Sprøde grove fuldkornsflutes med sesam og krydderier

  • Sprøde grove fuldkornsflutes med sesam og krydderier

Sprøde grove fuldkornsflutes med sesam og krydderier“Spis brød til!” brøler Bagenørden når der serveres suppe, gryderetter eller lun leverpostej til frokost.

Man kan købe sig til gode flutes, javist, men det er endnu bedre at bage dem selv. Det er nemt og de hjemmebagte flutes har både meget mere bid, smag og fibre, så du er mæt, glad og tilfreds i meget længere tid.Sprøde grove fuldkornsflutes med sesam og krydderierLune flutes smager også helt fortryllende med iskoldt smør på, der smelter, og dypper du dine flutes i en hjemmelavet lun suppe, går alt op i en højere enhed. Den smag og den følelse får du ikke med med købebrød og købesuppe. Du kunne f.eks. servere dine flutes til denne lækre kartoffel/porresuppe?DSC_0211Opskriften du skal høre om nu, er rigtig nem både at gå til og nem at købe ind til:

Sprøde grove fuldkornsflutes med sesam og krydderier: 

Sprøde grove fuldkornsflutes med sesam og krydderier
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Sprøde grove fuldkornsflutes med sesam og krydderier
Forfatter:
: Brød, madbrød og tærter
: Brød og kager
Portioner: Ca. 24 stk.
Det skal du bruge:
  • 7 dl lunkent kærnemælk (andet surmælksprodukt kan bruges)
  • 25 gram gær
  • 2 dl havregryn
  • ca. 8 dl fuldkornsmel ell. grahamsmel (evt. 4 dl. fuldkorn og 4 dl. hvedemel, hvis du ønsker knap så grove flutes)
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • Pensling: kærnemælk
  • Drys: F.eks. salt/peber, paprika og sesam
Sådan gør du:
  1. Lun kærnemælken i mikrobølgeovnen.
  2. Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt honning og salt
  3. Tilsæt mel lidt efter lidt. Der skal kun akkurat lige så meget mel i, at dejen slipper fingre og skål.
  4. Ælt dejen godt igennem. Brug gerne køkkenmaskine.
  5. Stil dejen til hævning 1 time (½ time hvis du kan finde et meget lunt sted)
  6. Form flutes, pensl med kærnemælk og drys nogle flutes med sesam, nogle med paprika og nogle med salt/peber. Du kan jo vælge et helt andet drys? Der er frit valg på (næsten) alle hylder.
  7. Lad flutes'ene efterhæve på bagepladen en halv time (eller 15 minutter hvis du kan finde et meget lunt sted).
  8. Bag flutes'ene 10-15 minutter v. 200 grader varmluft.
  9. Så er der sprøde færdigtbagte flutes til din suppe.
  10. P.S.: Brød kan speedhæves i ovnen på 50 grader

DSC_0195Sprøde grove fuldkornsflutes med sesam og krydderierNemme og lækre flutes, der passer godt som madbrød til alt: til suppe, til et brunchbord, til frokost eller med hvidløgssmør til lasagnen eller pastaretten.

Lad dejen speedhæve i ovnen og så bliver flutes’ene pludselig endnu nemmere at lave.

Her ser du flutes-processen fra start til slut.

Lækre sprøde fuldkornsflutes, som jo også smager ganske glimrende med en skive ost på, med lidt paté, med lun leverpostej eller din yndlingsspegepølse? Du bestemmer. 🙂Sprøde grove fuldkornsflutes med sesam og krydderierDe friskbagte flutes blev serveret med et tykt lag smør til den lækre kartoffel/porresuppe vi spiste forleden og det gjorde den til en fin mættende hovedret. Suppe serveret uden brød-tilbehør mætter ikke nok, synes vi i min familie, så der følger ofte brød med til suppeserveringer her i huset.
DSC_0207Jeg håber du har fået mod på at kaste dig ud i “Projekt Hjemmelavede Flutes”?

Opskriften kan varieres i det uendelige. Brug  det mel du foretrækker. Brug de kerner eller det krydderi du foretrækker som drys. Du bestemmer 🙂

Rigtig god fornøjelse med dine flutes.

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Trine 1. marts 2017 af 18:43- Svar

    Hej. De ser lækre ud, hvor mange små brød bliver der til af den portion.
    hilsen Trine

    • Gitte Hansen 1. marts 2017 af 21:03- Svar

      Hej Trine
      Dejligt du har fået lyst til at springe på opskriften. Så vidt jeg husker bliver der 20-24 stk af denne portion – selvfølgelig afhængig af størrelse 🙂
      God fornøjelse med bageriet til dig
      Mange hilsner
      Gitte

      • Trine 3. marts 2017 af 07:50- Svar

        Mange tak. Jeg skal bruge dem til suppe, tror de er fine dertil.
        Mvh Trine

        • Gitte Hansen 4. marts 2017 af 20:46- Svar

          Hej Trine
          Tror også de vil være helt perfekte suppebrød 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

  2. tina nymann 23. oktober 2014 af 20:27- Svar

    Mine børn er opvokset med lune flutes med iskoldt smør – og underligt nok er de alle tynde som tændstikker:-)

    • Gitte Hansen 23. oktober 2014 af 20:42- Svar

      Hej Tina
      Lyder som den skønneste opvækst – dine børn har bestemt ikke manglet noget lyder det til. Flutes med smør – heldige dem. Gid jeg kunne ligne en tændstik med den menu 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar