Fuldkornsflutes med kærnemælk. Her får du opskriften på flutes med kærnemælk og fuldkornshvedemel.
“Spis brød til!” siger jeg gerne til familien, når vi spiser suppe, gryderetter eller lun leverpostej til frokost hjemme hos os.
Man kan købe sig til gode flutes, javist, men det er endnu bedre at bage dem selv.
Det er nemt og de hjemmebagte flutes smager og mætter bedre. Der er mere smag og flere fibre, så I er mætte i længere tid.
Lune flutes smager så godt med iskoldt smør på, der smelter. Prøv at dyppe dine flutes i en hjemmelavet lun suppe. Denne lækre kartoffel/porresupp måske? En himmerigs mundfuld.
Den smag og den følelse får du ikke helt med købte flutes eller købt suppe.
I dag får du opskriften på en portion lækre grove flutes lavet med kærnemælk og fuldkornsmel.
Du kan sagtens eksperimentere med opskriften. Har du ikke kærnemælk, så tilsæt f.eks. et andet slags surmælksprodukt tykmælk/ ymer el. lign. Mælk kan også bruges. Du kan sagtens bruge andet mel/ groft mel også, helt efter eget valg.
Brug eksperimentér med opskriften.
Jeg har drysset flutes’ene med sesamfrø og krydderier. Du bestemmer selv, hvad dine flutes skal pensles og drysses med. Opskriften du skal høre om nu, er rigtig nem og du skal bruge få ingredienser:
Fuldkornsflutes med kærnemælk – få en god opskrift på grove flutes med sesam og krydderier
Ingredienser
- 7 dl lunkent kærnemælk andet surmælksprodukt kan bruges, mælk og vand også
- 25 gram gær
- 60 gram havregryn 2 dl
- 480 gram fuldkornsmel/fuldkornshvedemel ell. grahamsmel (ca.) ca. 8 dl. Du kan bruge halvt fuldkornshvedemel og hvedemel, hvis du ønsker knap så grove flutes
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. honning kan erstattes med sirup eller sukker
- Pensling: kærnemælk el. mælk/vand
- Drys: F.eks. salt/peber, paprika og sesam krydderier kan udelades
Sådan gør du
- Lun kærnemælken i mikrobølgeovnen el. i gryde
- Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt honning og salt. Tilsæt havregryn
- Tilsæt mel lidt efter lidt. Der skal kun akkurat lige så meget mel i, at dejen slipper fingre og skål. Ælt dejen godt igennem. Brug gerne køkkenmaskine.
- Stil dejen til hævning 1 time (½ time hvis du kan finde et meget lunt sted)
- Form små flutes, pensl med kærnemælk og drys nogle flutes med sesam, nogle med paprika og nogle med salt/peber. Krydderier kan også udelades. Flutes'ene kan laves som lange flutes.
- Lad flutes'ene efterhæve på bagepladen en halv time (eller 15 minutter hvis du kan finde et meget lunt sted f.eks. i ovnen på 30 grader)
- Bag flutes'ene 10-15 minutter v. 200 grader varmluft (225 grader alm. ovn).
- Så er der sprøde færdigtbagte flutes til din suppe.
Noter
Du kan lave flutes'ene uden krydderier
Flutes'ene kan bages som lange flutes eller boller Kan frysesKnasende sprøde flutes med kærnemælk og fuldkornshvedemel – grove flutes med krydderier
Nemme lækre flutes,der passer godt som madbrød til alt: til suppe, til et brunch, til frokost. De er også lækre med hvidløgssmør til lasagnen eller pastaretten. Prøv dem også som madpakke sandwich brød.
Lad gerne dejen speedhæve i ovnen. Så bliver flutes’ene pludselig endnu hurtigere at lave.
Her ser du flutes processen fra start til slut.
Sådan laver du fuldkornsflutes med groft mel og krydderier – se billederne her:
Lækre sprøde fuldkornsflutes. Prøv dem også bare med en skive ost på. De er også lækre med lidt paté, med lun leverpostej eller din yndlingsspegepølse? De er et hit til tapas og som madpakke flutes. Du bestemmer. 🙂
De friskbagte flutes nød vi med et tykt lag smør til en lækker kartoffel/porresuppe.
Pludselig mættede suppe måltidet meget bedre. En god nem hovedret.
Suppe serveret uden brød tilbehør mætter ikke altid nok, synes vi i min familie. Vi får derfor tit hjemmebagt brød til, når vi får suppe. Det er et hit. Bare lige et tip til dig.
Jeg håber du har fået mod på at kaste dig ud i “Projekt Hjemmelavede Flutes”?
Opskriften kan varieres i det uendelige. Brug gerne lige det mel du foretrækker. Du kan også pensle og drysse med de kerner eller krydderi du foretrækker. Du bestemmer.
Hvis du ønsker knap så grove flutes, så erstat halvdelen af det grove mel med hvedemel.
Spring du bare på. Det er nogle dejlige sprøde flutes, der smager godt. Dem må du prøve. Rigtig god fornøjelse med dine flutes.
Få flere gode nemme opskrifter på flutes her:
1.
2.
3.
4.
5.
Men hvor kommer havregrynene lige ind i billedet??
Hej. De ser lækre ud, hvor mange små brød bliver der til af den portion.
hilsen Trine
Mine børn er opvokset med lune flutes med iskoldt smør – og underligt nok er de alle tynde som tændstikker:-)