikke bruge side brænder øv øv har i det også sådan . Vh.torben

  • Gitte Hansen 14. januar 2018 af 20:25 - Svar

   Hej Torben
   Uha – det ved jeg simpelthen ikke noget om? Der er ikke sidebrænder på min grill nemlig, så kan desværre ikke hjælpe. På Facebook kan du finde gruppen: “Grillforum” og her kan du finde rigtig god hjælp tror jeg 🙂
   Dejligt du har fulgt mig i en menneskealder – jeg håber du har lyst til at blive hængende 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Ole Geerthsen 12. april 2017 af 17:01 - Svar

  Herligt du har set “lyset” kylling på grillrotisseriet er meget velsmagende – to kyllinger er dobbelt velsmagende – lav plads på stangen så de to kyllinger ikke er for tæt sammen så de ikke bliver lyse i rumpen. Forberedelserne er heller ikke at kimse af, hvor man går og hygger lidt med lidt goodies fra køleskabet (vin og pils) pludselig breder der sig en positiv og forventningsfuld stemning – det er bare så hyggeligt.

  • Gitte Hansen 12. april 2017 af 20:54 - Svar

   Hej Ole
   Tusind tak for din glade melding Ole – ja forventningens glæde er da næsten det allerbedste 🙂
   Jeg glemmer dog ofte at nippe til en øl undervejs, jeg stormer nok lidt rundt og ordner tilbehør eller vasker op. Vil prøve at huske på, at sætte mig med en drink og sniffe til grillens lækkerier i stedet 🙂
   Rigtig god påskeferie til dig og tak for din positive hilsen. Skønt 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Kajove madsen 17. juli 2016 af 19:04 - Svar

  Hej det var en dejlig opskrift som selv en mand. Kan finde ud af super lækker kylling

  • Gitte Hansen 17. juli 2016 af 23:50 - Svar

   Hej Kajove
   Tusind tak for din besked. Det glæder mig at kyllingen smagte dig og at du synes opskriften var let at gå til. Det er jeg rigtig glad for at høre. Mange tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Kajove madsen 17. juli 2016 af 19:02 - Svar

  Hej det var en god vejledning , som en mand kan finde ud af, finder så mange. Opskrifter som man skL være kok for. At klare hilsen kajove. Madsen

 5. Tutte Hansen 7. juni 2016 af 22:20 - Svar

  Ang. 2 kyllinger på spyd… så kan man købe et dobbelt spyd-ting, som man sætte på midten mellem de to kyllinger. Det er meget nemmere end mine forsøg med at stikke kødnåle ind i begge kyllinger for at få dem til at køre rundt samtidig :). Mvh Tutte

  • Gitte Hansen 10. juni 2016 af 20:58 - Svar

   Hej Tutte
   Ej hvor genialt. Det skal jeg da vist have kigget efter? Jeg har nu aldrig haft problemer med at de ikke roterer samtidigt. Det er heller ikke så tit jeg steger to kyllinger af gangen, så problemet er ikke så stort for mig. Men en smart ting lyder det bestemt til at være 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 6. Frede Uhrskov 27. december 2015 af 08:53 - Svar

  Hej Gitte
  Det ser vældig flot ud – og en fin forklaring. Jeg binder lår og vinger sammen omkring kyllingen INDEN jeg sætter den på spyd – det gør det lidt lettere, når den skal serveres. Jeg synes mit eneste problem er skindet, som står flot og sprødt når man tager den af grillen – for så at falde sammen inden man får den serveret. Jeg har eksperimenteret med at skære den direkte fra spyddet, men det er heller ikke helt godt – gode råd??
  Skal lige lave den her til nytårsaften – 2015.

  • Gitte Hansen 29. december 2015 af 20:39 - Svar

   Hej Frede
   Tusind tak for din hilsen.
   Jeg har desværre ikke nogen løsning på det sprøde skind, der hurtigt bliver blødt. Det oplevede jeg faktisk også, men kyllingen var dog så lækker, at vi spiste den med glubende appetit alligevel.
   MÅske jeg snart skulle lave den igen. Orker ikke rigtigt at grille om vinteren. Det er koldt at rende udenfor og tjekke. Jeg gad godt, som dig, at trykke grillækkerier om vinteren, men kan ikke helt tage mig sammen.
   Rigtig god fornøjelse med kyllingen og godt nytår til dig
   Mange hilsner
   Gitte

 7. Tove Pedersen 12. august 2015 af 10:18 - Svar

  Uhm den kylling ser så lækker ud 🙂 et godt tip til at se hvornår den er færdig er at kød og skind aller nederst på lårene “slipper” benet og trækker sig sammen opad 🙂 håber forklaringen giver mening 🙂
  Jeg går helt bestemt også ind for danske sæson grønsager 🙂
  Venlig hilsen Tove P

  • Gitte Hansen 14. august 2015 af 17:31 - Svar

   Hej Tove
   Supergodt tip, det vil jeg huske. Dejligt du tog dig tid til at skrive – supergodt at have dig med på siden her Tove.
   Rigtig god weekend til dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar