Sprøde smørbagte biscotti med mandler, kakao og appelsin

  • Sprøde smørbagte biscotti med appelsin, mandler og kakao

Sprøde smørbagte biscotti med appelsin, mandler og kakaoHvad siger du til en knasende mandelbiscotti fyldt med mandler, kakao og appelsinsmag? En sprød biscotti der kun tager en halv time at lave?

Vi siger da ja tak gør vi ikke? 🙂 En tiloversbleven appelsin i frugtskålen har du måske også? Eller måske en citron?

Det er nemt at bage biscotti og frygteligt kalorieholdige er de ikke. De er lækre at dyppe i kaffen/teen og man kan spise dem helt uden at få fedtede fingre. 😉

Sprøde smørbagte biscotti med appelsin, mandler og kakao

Biscotti er kan laves i uendelige variationer, hvad siger du f.eks. til en lækker variant med tranebær og marcipan eller en julevariant med julekrydderier? Prøv også en version med abrikos eller en særligt syndig udgave med Nutella

Dagens udgave var med appelsin, mandler og kakao. Jeg tilsatte smør til dejen og jeg må indrømme, at det gjorde kagerne godt. Kagerne kan fint laves helt uden fedtstof, men prøv alligevel også en smørvariant. Jeg synes det gør biscotti særligt sprøde?

DSC_0034

Her kommer opskriften på:

Sprøde smørbagte biscotti med mandler, kakao og appelsin:

Du skal bruge: 

2 æg

Saft og skal af 1 appelsin

50 gram smeltet smør

150 gram sukker

2 tsk. vaniljesukker

400 gram hvedemel

2 tsk. bagepulver

4 spsk. kakao

5 håndfulde mandler

Evt.: 100 gram grofthakket chokolade

Sprøde smørbagte biscotti med appelsin, mandler og kakao

 

Sådan laver du sprøde smørbagte biscotti med mandler, kakao og appelsin:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Pisk æg med sukker og vaniljesukker
  • Riv appelsinskal og tilsæt. Pres saften af appelsinen og tilsæt.
  • Tilsæt smeltet smør
  • Bland mel med bagepulver og kakao og tilsæt.
  • Tilsæt mandler.
  • Del dejen i 4 dele og form 4 lange “dejpølser”.
  • Læg dejpølserne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag biscotti-stængerne 15 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Skær straks kagerne ud i 1½ cm stykker og fordel dem godt ud over hele bagepladen. Brug en meget skarp kniv.
  • Bag biscotti-kagerne yderligere 5 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Sæt dine biscotti til afkøling på en bagerist.
  • Nu må de nydes. De må gerne dyppes i kaffen.
  • P.S.: Tilsæt gerne 100 gram grofthakket chokolade. Det vil gøre dine biscotti endnu lækrere.

Processen lyder måske lidt lang og besværlig, men det er den slet ikke. Her ser du instruktive billeder fra start til slut.

Så er der en lækker biscotti-kageservering. Sprøde kager der ovenikøbet ikke er overdrevent kalorieholdige. Go for it!

Nu er det snart jule-kage-bage-tid. Tænk på alle de julevarianter vi kan lave? Tip mig gerne hvis du har en yndlings-biscotti-opskrift. Jeg er altid nysgerrig på de gode lækre ideer ved du jo 🙂Sprøde smørbagte biscotti med appelsin, mandler og kakao

 

Mere inspiration

Læg en kommentar