Madbrød med løg, rosmarin og hvidløg. Her får du opskriften på nemme lækre æltefrie madbrød i bradepande.
Savner du et lækkert brød til suppen, til din chili con carne, til lasagnen, eller til ostebordet?
Her et tip om et nem og lækkert madbrød med hvidløg, rødløg og krydderurter. Smager knasende lækkert og helt perfekt med iskoldt smør på.
Vi spiser altid løgbrød når vi spiser chili con carne.
Hjemme hos os kan vi slet ikke forestille os at lave en grydefuld chili uden et lækkert løgbrød at “skovle” den op med. Nyd derfor gerne løgbrød til din chili.
Madbrødet med løg smager også rigtigt lækkert som frokostbrød eller til tapas med pate, ost eller spegepølse.
Snup brødet med på skovtur eller lav det til buffetbordet, når dine frokostgæster kommer på besøg.
Jeg bagte brødene som 2 hele brød i bradepande. Dejen er nem og skal næsten ikke æltes. Du kan også forme brødene som små flutes/ kuvertbrød, bare tilpas bagetiden.
Brug gerne de krydderurter du foretrækker eller lige har på lager.
Både friske og tørrede krydderurter kan bruges. Jeg brugte oregano, rosmarin og timian. Nogle gange bruger jeg også basilikum. Krydderurter kan også udelades.
Du kan sagtens bage brødene som flute – form 3-4 flute, hvis du foretrækker det.
Her får du opskriften. Brødet er nemt at lave
Madbrød med løg, rosmarin & hvidløg – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 6 dl lunkent vand
- 25 gram gær
- 1 tsk sukker kan erstattes med honning
- 1 tsk salt
- 3 rødløg i tern almindelig løg kan bruges
- 5 fed friskpressede hvidløg kan udelades eller reduceres i mængde
- 1 spsk tørret oregano frisk eller tørret. Kan udelades eller erstattes med andre
- 1 spsk rosmarin eller basilikum frisk eller tørret - basilikum kan bruges
- 1 spsk timian frisk eller tørret
- 120 gram havregryn 4 dl
- 600 gram hvedemel 10 dl - ca. Du kan erstattes 1/3 med en grovere meltype
- Pensling: Olie og groft salt
Sådan gør du
- Opblød gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker og salt
- Tilsæt hvidløg, rødløg og krydderurter. Tilsæt havregryn og hvedemel, til dejen slipper fad og fingre. Kan røres bare med ske/røremaskine, behøver ikke æltes.
- Lad dejen hæve et lunt sted 1 time, tildækket med et klæde. Kan også speedhæves ½ time i ovnen v. 30 grader
- Form to aflange madbrød og lad dem hæve ½ time tildækket med et klæde (kan speedhæves et kvartér i ovnen v. 30 grader).
- Pensl brødene med olie og drys med groft salt
- Bag madbrødene ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Brødene er færdige når de er sprøde og gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden.
- Brødene kan spises straks, så smørret smelter, men lad dem også gerne køle lidt.
Noter
Andre krydderurter kan bruges - både friske og tørrede. Er også lækre med ramsløg
Brødene er fryseegnedeSprøde lækre løgbrød med rødløg, hvidløg og krydderurter – nemme at lave
Totalt lækre madbrød man kan bage med rødløg. Rødløg er sødere og milde i smagen, men brug gerne almindelige løg. De er også rigtigt fine i løgbrødet.
Der er frit valg med krydderurterne, brug flere eller færre.Brug f.eks. merian eller rosmarin i stedet, hvis du synes? Du har frit slag med løg og krydderier i disse brød.
Ramsløg er også gode at bruge i madbrød, når de er i sæson. Få en god nem opskrift på foccacia med ramsløg her.
Erstat også gerne noget af hvedemelet med grovere meltyper, brug f.eks. fuldkornshvedemel eller grahamsmel måske?
1 stk. knasende sprødt madbrød fyldt med smag af krydderurter og løg.
Har du aldrig prøvet at lave løgbrød? Hvis ikke, skulle du da næsten prøve.
Tag gerne en portion dej fra, hvis du alligevel er igang med at bage brød eller boller.
Bland bare løg og krydderier i og bag som almindelige boller. Løgbrødene kan også koldhæves. Tjek evt. også denne opskrift på koldhævede løgbrød med krydderurter ud her.
Et sprødt brødtip fra mig til dig – rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
Få flere opskrifter på nemme lækre madbrød her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Uhmmm!! De ser lækre ud:-)