Hvad siger du til en knasende mandelbiscotti fyldt med mandler, kakao og appelsinsmag? En sprød biscotti der kun tager en halv time at lave?
Vi siger da ja tak gør vi ikke? 🙂 En tiloversbleven appelsin i frugtskålen har du måske også? Eller måske en citron?
Det er nemt at bage biscotti og frygteligt kalorieholdige er de ikke. De er lækre at dyppe i kaffen/teen og man kan spise dem helt uden at få fedtede fingre. 😉
Biscotti er sprøde italienske mandelsmåkager, der kan laves helt uden tilsat fedtstof.
Dagens biscotti er med appelsin, mandler og kakao. De er sprøde og lækre og kan nydes året rundt, men de fungerer også godt som julebiscotti.
Biscotti er kan laves i uendelige variationer, hvad siger du f.eks. til en lækker variant med tranebær og marcipan eller en julevariant med julekrydderier? Prøv også en version med abrikos eller en særligt syndig udgave med Nutella – du kan få mere biscottiinspiration i opskrifterne nederst her på siden.
Dagens udgave var med appelsin, mandler og kakao. Jeg tilsatte smør til dejen og jeg må indrømme, at det gjorde kagerne godt. Kagerne kan fint laves helt uden fedtstof, men prøv alligevel også en smørvariant, bare til afveksling i biscottibageriet 🙂
Her kommer opskriften på:
Biscotti med appelsin, kakao og mandler – sprøde julebiscotti:
Ingredienser
- 2 æg
- 1 appelsin (øko) saft og revet skal. Kan erstattes med 5-6 spsk kold kaffe eller sirup
- 50 gram smeltet smør kan udelades
- 150 gram sukker kan erstattes med brun farin
- 2 tsk. vaniljesukker
- 400 gram hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 4 spsk. kakao
- 5 håndfulde mandler eller hasselnødder eller hasselnødder
- Evt.: 100 gram grofthakket chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Pisk æg med sukker og vaniljesukker
- Riv appelsinskal og tilsæt. Pres saften af appelsinen og tilsæt.
- Tilsæt smeltet smør - eller lidt 5-6 spsk kold kaffe eller sirup
- Bland mel med bagepulver og kakao og tilsæt.
- Tilsæt mandler.
- Del dejen i 4 dele og form 4 lange "dejpølser".
- Læg dejpølserne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag biscotti-stængerne 15 minutter v. 175 grader varmluft.
- Skær straks kagerne ud i 1½ cm stykker og fordel dem godt ud over hele bagepladen. Brug en meget skarp kniv.
- Bag biscotti-kagerne yderligere 5 minutter v. 175 grader varmluft.
- Sæt dine biscotti til afkøling på en bagerist. Hvis de forbliver bløde, så kan du bage dem 5 minutter i ovnen igen. Lad gerne kagerne afkøle/tørre i ovnen, med ovnlågen på klem
- Nu må de nydes. Dyp gerne kagerne i kaffen
Noter
Sprøde, lækre biscotti med appelsin, mandler og kakao – nemme italienske mandelsmåkager
Kagerne kan holde sig i ugevis i tætsluttende kagedåse – de kan holde sig rigtigt længe, ja faktisk i flere uger, lige til de er spist.
Appelsinsaft kan erstattes med kold kaffe eller sirup og faktisk så kan mandler sagtens erstattes med hasselnødder.
Kagerne smager rigtigt god og du kan med fordel dyppe dem i kaffen eller teen.
Biscotti betyder “dobbelt bagt” og det er jo lige dét kagerne her: Der jo nemlig bagt af to omgange.
Du kan med fordel lade kagerne tørre i ovnen, når de køler. Biscotti skal være sprøde og tørre.
Processen lyder måske lidt lang og besværlig, men det er den slet ikke. Her ser du lidt billeder af hvordan man laver biscotti, fra start til slut.
Sådan laver du biscotti med mandler, appelsin og kakao – sprøde fedtfattige julebiscotti. Se billederne her:
Så er der en lækker biscotti-kageservering. Sprøde kager der ovenikøbet ikke er overdrevent kalorieholdige. Go for it!
Hvis du har lyst til at prøve nogle af bloggens andre biscottiopskrifter, så kan du tjekke nogle af dem ud lige her:
Nu er det snart jule-kage-bage-tid. Tænk på alle de julevarianter vi kan lave?
Tip mig gerne hvis du har en yndlings-biscotti-opskrift. Jeg er altid nysgerrig på de gode lækre ideer ved du jo 🙂