Brownie cookies. Uhm her får du opskriften på sprøde og lækre brownie cookies med kakao og Nutella.
Der har været en lystig debat ovre på Bagenørdens Facebook-side i dag. Skulle dagens opskrift handle om pizza eller dagens hurtigt improviserede, men meget lækre, chokoladecookies med hasselnødder og Nutella?
80% af dagens stemmer valgte cookies så i dag kommer du til at høre om:
Sprøde brownie cookies med hasselnødder, kakao og Nutella – lækre chokoladecookies.
Er du fast læser på bloggen vil du hurtigt gennemskue, at det er denne lækre cookie-opskrift med hasselnødder der er videreudviklet på. Det er opskriften ikke blevet ringere af.
Familien var ovenud begejstrede. Disse cookies ligger klart i top 10 over familiens yndlings cookies. Det er en GOD anbefaling, for her i huset spises der nemlig MANGE kager 🙂Opskriften skal du ikke vente længe på, den kommer nemlig lige her:
Brownie cookies med kakao, Nutella og hasselnødder & Nutella – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 2 dl. flormelis
- 50 gram smeltet smør
- 1 tsk. vanillesukker
- 1½ dl. mel
- 2 spsk. kakao
- ½ tsk. natron
- 1 håndfuld grofthakkede hasselnødder mandler kan også bruges
- 2 spsk. Nutella eller anden nøddecreme kan udelades
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt/lun smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen
- Tilsæt flormelis, vaniljesukker og æggeblommer. Dejen kan røres med ske.
- Bland mel, natron og kakao og tilsæt.
- Tilsæt Nutella og grofthakkede hasselnødder.
- Tril små kugler og sæt dem på en bageplade med god afstand. Hvis du synes dejen er for blød at trille, så sæt kagerne på bagepladen med to teskeer
- Bag kagerne ca. 8 minutter ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Kagerne bliver sprøde, når de er helt afkølede
Noter
Verdens nemmeste, lækreste cookies! De smager som en mellemting mellem en brownie og cookies og så er de bare lavet med kakao.
Har du en rest Nutella eller anden nøddecreme på lager, er det godt at putte i cookies, men det kan undværes, hvis du er i bekneb.
Sådan laver man de lækre cookies med kakao, Nutella og hasselnødder. Se billederne her:
Kan småkagerne laves uden Nutella? Jep sagtens, men vi havde lige en rest
Tjo, vi har faktisk 3 glas Nutella på lager. Pludselig er vores teenagere blevet så sunde og afholdende, at de siger NEJ tak til pålægschokolade, Nutella ja selv Marsbar? Ja vild forvandling! Tænk, nu vil de hellere have grøntsager??
I 15 år har vi forældre forsøgt at lokke dem til at spise grøntsager. Det er først NU, de har indset at grønt smager godt og gør noget godt for kroppen.
Teenagernes forvandling betyder jo så at der er overskudslagre af den slags i huset. Ja derfor kan det ske, at der kommer Nutella i kagerne.
Hasselnødder giver knas og lækker nøddesmag til kagerne, der fint passer med Nutella-smagen.
Rigtigt fint. Nutella er vel faktisk også lavet af hasselnødder? Perfekt match ihvertfald. Har du ikke lige ægte Nutella på lager, så kan anden nøddecreme sagtens bruges.Cookie-grundopskriften – lavet kun med 2 æggeblommer
Opskriften er så nem, at jeg næsten hver gang ender med denne opskrift, især når jeg har æggeblommer i overskud.
Fra tanke til handling til et fad lækre chokoladecookies går der max. ½ time.
Skålen og skeen bliver så lækker at slikke ren, at det er lige før jeg glæder mig over ikke at have små børn længere. Så ville jeg jo skulle dele skål og ske, og det er jeg ikke sikker på jeg ville kunne.
Dejen smager så godt, at jeg overvejer at driste mig til et isprojekt og tilsætte denne dej som “cookie-dough” grunddej til isen.
Småkagedejen smager jo fuldstændig som den “dough” (dej) der er i Ben og Jerry – brownie isen. Anbefalingen er hermed givet videre til dig.
Uhm. På familiens vegne skamroser jeg disse lækre hurtige sprøde cookies. Smukke, knasende sprøde og seje i midten.
Perfekte brownie cookies. Til aftenkaffen. Til kollegerne. Til fødselsdagen. Til børnehaven. Bare spring på.
Få flere lækre opskrifter på cookies med Nutella her:
1.
2.
3.
4.
5.
super lækre cookies!
jeg kunne dog heller ikke rulle mine, har lavet halv portion, måtte dog tilsætte ekstra mel og flour sukker, men måtte til sidst opgive og endte med at sætte den på bagepladen med en 2 tsk’er 🙂
Jeg siger tusind tusind tak for hjælpen, smiler. Og jeg glæder mig til at bage og ikke mindst smage dem igen, men er også lidt nervøs for, om det hele vil gå i vasken igen.
Ja, jeg bliver jo nødt til at erkende, at jeg gik ud fra, at der med 2 spsk. Kakao måtte være tale om kakaomælk og altså drikkekakao. Fandt nemlig 2 spsk. Kakaopulver alt for meget sammenholdt med mængden af de andre ingredienser, smiler. Jeg må derfor op på hesten og prøve endnu en gang og forhåbentlig med bedre slutresultat, smiler. Jeg vil imidlertid lige høre, om man kan benytte en ovn uden varmluft, eller skal man bruge varmluft til disse cookies? Og kan man erstatte hasselnødder med mandler eller andre nødder? Og til sidst, kan man lave kagerne større, så… Læs mere »
Hej Gitte. Tusind tak for hurtig respons, smiler. Jeg gik faktisk hele opskriften igennem og havde ikke glemt noget. Jeg havde dog ikke kakao og valgte derfor at komme 1 tsk. kakaopulver i dejen i stedet for to spsk. Kakao – måske er det det, som er gået galt. På den anden side burde erstatningen da gøre dejen mere tyk, da kakaopulver jo ikke er flydende som kakao. Og jo, måske en essentiel ting, men jeg ved ikke, om det kan have været problemet – jeg havde anvendt en almindelig ovn og ikke varmluft – på den anden side har… Læs mere »
Hej Bagenørd, smiler.
Jeg har i dag prøvet at bage cookies med Nutella og hasselnøddeer. Du har helt ret i, at dejen er utrolig lækker, men derimod blev min dej alt for tynd til at kunne trilles til kugler. I stedet blev dejen tynd og flød ud på pladen, ligesom den også hang godt fast i bagepapiret. Ved du, hvad årsagen til denne fiasko kan være? Det var i hvert fald en rigtig øv oplevelse.
Bedste hilsner – Aqdas.