Madbrød med løg, rosmarin og hvidløg. Her får du opskriften på nemme lækre æltefrie madbrød i bradepande.


Madbrød med løg rosmarin & hvidløg - opskrift

Savner du et lækkert brød til suppen, til din chili con carne, til lasagnen, eller til ostebordet?

Her et tip om et nem og lækkert madbrød med hvidløg, rødløg og krydderurter. Smager knasende lækkert og helt perfekt med iskoldt smør på.

Madbrød med løg rosmarin & hvidløg - opskriftVi spiser altid løgbrød når vi spiser chili con carne.

Hjemme hos os kan vi slet ikke forestille os at lave en grydefuld chili uden et lækkert løgbrød at “skovle” den op med. Nyd derfor gerne løgbrød til din chili.

Madbrødet med løg smager også rigtigt lækkert som frokostbrød eller til tapas med pate, ost eller spegepølse.

Snup brødet med på skovtur eller lav det til buffetbordet, når dine frokostgæster kommer på besøg.

Jeg bagte brødene som 2 hele brød i bradepande. Dejen er nem og skal næsten ikke æltes. Du kan også forme brødene som små flutes/ kuvertbrød, bare tilpas bagetiden.Lækker langtidssimret chili con carne

Brug gerne de krydderurter du foretrækker eller lige har på lager.

Både friske og tørrede krydderurter kan bruges. Jeg brugte oregano, rosmarin og timian. Nogle gange bruger jeg også basilikum. Krydderurter kan også udelades.

Du kan sagtens bage brødene som flute – form 3-4 flute, hvis du foretrækker det.

Her får du opskriften.  Brødet er nemt at lave

Madbrød med løg, rosmarin & hvidløg – få en god nem opskrift hér

Madbrød med hvidløg, rødløg og krydderurter
Sprøde grove madbrød med rødløg, hvidløg og krydderurter
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Brød og kager
Portioner: 2 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6 dl lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 tsk sukker kan erstattes med honning
  • 1 tsk salt
  • 3 rødløg i tern almindelig løg kan bruges
  • 5 fed friskpressede hvidløg kan udelades eller reduceres i mængde
  • 1 spsk tørret oregano frisk eller tørret. Kan udelades eller erstattes med andre
  • 1 spsk rosmarin eller basilikum frisk eller tørret - basilikum kan bruges
  • 1 spsk timian frisk eller tørret
  • 120 gram havregryn 4 dl
  • 600 gram hvedemel 10 dl - ca. Du kan erstattes 1/3 med en grovere meltype
  • Pensling: Olie og groft salt

Sådan gør du

  • Opblød gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker og salt
  • Tilsæt hvidløg, rødløg og krydderurter. Tilsæt havregryn og hvedemel, til dejen slipper fad og fingre. Kan røres bare med ske/røremaskine, behøver ikke æltes.
    Sprøde grove madbrød med rødløg, hvidløg og oregano
  • Lad dejen hæve et lunt sted 1 time, tildækket med et klæde. Kan også speedhæves ½ time i ovnen v. 30 grader
  • Form to aflange madbrød og lad dem hæve ½ time tildækket med et klæde (kan speedhæves et kvartér i ovnen v. 30 grader).
    Madbrød med hvidløg, rødløg og krydderurter
  • Pensl brødene med olie og drys med groft salt
  • Bag madbrødene ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
  • Brødene er færdige når de er sprøde og gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden.
    Madbrød med hvidløg, rødløg og krydderurter
  • Brødene kan spises straks, så smørret smelter, men lad dem også gerne køle lidt.
    Sprøde grove madbrød med rødløg, hvidløg og oregano

Noter

Kan formes til små flutes / kuvertbrød i stedet for. Bare tilpas bagetiden.
Andre krydderurter kan bruges - både friske og tørrede. Er også lækre med ramsløg
Brødene er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde lækre løgbrød med rødløg, hvidløg og krydderurter – nemme at lave

Madbrød med løg rosmarin & hvidløg - opskrift

Totalt lækre madbrød man kan bage med rødløg. Rødløg er sødere og milde i smagen, men brug gerne almindelige løg. De er også rigtigt fine i løgbrødet.

Der er frit valg med krydderurterne, brug flere eller færre.Brug f.eks. merian eller rosmarin i stedet, hvis du synes? Du har frit slag med løg og krydderier i disse brød.

Ramsløg er også gode at bruge i madbrød, når de er i sæson. Få en god nem opskrift på foccacia med ramsløg her. 

Erstat også gerne noget af hvedemelet med grovere meltyper, brug f.eks. fuldkornshvedemel eller grahamsmel måske?

Madbrød med løg rosmarin & hvidløg - opskriftSå er der serveret.

1 stk. knasende sprødt madbrød fyldt med smag af krydderurter og løg.

Har du aldrig prøvet at lave løgbrød? Hvis ikke, skulle du da næsten prøve.

Tag gerne en portion dej fra, hvis du alligevel er igang med at bage brød eller boller.

Bland bare løg og krydderier i og bag som almindelige boller. Løgbrødene kan også koldhæves. Tjek evt. også denne opskrift på koldhævede løgbrød med krydderurter ud her.

Et sprødt brødtip fra mig til dig – rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
Madbrød med løg rosmarin & hvidløg - opskrift

Få flere opskrifter på nemme lækre madbrød her:

1.

Hurtigt madbrød uden æltning - nem opskrift
Nem bradepandebrød uden æltning
Se opskriften her
Hurtigt madbrød uden æltning - nem opskrift

2.

Madbrød med cheddar ost - nemt hvidløgsbrød
Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn og cheddarost
Se opskriften her
Hvidløgsbrød med cheddar bradepande opskrift

3.

Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande
Nemt foccacia brød i bradepande med ramsløg
Se opskriften her
Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

4.

Foccacia med asparges - nemt madbrød
Smukt madbrød med grønne asparges og tomater
Se opskriften her
Foccacia med asparges - nemt madbrød

5.

Pull apart hvidløgsbrød - opskrift på madbrød
Et lækkert sammenbagt madbrød med hvidløgssmør og persille
Se opskriften her
Pull apart hvidløgsbrød - opskrift på madbrød

6.

Madbrød med cheddar ost - nemt hvidløgsbrød
Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn og cheddarost
Se opskriften her
Hvidløgsbrød med cheddar bradepande opskrift

7.

Madbrød nemt bradepandebrød med havregryn
Et skønt og nemt madbrød med Manitobamel og oregano
Se opskriften her

8.

Foccacia med pesto i bradepande - madbrød
Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat
Se opskriften her
Nemt og lækkert madbrød i bradepande - prøv et lækkert foccacia brød med pesto og tomat. Dejen skal ikke æltes. Det er SÅ nemt at lave. Få opskriften her

9.

Hjemmelavet hvidløgsbrød med ost – brydebrød
Madbrød som brydebrød med ost og persille
Se opskriften her
Hjemmelavet hvidløgsbrød med ost – brydebrød

10.

Hvidløgsbrød i bradepande - nem grov opskrift
Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn
Se opskriften her

11.

Pizza foccacia - deep pan med hvidløg, skinke & tomat
Lækre bløde deep pan pizzaer med hvidløg, skinke, tomat og ost
Se opskriften her
Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

12.

Foccacia brød i bradepande med hvidløg
Lækkert foccacia hvidløgsbrød i bradepande, med hvidløgssmør og persille
Se opskriften her
Foccacia i bradepande med hvidløg og persille


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.