Cookies uden æg. Uhm her får du opskriften på sprøde cookies med nødder og Marsbar.
Hvad siger du, hvis jeg byder dig et fad lækre småkager helt uden æg, men med nødder, lakrids, tranebær, sirup og chokolade- Marsbar?
Altså jeg kom til at sige ja tak 10 gange i dag, eller deromkring.
Så lækre sprøde cookies, der ovenikøbet er ultra nemme at lave og ja fyldt med lækkerier. Lige alt det jeg godt kan lide 🙂
Det blev igen det forhåndenværende søms princip der kom til at bestemme søndagens cookies.Jeg havde en marsbar, lidt tranebær, lidt hasselnødder, lidt lakridssirup og en rest Muscovadosirup.
Hvis du ikke er fan af lakrids i kager, eller ikke lige har lakridssirup på lager, så kan det fint erstattes med almindeligt sirup, fortvivl ej.
Det geniale ved disse kager er, at hvis du kan bruge lige de lækkerier du har på lager, til kagerne: skumfiduser, al slags chokolade, alle slags nødder, al slags sirup?
Jamen altså med så lækre ingredienser kan det ikke gå helt galt.
Småkagerne er også geniale at bage, hvis du skal bage kage til gæster, eller familie, der ikke kan tåle æg. Måske du har glemt at købe æg eller er i ægge-bekneb?
Jeps man kan nemlig sagtens bage cookies uden æg.
Er du trofast læser på bloggen kan du måske fornemme at det er denne cookies opskrift der igen er fundet en variant af.
En cookieopskrift med en dej helt uden æg og som hurtigt kan røres sammen, næsten uden ske.
I dag lavede jeg en KÆMPE portion cookies, for jeg har lovet at tage småkager med til familiefødselsdag i morgen.
Der bliver 3 plader småkager af denne portion. Perfekt, så kan man jo NÆSTEN ikke se at vi har spist mindst 10 cookies på forhånd! Vi var jo simpelthen NØDT til at prøvesmage. 🙂
Småkagedåsen er bragt i sikkerhed nu. Uha det er vist godt at vi er flere om at spise de kager i morgen 😉
De bedste kager, er dem der må bringes i sikkerhed for ikke at blive spist. Mon ikke det kan siges at være den allerbedste anbefaling?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Cookies uden æg – få en god nem opskrift på cookies med nødder og chokolade lige her:
Ingredienser
- 250 gram blødt smør
- 200 gram flormelis
- 4 tsk. vaniljesukker
- 375 gram hvedemel ca.
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- 1 knivspids salt
- 50-75 gram grofthakkede tranebær kan udelades eller erstattes med anden tørret frugt
- 50-75 gram håndfuld grofthakkede hasselnødder kan erstattes med mandler
- 3 tsk lakridssirup kan udelades eller erstattes med alm. sirup,
- 3 spsk. sirup både lyst, mærkt og Muscovado sirup kan bruges
- 50 gram Marsbar grofthakket. Obs. kan indeholde æg, kan erstattes med anden chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Blødgør smørret i mikrobølgeovnen 15 sekunder
- Rør smør med flormelis og vaniljesukker, brug gerne elpisker. Tilsæt sirup
- Hak hasselnødder, marsbar og tranebær groft og tilsæt.
- Bland bagepulver og natron med melet og tilsæt. Rør godt. Smuldrer dejen for meget, så tilsæt evt. ekstra sirup
- Tril pølser af dejen. Fugt evt. hænderne med mel. Skær 1 cm. dejskiver og tril dem til kugler, du trykker flade
- Beklæd 3 bageplader med bagepapir og sæt 25 cookies på hver.
- Bag dine cookies 7-8 minutter ved 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde
Noter
Lad dine cookies afkøle før du putter dem i kagedåser
Cookies'ene kan holde sig i 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Cookiedejen kan fryses og du kan tage en lille portion dej op af gangen, så du vil kunne servere nybagte cookies tit Lakridssirup kan sagtens erstattes med almindeligt sirup, hvis du ikke har det på lager eller ikke er vild med lakrids
Nemme, sprøde lækre småkager uden æg men med nødder, chokolade, tranebær og lakridssirup
Jeg kom til at tage en hulens masse billeder, da jeg lavede kagerne og dem skal du da ikke snydes for.
Det ser jo ret overvældende ud, men bare spring på alligevel. Kagerne er slet ikke svære at lave.
Har du ikke lakrids- eller Muscovadosirup, så pyt.
Du kan sagtens bruge den sirup du har i dine køkkenskabe. Lakridssirup i småkager, smager nu faktisk meget godt. Bare lige et tip til dig 🙂
Billederne her viser hvordan du laver de lækre kager, fra start til slut:
Knasende sprøde cookies og sikke et kæmpe bjerg!
Det er verdens NEMMESTE cookies og de lækreste også. Du kan variere dem i det uendelige tænker jeg.
Prøv at tilsætte grofthakket chokolade (mørk eller hvid), grofthakket daim eller måske lidt chokolademüsli?
GODT der kom låg på min kagedåse, ellers kunne jeg have fortsat småkagespiseriet.
Gudespise er de småkager hér, dem skal du altså prøve 🙂
Få flere lækre opskrifter på kager, muffins, cookies og småkager uden æg her:
1.
2.
3.
4.
5.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Næste gang, så bør du nok lige vide at marsbar indeholder æg, så helt æggefri er dine cookies ikke