Sprøde chokoladesnitter med espresso og Amarettolikør

  • Chokoladesnitter med Amarettolikør og espresso

Chokoladesnitter med Amarettolikør og espressoEn af bloggens helt store favoritter, for tiden, er opskriften på chokoladesnitter.

Første version blev lavet for et par uger siden – helt klassiske med perlesukker og kakao. Snitterne blev en stor succes hér, dér og allevegne. Selvfølgelig skulle der eksperimenteres! Næste  portion chokoladesnitter blev med orangesmag og halløj de var også gode!

Følger du bloggen trofast, har du måske allerede lavet dine første chokoladesnitter denne julemåned?DSC_9657Hvis ikke, så spring da gerne på hér. Dagens chokoladesnitte-variant er med espresso og Amarettolikør. Kombinationen af kaffe og mandellikør er uovertruffen! Smagen er ikke overdøvende, så er du ikke til kaffe eller sød likørsmag, så spring bare på alligevel.

Opskriften kommer her:

Sprøde chokoladesnitter med espresso og Amarettolikør
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sprøde chokoladesnitter med espresso og Amarettolikør
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 100-120 stk
Det skal du bruge:
  • 150 gram blødt smør
  • 2 dl sukker
  • 2 dl brun farin
  • 6 spsk sirup
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 400 gram mel
  • 6 spsk kakao
  • 1 tsk natron
  • ¼ tsk salt
  • 6 spsk Amarettolikør (Bailey, Kahlua eller anden likør kan også bruges)
  • 3 spsk espressokaffe (jeg lavede en kop stærk Nescafé)
  • Drys: mandelflager og perlesukker
Sådan gør du:
  1. Rør smør med sukker, brun farin og vaniljesukker. Brug gerne køkkenmaskine
  2. Tilsæt sirup, Amarettolikør og espressokaffe.
  3. Bland hvedemel med kakao, natron og salt og vend det i dejen.
  4. Det bliver en hård fast dej.
  5. Synes du dejen er for smuldrende, så tilsæt et par ekstra spsk sirup eller lidt mere mandellikør. Det blødgør også, hvis du ælter nogle minutter med hænderne.
  6. Tril 6 lange stænger af dejen og pres dem flade med håndroden. Der kan være 3 stænger pr. bageplade.
  7. Pens med kaffe og drys med perlesukker og mandelflager
  8. Bag chokoladestængerne 12-13 minutter v. 175 grader varmluft.
  9. Kig til stængerne de sidste minutter. De skal være sprøde, men hold øje, for pludselig branker kanterne.
  10. Lad snitterne køle 1-2 minutter og skær dem herefter ud i snitter, imens de stadig er varme. Brug en skarp kniv og skær gerne på skrå.
  11. Lad snitterne afkøle helt, før de puttes i en tætsluttende dåse, eller spises.

Chokoladesnitter med Amarettolikør og espressoSnitterne er nemme, så nemme og er klar på ingen tid. Der bliver en hulens masse kager, af denne portion, så halvér den gerne, hvis du ikke skal bruge så mange kager.Chokoladesnitter med Amarettolikør og espressoJeg har bagt en ordentlig bunke, så der er refill til kagedåsen på vores “kage-kontor” på arbejdet. Den er altid tom! 😉 Der bliver også spist mange småkager herhjemme, og vi skal da også have nogen med på familievisit på Fyn i weekenden.

Genialt, at bage dobbeltportion, når du alligevel er igang og der VIL ryge mange af disse kager, for de er så lækre.  🙂

Der bliver sendt mange roser til kagerne derude fra jer, men  enkelte fortæller, at den eneste svære udfordring er at se hvornår kagerne har fået nok i ovnen. Det er en altid svært, når man bager (små)-kager med chokolade.Chokoladesnitter med Amarettolikør og espressoKagerne kan nemt få for meget, men også for lidt, og så bliver de bløde. Skulle skaden ske, at du har givet kagerne for lidt, så kan de “ombages” 5 minutter igen. Har kagerne fået for meget, vil de blive ret hårde, men de smager stadig rigtigt fint, dyppet i kaffen, sådan næsten biscotti-agtige.

Vær over kagerne de sidste minutter og gå ikke langt væk fra ovnen. Kig til dem og snus. Der må ikke komme nogen brændt lugt overhovedet.  🙂

Her kan du se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Mon så ikke vi skulle sige, at det var slut med chokoladesnitterne i denne omgang? Vi mangler jo godt nok en variant med tranebær og mandler og nogle med kanelstrejf eller tørret abrikos eller?? 😉

Vær gerne selv kreativ med snitterne, opskriften kan der fint videreudvikles på 🙂

Rigtig god fornøjelse med julekagebageriet – både med snitterne, og alle de andre  🙂
Chokoladesnitter med Amarettolikør og espresso

Mere inspiration

Læg en kommentar