Sprød, sund og smuk rødkålssalat med appelsiner og brændte mandler

 • Sprød og sund rødkålssalat med appelsin og mandler

Sprød og sund rødkålssalat med appelsin og mandler

Der er liv, men ikke meget. Bagenørden vifter virusramt med et hvidt flag – lungebetændelse, hoste, ørepine men slut med piberi. Istedet for at klynke vil jeg hellere tie nu, eller skrive en opskrift til dig. Punktum.

Jeg er oprejst og skriver en lille opskrift til dig – godt indpakket i tæpper og med brændeovnen ved min side. RødkålHvordan kan du lave mad når du er syg?

Vi klarer os igennem på rugbrødsmadder og blogmæssigt skal vi nok også klare den. Der er stribevis af opskrifter på lager og billeder også. Heldigvis. Vi dør ikke af sult foreløbig. Det eneste der kræves er, at jeg kan holde ud at være oprejst.

Ofte oplever jeg, at jeg bliver i bedre humør af at skrive, også selvom det foregår i snegletempo. Hvis noget gør mig glad, er det godt tænker jeg? Mental sundhed må også være godt for helbredelsesprocessen?

Jeg prøver i dag med en opskrift på rødkålssalat til dig.

Salaten spiste vi juleaften – men pyt med det, den vil også smage lækkert resten af året og måske du er på kur lige nu? Så vil salaten jo passe helt perfekt.

Sprød, sund og smuk rødkålssalat med appelsiner og brændte mandler
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sund, smuk og sprød rødkålssalat med appelsin og mandler
Forfatter:
: Kartofler, grønt og andet tilbehør
: Fedtfattige madretter
Portioner: 4 pers
Det skal du bruge:
 • ½ rødkål
 • 3 appelsiner
 • 1 spsk kirsebæreddike (eller rød balsamicoeddike)
 • 1 spsk akaciehonning
 • 1 håndfuld grofthakkede brændte mandler
Sådan gør du:
 1. Snit rødkålen fint
 2. Skær appelsinerne i små stykker og vend med rødkålen
 3. Dryp eddiken og honningen over og vend godt
 4. Drys med grofthakkede sukkermandler på toppen

I julen havde vi alle jo brændte mandler indenfor rækkevidde og jeg kunne nemt finde en håndfuld til rødkålssalaten. Har du spist alle dine brændte mandler, kan du hurtigt lave en ny portion i din mikrobølgeovn opskriften finder du lige her – udelad jo blot lige vanilje og kanel 😉Brændte mandlerRødkålssalaten er rigtig nem at lave og smager sprødt og lækkert. Rødkål er jo faktisk også den flotteste kålsort i verden, hvis man spørger mig. Et sandt kunstværk i køkkenet. Giv dig god tid til at beundre naturens smukke mangfoldighed.RødkålRødkål

Her ser du den nemme salatproces i billeder fra start til slut. Jeg tænker at salaten også sagtens vil kunne laves med hvidkål?

Har du ikke lige kirsebæreddike på lager, kan du fint bruge rød balsamico eller æblecidereddike tænker jeg. Jeg er så heldig stadigvæk at have noget til rest i denne flaske fra Meyers. Den er god og perfekt til rødkålssalat.
DSC_9929Hvis du køber appelsiner nu, er de rigtigt søde. Jeg har læst mig til at Italienske appelsiner er sødere end de spanske? Kan italienske mon opdrives nogetsteds? Ellers grib bare det første net du  kan finde. Omkring juletid er appelsinerne særligt søde og jo sødere appelsiner, jo bedre rødkålssalat tror jeg. Appelsinen giver en rigtig fin kontrast til den lidt bitre kraftige rødkål. DSC_9920

En lynhurtig og vitaminrig salat på ingen tid. Jeg lokker min mand til det grove snittearbejde, det er jeg nemlig knap så stor fan af. Du kan også bruge et Juliennejern eller din foodprocesser.

Sikke en smuk salat der blev tryllet. Sprød og sund rødkålssalat med appelsin og mandler

Dejligt at skrive et lille livstegn til dig – håber snart jeg er kørende på fuld skrue igen. Vinteren er hård ved mig i år – måske jeg burde emigrere? 🙂 Tak for alle jeres gode råd og mange hilsner. I er så søde ved mig. Igen igen. Alle de gange I har skrevet “God bedring” til mig indenfor det sidste år. Tak til jer – hver og én. Håber vi snart kan finde på sjovere ting at skrive sammen om <3

Håber du er frisk og på toppen og klarer dig igennem vinterens strabadser? Måske dagens rødkålssalat kan hjælpe dig på vej? 🙂

Mange hilsner til dig <3

Gitte

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. Lis 6. december 2017 af 13:39- Svar

  Tak for alle de lækre opskrifter/inspiration , 😋
  Jeg vil ønske dig god bedring 😘
  🎶🎄🎶🎄🎶🎄

  • Gitte Hansen 7. december 2017 af 21:59- Svar

   Hejsa Lis
   Tak for din søde hilsen <3 Rigtig god jul til dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar