Sprøde chokoladesnitter med orangesmag og mandelflager

  • Chokoladesnitter med orangesmag

Chokoladesnitter med orangesmagAlt tyder på en vindersmåkage! En helt særlig småkage har indtaget en klar førerposition i julen 2015. Chokoladesnitterne! Oh la la! Den første opskrift, der kom på bloggen for 1 uges tid siden, har allerede rundet 1, 3 tusind likes. Helt vildt!

Hjemme, og på arbejdet, får småkagerne store roser med på vejen. Kagedåser tømmes med rekordhast! Selvfølgelig skal der arbejdes videre med successerne. Kan en god opskrift udvikles og blive endnu bedre?

Jep – det kan den! Chokoladesnitter med orangesmagI dag skal du derfor høre om lækre chokoladesnitter med orangesmag – med mandelflager og perlesukker på toppen.

Jeg iler med at bringe dig opskriften og glæd dig, den er nem 🙂

Chokoladesnitter med orangesmag og mandelflager
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Lækre sprøde chokoladesnitter med orangesmag og mandelflager
Forfatter:
: Jul hos Bagenørden
: Brød og kager
Portioner: 80 stk ca.
Det skal du bruge:
  • 150 gram blødt smør
  • 2 dl sukker
  • 2 dl brun farin
  • 6 spsk sirup
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 400 gram mel
  • 6 spsk kakao
  • 1 tsk natron
  • ¼ tsk salt
  • Saften og revet skal af 1 ubehandlet appelsin
  • Drys: mandelflager og perlesukker
Sådan gør du:
  1. Rør smør med sukker, brun farin og vaniljesukker. Brug gerne køkkenmaskine
  2. Tilsæt sirup, appelsinsaft og revet appelsinskal.
  3. Bland hvedemel med kakao, natron og salt og vend det i dejen.
  4. Det bliver en hård fast dej.
  5. Synes du dejen er for smuldrende, så tilsæt et par ekstra spsk sirup. Det blødgør også, hvis du ælter nogle minutter med hænderne.
  6. Tril 6 lange stænger af dejen og pres dem flade med håndroden. Der kan være 3 stænger pr. bageplade.
  7. Pens med vand og drys med perlesukker og mandelflager
  8. Bag chokoladestængerne 12-13 minutter v. 175 grader varmluft.
  9. Kig til stængerne de sidste minutter. De skal være sprøde, men hold øje, for pludselig branker kanterne.
  10. Lad snitterne køle 1-2 minutter og skær dem herefter ud i snitter, imens de stadig er varme. Brug en skarp kniv og skær gerne på skrå.
  11. Lad snitterne afkøle helt, før de puttes i en tætsluttende dåse, eller spises.

Chokoladesnitter med orangesmagJulens nemmeste småkager og samtidig de lækreste! Det smager SKØNT med et pift appelsin og det tip er nu hermed givet videre til dig. Måske du kan få ide til andet at pifte op med? Jeg tænker måske tranebær, nødder, chokolade, julekrydderier?

Prøv dog denne variant – du har med garanti appelsiner på lager i denne søde juletid?

Jeg dryssede med mandelflager og perlesukker, fordi jeg synes måske at snitterne bliver lidt kedelige uden drys? Du kunne også drysse med hakkede hasselnødder, og tja, hvad kunne vi ellers finde på?Chokoladesnitter med orangesmagMan skulle næsten tro det var løgn, så nemme disse chokoladesnitter er. Hvorfor bager vi ikke bare dem hver gang der skal bages lækre chokoladekager? Der er jo ikke engang æg i dejen og de er supernemme? Tippet er hermed givet videre til dig.

Bag dem når der skal tages kage med til skolearrangementer, til vejfester, til kollegerne, til fødselsdag og til en hurtig lækkersult en eftermiddag derhjemme? Chokoladesnitterne er absolut ikke kun en julesmåkage. Bag dem hele året rundt 🙂

Super nemme at gå i krig med og jeg tænker, at du med garanti har ingredienserne på lager?
Chokoladesnitter med orangesmagJeg var heldig, i weekenden, at skyde lidt fotos  af chokoladesnitterne i dagslys. Billeder er nemlig den største udfordring, for en madblogger, i de mørke måneder. Gys – hvor står det sløjt til med de fine billeder med sollys. Suk. Kom sol.  Kom sommer. Du vil glæde mig sind og min sjæl og mine billeder også 😉

Disse billeder er jeg nu ret godt tilfreds med. Håber de er så spiselige, at du får lyst til at springe på kageopskriften 🙂

Rigtig god kagebagefornøjelse til dig 🙂

Del opskriften vidt og bredt og lad den flyve og fare. En chokoladesnitte-succes har set dagens lys 🙂
Chokoladesnitter med orangesmag

Mere inspiration

11 Kommentarer

  1. Lillian Pabst 20. marts 2017 af 17:39- Svar

    Kan de fryses ?

    • Gitte Hansen 23. marts 2017 af 20:03- Svar

      Øh det har jeg ikke prøvet? Til gengæld har jeg haft en dåse kager stående i næsten 1 måned og de var helt fine. Jeg ville nok ikke fryse dem færdigbagte, men i stedet fryse dejen måske?
      Rigtig god fornøjelse og beklager mit sene svar
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Helle Nielsen 5. december 2015 af 14:53- Svar

    TUSIND TAK for den hvor er de nemme og total lækre 😉 meeeen lige en lillebitte ting ( ikke at jeg skal lege skolelære ) farin står 2 gange, den nederste antog jeg at det var sirup´en ? og hvornår skal appelsinskallen i ( det står ikke i printudgaven ) jeg valgte at smide det i sammen med saften…de er bare så lækre, og jeg tror da også jeg skal prøve med en gang lakrids i dem 😉 god weekend Vh Helle

    • Gitte Hansen 5. december 2015 af 15:23- Svar

      Hej Helle

      Sikke da en sjusket korrekturlæser. Jeg har skyndt mig at rette og tilføje punktet med appelsinskal. Jep – det skal i sammen med saften. Synes nu kun jeg kunne finde farin en gang, men gennemlæser lige igen. Tusind tak for din tilbagemelding og beklager småfejlene. Dejligt du sprang på opskriften alligevel og det allerbedste er da at du ELSKER kagerne!
      Spændende med en lakridsvariant – det hører jeg gerne nærmere om.
      Takj fordi du tog dig tid til at skrive til mig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. mormormedstiletter.dk 4. december 2015 af 19:05- Svar

    Julekager, jaaaa! 🙂
    Elsker duften, når vi bager…

    • Gitte Hansen 4. december 2015 af 21:33- Svar

      Hej Mormor
      Jaaa – lækre, lækre kager!
      Rigtig god fornøjelse med bageriet søde du 🙂
      Mange hilsner

  4. Jette 4. december 2015 af 10:39- Svar

    Overvejer at bytte appelsinsaften ud med bailey ?

    • Gitte Hansen 4. december 2015 af 21:32- Svar

      Hej Jette
      Sikke da en rigtig god ide? Ej hvor godt tip – det skal vi da prøve. Har dog ikke Bailey på lager – skriv gerne lige hvis du drister dig til at gøre forsøget.
      Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Sonja Gonzales 4. december 2015 af 10:13- Svar

    Ville det klæde smagen med et strejf af kanel? – bare her i julemåneden?

    • Gitte Hansen 4. december 2015 af 21:30- Svar

      Genialt Sonja – det ville da være en rigtig god ide. Skriv gerne hvis du drister dig til at gøre forsøget. Rigtig god fornøjelse med kagerne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar