Sprøde hasselnøddecookies med lakrids, tranebær, sirup og Marsbar

DSC_7378

Hvad siger du, hvis jeg byder dig en lækker sprød hasselnøddecookie med lakrids, tranebær, sirup og marsbar?

Altså jeg kom til at sige ja tak 10 gange i dag, eller deromkring. Rasende lækre sprøde cookies der ovenikøbet er ultralette at lave.

Det blev igen det forhåndenværende søms princip der kom til at bestemme søndagens cookies.

Tranebær

Tranebær

Jeg havde en marsbar, lidt tranebær, lidt hasselnødder og en smule lækkert lakridssirup og en rest af den gode Muscovadosirup.

Jamen altså med så lækre ingredienser kan det da ikke gå helt galt?

Er du trofast læser på bloggen kan du måske fornemme at det er denne cookies opskrift der igen er fundet en variant af. En cookiesopskrift med en dej helt uden æg og som hurtigt kan røres sammen, næsten uden ske.

DSC_7361

I dag lavede jeg en KÆMPE portion cookies, for jeg har lovet at tage småkager med til familiefødselsdag i morgen. Der bliver 3 plader småkager af denne portion (fedt, så kan man jo NÆSTEN ikke se at jeg har spist mindst 10 cookies!)

Småkagedåsen er bragt i sikkerhed – uha vist godt at vi er flere om at spise de kager i morgen 😉

Her kommer opskriften på sprøde dagens sprøde hasselnøddecookies:

Du skal bruge:

250 gram blødt smør

4 dl. flormelis

4 tsk. vanillesukker

6,25 dl. hvedemel

2 tsk bagepulver,2 tsk natron

Et knivspids salt

1 håndfuld grofthakkede tranebær, 1  stor håndfuld grofthakkede hasselnødder

1 tsk lakridssirup (kan udelades), 4 spsk. Muscovadosirup (almindeligt sirup kan bruges)

1 grofthakket Marsbar.

Sådan gør du:

Hvis ikke billederne siger det hele, så kommer der her nemme anvisninger:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Blødgør smørret i mikrobølgeovnen 15 sekunder
  • Rør smør med flormelis og vanillesukker, gerne med elpisker
  • Tilsæt de to slags sirup
  • Hak hasselnødder, marsbar og tranebær groft og tilsæt.
  • Bland hævemidlerne med mel og tilsæt. Rør godt.
  • Tril pølser af dejen og skær 1 cm. dejskiver der trilles og trykkes flade.
  • Beklæd 3 bageplader med bagepapir og sæt 25 cookies på hver.
  • Bag dine hasselnøddecookies 7-8 minutter ved 175 grader varmluft.
  • Lad dine cookies afkøle før du putter dem i kagedåser eller inviterer gæsterne på kaffe. Disse cookies kan holde sig i kagedåsen lige til de er spist op (der går ikke mange dage)

DSC_7380

Det er verdens NEMMESTE cookies og de lækreste også. Du kan variere dem i det uendlige tænker jeg. Prøv at tilsætte grofthakket chokolade (mørk eller hvid), prøv at tilsætte grofthakket daim eller måske lidt chokolademüsli?

GODT der kom låg på min kagedåse, ellers kunne jeg have fortsat småkagespiseriet.

Gudespise er de småkager hér, dem skal du altså prøve 🙂

Jeg nyder ferien i stor stil kan du tro. Skønt at have god til små-kage-bageprojekter, krimilæsning eller andre spontane indfald og småsysler. Håber også snart du får mulighed for at nyde ferielivet 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar