Svampet rabarberkage med marcipan og skyr. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig nem, saftig og lækker rabarberkage.
Sommer, sol og rabarbertid.
Rabarber oh la la, man kan jo bage de lækreste kager med rabarber!
Sådan en kage skal du høre om i dag. Den er i den fedtfattige kategori, ja altså hvis man ser bort fra flødeskum og marcipan.
Jeg har 3 rabarberplanter i haven, der desværre ikke giver så godt i år efter sidste års omplantning. Prøv at se så små tynde stængler dagens høst bestod af!
Jeg står tit og nedstirrer planterne, i håbet om, at nye hurtigere vil skyde op.
Men prøv alligevel at se, så lækker en kage jeg fik tryllet.
Uhm – den allerbedste rabarberkage, svampet p.g.a. skyr og rigelige mængder marcipan.
Skyr kan du sagtens erstatte med andet surmælksprodukt. Rabarber kan du også sagtens udskifte med anden frugt eller andre bær.
En skøn frugtkage eller frugttærte, kunne vi også kalde den.
Jeg skynder mig at bringe opskriften på:
Sprød saftig rabarberkage med skyr, mandler og marcipan:
Svampet rabarberkage med marcipan og skyr – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 350 gram rabarber ca. skåret i 1-2 cm. stykker. Kan erstattes med anden frugt. Frosne rabarber kan bruges
- 3 dl. skyr - gerne vaniljeskyr ylette, yoghurt, tykmælk, kvark eller lignende kan bruges.
- 125 gram sukker + 1-2 spsk ekstra til at drysse på rabarberne
- 2 tsk. vaniljesukker eller 1 tsk. vaniljepulver.
- 10 gram smeltet smør kan evt. udelades eller erstattes med olie
- 150 gram mel ca. 2½ dl
- 1½ tsk. natron
- 150 gram marcipan i tern ca. mere/mindre kan gøre det. Marcipan kan også udelades
- Drys: Mandelflager og evt. perlesukker
- Tilbehør: Flødeskum eller vanilleis
Sådan gør du
- Vask og rens rabarberne og skær dem i 1-2 cm stykker. Drys dem med 1-2 spsk sukker og lad dem trække imens du laver dejen
- Bland sukker og vanilje med skyr ell. lign. Tilsæt 2 spsk. smeltet smør.
- Bland natron med mel og rør det i skyrblandingen.
- Tilsæt rabarber og marcipantern og rør godt. Dejen kan hurtigt røres med ske.
- Smør et et tærtefad og fordel dejen heri med en dejskraber. Drys med mandelflager og perlesukker.
- Bag rabarberkagen 30-35 minutter v. 150 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt.
- Servér kagen med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til
Noter
Du kan bruge frosne rabarber/frosne bær til kagen.
Vend dem i lidt Maizena/kartoffelmel iblandet sukker, det vil opsuge noget af vædenKagen kan også bages som muffins, halvér i så fald bagetiden
Anden frugt/andre bær kan sagtens brugesSkyr kan erstattes med andet surmælksprodukt
Kagen kan frysesNem kage med rabarber, skyr og marcipan – nem svampet og fedtfattig frugtkage
En saftig og rigtig lækker rabarberkage. Kagen er lynhurtig at lave. En perfekt dessertkage.
Faktisk så kan dejen sagtens røres sammen, imens du er igang med hovedretten.
Når maden tages ud af ovnen, sættes kagen ind og vupti er der dessert 30 minutter efter. Så lækkert!
Smør et et tærtefad og fordel dejen heri med en dejskraber. Drys med mandelflager og perlesukker. Voila! Nem kage, ikke?
Vi grillede på terrassen i dag og det passede med at kagen var færdig, da vi havde spist dagens grillmenu.
Skøn med en lækker rabarberkage til dessert. Vi nød den med iskoldt flødeskum til. Uhm – den bedste dessert 🙂
Vi var lidt utålmodige og skar stykker, da kagen var lun, så den smuldrede let. Sikke en vampet kage! Wow den var god. 🙂
Det bliver nemmere at skære stykker, hvis du lige lader kagen afkøle lidt. Tålmodighed er altid en god ting. 😀
Lækker lækker kage, der er meget nem og hurtig at lave.
Kagen er uden æg og næsten fedtfattig, da den indeholder meget lidt fedtstof.
Det pudsige er, at kagen smager “helt rigtigt” alligevel. Særligt svampet p.g.a skyr i dejen. Skyr, og andre surmælksprodukter, er fantastisk at bage med.
Det giver saftighed og svampethet til kager og det gør, at man kan reducere i fedtstofmængden. Find f.eks. også endnu en lækker rabarberkage med skyr, marcipan her
Rabarber kan sagtens erstattes med æbler, pærer, jordbær eller anden frugt. Bare brug hvad du har, eller hvad der er i sæson lige nu.
Du kan sagtens bruge frosne rabarber eller frosne bær til kagen. Vend rabarberne med lidt kartoffelmel/Maizena med sukker, det vil opsuge noget af væden.
Servér og spis gerne kagen på en solbeskinnet terrasse. Den er en fryd for øjet og en fryd for ganen, men solskin hjælper altid.
Fantastisk at kunne nyde en lun aftendessert i det fri, med en aftensol der skærer i øjnene.
Det har været den skønneste dag og jeg har nydt den i fulde drag. Jeg har læst en hel bog på terrassen og det har føltes som om jeg har haft sommerferie i en hel uge.
Terrassetid med bog er det bedste for mig!
Jeg håber du har nydt fridagen lige så meget som jeg?
Og skal vi så ikke sammen krydse fingre for, at mine – og dine – rabarberplanter snart “speed-gror” nogle flere rabarberstængler til mig?? 😉
Få flere gode nemme opskrifter på rabarberkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Kan jeg bruge skyr med vanilie? Og evt droppe vanilie?
Vil helt sikkert prøve denne opskrift 😋
Jeg har desværre ingen varmluftovn, men jeg prøver at sætte temperaturen lidt højere, så håber jeg rababerkagen bliver god
Hej Stine
Har du prøvet at smide den på grillen på en bagesten?
Det tror jeg bestemt godt kan lade sig gøre. Har selv lavet frugttærter på eftervarmen. Det er super nemt.
Tak for god inspiration 🙂
Kan det passe den er uden æg?
Hej Gittte.
Jeg MÅ da prøve din rababertærte. Den lyder både lækker og nem at lave.
Jeg vil høre om du tror den kan fryses?
Vh
Elisabeth
Hvor mange gram rabarber bruger du.
Den lyder til at være rigtig rigtig lækker.
Den ser så lækker ud, den vil jeg også bage
UHM den her MÅ prøves! Og har tusinde rabarber og får dem bare ikke brugt. En skam at du bor så langt væk ellers måtte du gerne komme på besøg og få dem med!