Sprøde cookies med M: marcipan, mandler og Mars

  • Sprøde cookies med M: marcipan, mandler og Marsbar

Manden har bestyrelsesmøde og vi har marcipanrester og Marsbar på lager….Øh og hvor er sammenhængen så lige her?

Tjo, når bestyrelsesmødet i grundejerforeningen skal afholdes her på matriklen, er medlemmerne efterhånden vant til hjemmebag. Jeg kan jo godt lide en anledning til at bage, så slipper jeg jo for at spise alle kagerne selv (eller overproppe mine kolleger 😉

Hjemme kl. 15 og kl. 16 begyndte min aften-biblioteksvagt, så kan man da ikke nå at bage, kan man vel?

Jo da, det kan man da, især hvis det er en lynhurtig rasende nem cookie-opskrift der afprøves?

2015-01-29 15.27.16

Marsbar – smager altid godt, også i kage

Dagens cookies er en videreudvikling af disse lækre cookies jeg bagte forleden med marcipanrester – i dagens variant blev der stoppet lidt flere marcipanrester i, en Mars-bar (som altid gør småkager endnu lækrere) og en håndfuld mandler.

Lad os kalde dem cookies med M så 😉

Jeg tilsatte også lidt havregryn, som gjorde småkagerne godt. Kagerne fik lidt mere bid og blev mere sprøde. Skal vi ikke også bare sige at den øgede mængde fibre gjorde kagerne lidt sundere? Jo da, lad os da bare sige det! 😉

Sprøde cookies med M: marcipan, mandler og Marsbar

Sprøde cookies med M: marcipan, mandler og Marsbar

Kagerne kan bages på ingen tid og jeg tænker at du næsten har alle ingredienserne? Hvis du ikke lige har marcipanrester så erstat evt. med lidt Nutella, chokolade, chokoladeknap lakrids, tranebær, tørret abrikos, rosiner eller hvad du nu ellers kan finde på? Tjek lige dine køkkenskabe for lækkerier 😉

2015-01-29 15.22.25

Hermed er husets allersidste marcipanrester opbrugt

Her kommer opskriften og den er nem:

Sprøde cookies med M: marcipan, mandler og Mars:

Du skal bruge (ca. 40 stk.):

125 gram blødt smør

100 gram sukker

½ tsk. vaniljepasta (eller 1 tsk. vaniljesukker)

1 æg

3 spsk sirup (giver en god smag men kan udelades)

150 gram hvedemel

1 dl havregryn

1 tsk natron

Fyld: Kan være: 1 håndfuld mandler, 100 gram marcipan evt. hakkede konfektrester, 1 Marsbar.

2015-01-29 15.14.49

Den lækre Heilala-vanilje pasta er god!

Sådan laver du sprøde cookies med M: marcipan, mandler og Marsbar:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rør smør, sukker og vanilje godt sammen. Brug gerne en elpisker eller køkkenmaskine.
  • Tilsæt æg. Fortsæt piskeriet.
  • Bland natron med hvedemel og rør det i dejen.
  • Rør havregryn i
  • Tilsæt grofthakket Marsbar, marcipanrester og en håndfuld mandler eller hvad du nu ellers finder på at putte i som fyld?
  • Sæt dejklatter på en bageplade med god afstand imellem. Brug to teskeer. Der kan være 20-25 stk. pr. plade.
Sprøde cookies med M: marcipan, mandler og Marsbar

Nybagte cookies

  • Bag kagerne ca. 8-10 minutter, men hold øje. Kagerne er færdige når de er sprøde og gyldne.
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist. De bliver først helt sprøde når de er helt afkølet. Kan du mon vente så længe? Jeg kunne ikke 😉
  • Wow hvor bliver de gode de cookies, småkager, eller hvad du nu vil kalde dem?

Sprøde cookies med M: marcipan, mandler og Marsbar

Her kan du se kage-bageprocessen i billeder fra start til slut:

NÅ men nu er det vist også ved at være slut med de marcipan-rester? Er det mon også slut med cookies så?

NEEEJ da! Jeg har en pose finske lakridser liggende, som jeg pønser på at bage med snart, tørret abrikos har jeg også, hasselnødder har jeg riigelige lagerforsyninger af og jeg kan BAGE igen!

Sikke en fest – hvad venter vi på? Alle de småkager der bare venter på at blive bagt 🙂

Sprøde cookies med M: marcipan, mandler og Marsbar

En weekend lurer lige om hjørnet. Den skal være så velkommen. Bestyrelsesmedlemmerne hygger sig gevaldigt med kagerne, teen og kaffen kan jeg høre. Tror de er godkendt, hvis jeg skal gå efter lyden. Den opskrift kan du vist roligt kaste dig over 😉

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Rikke Bischoff 30. januar 2015 af 11:26- Svar

    Hold fast, hvor er du kreativ! De ser skønne ud og skal klart prøves af på vores gæster i weekenden 🙂

    • Gitte Hansen 30. januar 2015 af 20:14- Svar

      Hej Rikke
      Tusind tak, jeg eksperimenterer glad og gerne med det “forhåndenværende søm” og hader at smide mad ud. Som regel slipper jeg heldigt afsted med projekterne men disse cookies blev da bare helt perfekte og vildt lækre. Hvis du ikke lige har en konfektrest, kan du jo sagtens bruge almmindeligt marcipan, men det kan sagtens også udelades eller erstattes af noget helt andet.
      Rigtig god fornøjelse med dine cookies – jeg er sikker på at du bliver rigtig populær hos dine gæster 🙂
      God weekend til dig og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Mette 30. januar 2015 af 06:34- Svar

    Mmmmmm
    Men forstår simpelthen ikke hvordan I kan have konfektrester 🙂
    God dag til dig

    • Gitte Hansen 30. januar 2015 af 20:16- Svar

      Hej Mette
      Ja hvorfor havde vi mon konfektrester? Pludselig var julen slut og konfekten trak pludselig ikke så meget længere? MIn datter havde også lavet king size-portionsstykker – uha det var en opgave at komme igennem, tror også det var lidt adfærdsregulerende?
      Hvis du ikke lige har konfektrester så brug gerne almindeligt marcipan eller udelad det blot og erstat det med andet yndlingsfyld?
      Tusind tak for din hilsen og god fornøjelse med bageriet
      Mange venlige hilsner
      Gitte

Læg en kommentar