Sprøde smørbagte biscotti med appelsin, mandler og kakaoHvad siger du til en knasende mandelbiscotti fyldt med mandler, kakao og appelsinsmag? En sprød biscotti der kun tager en halv time at lave?

Vi siger da ja tak gør vi ikke? 🙂 En tiloversbleven appelsin i frugtskålen har du måske også? Eller måske en citron?

Det er nemt at bage biscotti og frygteligt kalorieholdige er de ikke. De er lækre at dyppe i kaffen/teen og man kan spise dem helt uden at få fedtede fingre. 😉

Biscotti med appelsin og mandler - julebiscottiBiscotti er sprøde italienske mandelsmåkager, der kan laves helt uden tilsat fedtstof.

Dagens biscotti er med appelsin, mandler og kakao. De er sprøde og lækre og kan nydes året rundt, men de fungerer også godt som julebiscotti. Sprøde smørbagte biscotti med appelsin, mandler og kakao

Biscotti er kan laves i uendelige variationer, hvad siger du f.eks. til en lækker variant med tranebær og marcipan eller en julevariant med julekrydderier? Prøv også en version med abrikos eller en særligt syndig udgave med Nutella – du kan få mere biscottiinspiration i opskrifterne nederst her på siden.  Sprøde smørbagte biscotti med appelsin, mandler og kakao

Dagens udgave var med appelsin, mandler og kakao. Jeg tilsatte smør til dejen og jeg må indrømme, at det gjorde kagerne godt. Kagerne kan fint laves helt uden fedtstof, men prøv alligevel også en smørvariant, bare til afveksling i biscottibageriet 🙂DSC_0034

Her kommer opskriften på:

Biscotti med appelsin, kakao og mandler – sprøde julebiscotti:

Biscotti med appelsin og kakao - julebiscotti
Sprøde italienske mandelsmåkager med mandler, appelsin og kakao
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Biscotti med appelsin, mandler og kakao
Portioner: 80 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1 appelsin (øko) saft og revet skal. Kan erstattes med 5-6 spsk kold kaffe eller sirup
  • 50 gram smeltet smør kan udelades
  • 150 gram sukker kan erstattes med brun farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 400 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. kakao
  • 5 håndfulde mandler eller hasselnødder eller hasselnødder
  • Evt.: 100 gram grofthakket chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk æg med sukker og vaniljesukker
    Biscotti med appelsin, mandler og kakao
  • Riv appelsinskal og tilsæt. Pres saften af appelsinen og tilsæt.
    Biscotti med appelsin, mandler og kakao
  • Tilsæt smeltet smør - eller lidt 5-6 spsk kold kaffe eller sirup
  • Bland mel med bagepulver og kakao og tilsæt.
    Biscotti med appelsin, mandler og kakao
  • Tilsæt mandler.
    Biscotti med appelsin, mandler og kakao
  • Del dejen i 4 dele og form 4 lange "dejpølser".
  • Læg dejpølserne på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Biscotti med appelsin, mandler og kakao
  • Bag biscotti-stængerne 15 minutter v. 175 grader varmluft.
    Biscotti med appelsin, mandler og kakao
  • Skær straks kagerne ud i 1½ cm stykker og fordel dem godt ud over hele bagepladen. Brug en meget skarp kniv.
    Biscotti med appelsin og mandler - julebiscotti
  • Bag biscotti-kagerne yderligere 5 minutter v. 175 grader varmluft.
    Biscotti med appelsin, mandler og kakao
  • Sæt dine biscotti til afkøling på en bagerist. Hvis de forbliver bløde, så kan du bage dem 5 minutter i ovnen igen. Lad gerne kagerne afkøle/tørre i ovnen, med ovnlågen på klem
    Biscotti med appelsin og mandler - julebiscotti
  • Nu må de nydes. Dyp gerne kagerne i kaffen
    Biscotti med appelsin og kakao - julebiscotti

Noter

Tilsæt gerne 100 gram grofthakket chokolade. Det vil gøre dine biscotti endnu lækrere.
Kagerne kan holde sig længe i tætsluttende kagedåse
Appelsinsaft kan erstattes med kold kaffe eller sirup
Mandler kan erstattes med hasselnødder
Forbliver kagerne bløde efter afkøling, så kan de bages 5 minutter i ovnen igen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde, lækre biscotti med appelsin, mandler og kakao – nemme italienske mandelsmåkager

Kagerne kan holde sig i ugevis i tætsluttende kagedåse – de kan holde sig rigtigt længe, ja faktisk i flere uger, lige til de er spist.

Appelsinsaft kan erstattes med kold kaffe eller sirup og faktisk så kan mandler sagtens erstattes med hasselnødder.

Kagerne smager rigtigt god og du kan med fordel dyppe dem i kaffen eller teen.

Biscotti betyder “dobbelt bagt” og det er jo lige dét kagerne her: Der jo nemlig bagt af to omgange.

Du kan med fordel lade kagerne tørre i ovnen, når de køler. Biscotti skal være sprøde og tørre.

Processen lyder måske lidt lang og besværlig, men det er den slet ikke. Her ser du lidt billeder af hvordan man laver biscotti, fra start til slut.

Sådan laver du biscotti med mandler, appelsin og kakao – sprøde fedtfattige julebiscotti. Se billederne her:

Så er der en lækker biscotti-kageservering. Sprøde kager der ovenikøbet ikke er overdrevent kalorieholdige. Go for it!

Hvis du har lyst til at prøve nogle af bloggens andre biscottiopskrifter, så kan du tjekke nogle af dem ud lige her:

Biscotti med kakao og hasselnødder - opskrift
Lækre sprøde kakaobiscotti med hasselnødder - næsten sukkerfri version
Se opskriften her
Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær - opskrift
Sprøde italienske mandelsmåkager med kirsebær og chokolade
Se opskriften her
Biscotti med mandler chokolade og kirsebær
Nutella småkager - opskrift på lækre biscotti
Sprøde lækre småkager med Nutella
Se opskriften her
Biscotti med nutella - sprøde lækre småkager
Biscotti med mandler, appelsin og abrikos
Biscotti med kakaosmag, appelsin og appelsin er skønne sprøde italienske småkager 
Se opskriften her
Biscotti med kakaosmag, appelsin og abrikos
Biscotti med mandler & chokolade julebiscotti
Sprøde julebiscotti med mandler, chokolade og krydderier
Se opskriften her
Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser
Chokoladebiscotti med appelsin, tranebær, mandler.
Chokoladebiscotti med appelsin, tranebær, mandler.choko
Se opskriften her
Biscotti med chokolade nem fedtfattig opskrift
Fedtfattige chokolade biscotti
Se opskriften her

Nu er det snart jule-kage-bage-tid. Tænk på alle de julevarianter vi kan lave?

Tip mig gerne hvis du har en yndlings-biscotti-opskrift. Jeg er altid nysgerrig på de gode lækre ideer ved du jo 🙂Sprøde smørbagte biscotti med appelsin, mandler og kakao

 


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.