Chokoladesnitter med espresso og Amaretto likør. Uhm her får du opskriften på sprøde og lækre chokoladesmåkager.
En af bloggens helt store favoritter, for tiden, er opskriften på chokoladesnitter. Sikke mange roser I sender disse småkager! I er da bare vilde med de sprøde chokoladesmåkager.
Vi elsker dem også herhjemme og jeg har glædet mig til at dele en ny opskrift med dig her.
Første version jeg lavede var den helt klassiske med perlesukker og kakao. Snitterne blev en stor succes hér, dér og allevegne. Selvfølgelig skulle der eksperimenteres!
Næste portion chokoladesnitter blev med appelsin og halløj de var også gode!
Følger du bloggen trofast, har du måske allerede lavet dine første chokoladesnitter? Hvis ikke, så spring da gerne på hér.
Dagens chokoladesnittevariant er med espresso og Amarettolikør. Kombinationen af kaffe og mandellikør er skøn!
Du kan også sagtens erstatte kaffe og Amaretto med andre lækkerier. Det kunne også være Bailey eller kakaomælk? Du kan nemlig lave chokoladesnitter på så mange forskellige måder. Få tips til flere lækre varianter nederst i dette indlæg.
Allerførst dagens nemme opskrift med kaffe og likør – nam nam! 🙂
Opskriften kommer her:
Chokoladesnitter med espresso og Amaretto – opskrift
Ingredienser
- 150 gram blødt smør
- 170 gram sukker ca. 2 dl
- 120 gram brun farin ca. 2 dl
- 6 spsk sirup
- 2 tsk vaniljesukker
- 400 gram mel
- 6 spsk kakao
- 1½ tsk natron
- ¼ tsk salt
- 6 spsk Amaretto likør - mandellikør Bailey, Kahlua eller anden likør kan også bruges
- 3 spsk espressokaffe rørt med 3 spsk kogende vand og 2 tsk instant kaffe. Kan erstattes med kakaomælk/appelsinsaft?
- Drys: mandelflager og perlesukker
Sådan gør du
- Rør smør med sukker, brun farin og vaniljesukker. Tilsæt sirup, Amarettolikør og espressokaffe lavet af 2-3 tsk instant kaffe rørt ud i 3 spsk kogende vand.
- Bland hvedemel med kakao, natron og salt og vend det i dejen. Det bliver en hård fast dej, men den kan fint æltes med hænderne. Brug gerne køkkenmaskine.
- Synes du dejen er for smuldrende, så tilsæt et par ekstra spsk sirup eller lidt mere mandellikør. Det blødgør også, hvis du ælter nogle minutter med hænderne. Ælt dejen til en kugle og del den i 6 klumper. Vej dem evt. så de bliver lige store.
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir. Tril 6 lange stænger af dejen og pres dem flade med håndroden/rul med kagerulde.. Der kan være 3 stænger pr. bageplade. Pens med kaffe og drys med perlesukker og mandelflager
- Bag stængerne ca. 10-12 min. v. 175 gr. varmluft (200 gr. alm.ovn). Hold øje med de ikke bliver for mørke. Lad snitterne køle 1-2 min. og skær dem ud i snitter, imens de stadig er lune. Brug en skarp kniv/pizzahjul. Skær gerne på skrå.
- Chokoladesnitterne bliver helt sprøde efter afkøling. Nu kan du putte dem i kagedåse. Er de ikke sprøde nok efter afkøling, så kan du bage dem nogle minutter igen.
Noter
Hvis du synes kagerne er for bløde, efter afkøling, så kan de bages 2-3 minutter igen
Amarettolikør og kaffe kan erstattes af f.eks. sirup eller appelsinsaft, Bailey eller hvad du nu ellers kan finde på?Kagerne kan holde sig i kagedåse i flere uger
Sprøde lækre chokoladesmåkager med kaffesmag og Amarettolikør
Snitterne er nemme at lave og på ingen tid kan du trylle en portion. Der bliver en hulens masse kager, af denne portion. Halvér den gerne, hvis du ikke skal bruge så mange kager.
Jeg har bagt en ordentlig bunke, så der er småkager nok til mine kære i nær og fjern. Skønt at kunne vække juleglæde med julekager. Julen er hjerternes fest. Giv gerne småkager væk. De vækker så megen glæde.
Der bliver også spist mange småkager herhjemme. Ja indrømmet, julesmåkager mangler vi ikke i julemåneden. Disse småkager kan dog sagtens nydes resten af året også.
Chokoladesnitter kaldes også for svenske chokoladebrød eller kakaosnitter – kært barn har mange navne. 🙂
Sådan laver du chokoladesnitter med espresso og Amaretto-likør – se billederne fra start til slut her:
En rigtig god grundopskrift, du sagtens kan eksperimentere med.
Vi skulle da næsten også prøve en variant med tranebær og mandler og nogle med kanelstrejf eller tørret abrikos eller?? 😉
Vær gerne selv kreativ med chokoladesnitterne, og put de lækkerier i du synes allerbedst om.
Hvis du er vild med Amaretto smag, så prøv også disse chokoladesmåkager med marcipan og Amaretto.
Rigtig god fornøjelse med julekagebageriet – både med snitterne, og alle de andre 🙂
Hvis du gerne vil se flere opskrifter på klassiske julesmåkager, så klik her.
Få inspiration til flere nemme lækre opskrifter på chokoladesnitter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Prøv også disse karamelsnitter:
1.
2.
3.