Sprødstegte andelår og hasselbackkartofler stegt i andefedt

  • Sprødstegt andelår og hasselbackkartofler

Sprødstegt andelår og hasselbackkartofler

En tirsdagsmenu af den allerlækreste slags:

Sprødstegte andelår og sprøde hasselback-kartofler stegt i andefedt. Den nemmeste lækreste menu. Den brune sauce må du dog tænke dig til, for den gode andesky blev jo brugt til at stege kartofler i. Det blev de ikke ringere af, kartoflerne, skulle jeg hilse og sige. Slet ikke.

Menuen er nem, både at tilberede og købe ind til og her kommer opskriften. Det er en fedtfattig ret, for vi sprang jo saucen over. Hurra. Kiloene rasler af, kan du høre det?? 😉

Sprødstegt andelår og hasselbackkartofler

Sådan laver du sprødstegte andelår og hasselbackkartofler stegt i andefedt (4 personer):

Du skal bruge: 

4 andelår

12 store kartofler

Salt/hvidløgspeber.

Tilbehør: Letkogt broccoli

Sprødstegt andelår og hasselbackkartofler

Sådan gør du, når du laver sprødstegte andelår og hasselbackkartofler stegt i andefedt:

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Skræl kartoflerne og lav hasselbackkartofler. Skær snit halv igennem og pensl med smeltet smør/olie. Krydr godt med salt og peber
  • Læg andelår og kartofler i et aluminiumsfad. Krydr andelårene godt på begge sider.
  • Steg i ovnen i 1 time og et kvarter v. 175 grader varmluft.
  • Rod lidt rundt i kartoflerne undervejs, og sikr dig at andefedtet fordeler sig godt under alle kartoflerne.
  • Damp et broccoli i mikrobølgeovnen og servér som tilbehør.
  • Kan du ikke leve uden sauce? Tja, tjo. Hvilken sauce synes du ville kunne passe? En creme fraiche dip med friske krydderurter måske?  Har du andre gode ideer?  Tip mig, som altid,  gerne 🙂

DSC_9510

Andelårene duftede himmelsk og kartoflerne blev knasende sprøde og lækkert smagfulde. Det var jo kun lige saucen vi manglede lidt, bare lidt.?  Nå men pyt, det er jo heldigvis ikke jul endnu, vel?! 😉

Men sikke et sprødt andelår. Knas! Vi kan jo godt tage lidt forskud på glæderne kan vi ikke? 🙂

Sprødstegt andelår og hasselbackkartofler

Kan du mon fornemme kartoflernes sprøde smagfulde bund her? Andefedt kan bare noget helt særligt! Smid det endeligt ikke ud, når du steger and, gem det og steg f.eks. din biksemad i det. Det bliver SÅ lækkert! DSC_9527

Andelårene var lidt frosne inden tilberedningen, men det gjorde bestemt ingenting. Det gjorde måske bare at de ikke tørstegte men i stedet blev saftige og fyldt med kraft?

Sådan laver du et lækkert måltid, der er til at overskue, også selvom du først kommer hjem kl. 17 og selv endda efter en lang arbejdsdag og indkøbstur.

Forberedelserne tog et kvarter og så var der en time i køkkenet til at husere med den fyldte opvasker/vaskmaskine og hvad man nu ellers muntrer sig med i ulvetimen. Fri har man jo ikke 😉
DSC_9521Det er faktisk et “tøm fryser-projekt” du er vidne til her. Andelårene skulle bruges efter at have overlevet en vinter i fryseren. Andejagten gik ind i dag på vores matrikel. 😉

Det kniber mig at holde styr på kummefryseren, når der konstant bliver fyldt brød og kage ned oveni. Nå men nu kan andelårene streges på den indre fryser-huskeliste.

Sikke dog en nem måde at tilberede andelår på! Kedelig måde måske? Tja, men min fantasi rakte ikke videre på en travl og kvast tirsdag. Summa summarum var det da faktisk en helt igennem ok tirsdagsmenu omstændighederne taget i betragtning  🙂

Anbefaler dig sprødstegte andelår og andefedt-stegte hasselbackkartofler. Måske en onsdagsmenu?

Det kommer jo an på om du kan opdrive andelår på køl? Mon ikke? Kalkunlår kan jo også bruges, men de skal have længere tid og kalkun vil jo heller ikke kunne afgive helt så meget lækker stegefedt til kartoflerne. Sats du på andelår. Du finder andelår i større velassorterede supermarkeder. Rigtig god fornøjelse med den hurtige nemme andelårs-menu 🙂

Vi høres ved i morgen. Håber du er godt i gang med hverdagen. 
Sprødstegt andelår og hasselbackkartofler

Mere inspiration

16 Kommentarer

  1. Pernille Frederiksen 9. november 2017 af 11:22- Svar

    Hej.
    Jeg ville bare lige høre dig af, om andelårene svinder meget når de kommer i ovnen? Og hvor store var dine andelår cirka?

    Mvh Pernille 🙂

    • Gitte Hansen 9. november 2017 af 16:24- Svar

      Hej Pernille
      Jeg tror det kommer meget an på kvaliteten af de lår du bruger? Jeg kan simpelthen ikke huske hvor store de andelår var jeg brugte. Beklager. Håber maden smager dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Kirsten Hansen 7. november 2017 af 21:12- Svar

    Hej Gitte, vi skal også have andelår Mortenaften, de bliver stegt i stegesoen, den har du lært mig at være rigtig glad for, et kik i dine opskrifter stod der ca. 3 timer ved 150 gr. Ved kylling, mørbrad m.m
    Tænke nok det er det samme for andelår, de blev super lækker, tak for altid god inspiration.
    Vh. Kirsten.

    • Gitte Hansen 7. november 2017 af 22:03- Svar

      Hej Kirsten
      God plan 🙂 Lyder som et godt bud på tilberedningstiden. Uhm – lyder lækkert også. Gid jeg lige var hjemme til at kunne fylde stegesoen – det kommer til at knibe. Overvejer at putte en hel andesteg i om morgenen, men er først hjemme halvsyv. Det er godt nok mange timer og det er heller ikke sikkert jeg orker at “mase” med alt for meget kl. 18.30, når jeg vender hjem.
      Rigtig god fornøjelse med retten. Det skal nok blive en succes 🙂 Jeg er glad for at jeg har kunnet inspirere dig. Det glæder mig. Tusind tak for din søde tilbagemelding – det var vel nok sødt af dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Ann-Marie 10. oktober 2017 af 08:52- Svar

    Til Poul Erik Jacobsens kommentar til en lækker appelsinsauce til andelår/bryst kan laves en dejlig Iceberg/appelsinsalat.
    Skær hinder og “det hvide” af appelsinen og kom det sammen med fintsnittet Iceberg. Gem lidt appelsinsaft til salaten. En dejlig frisk salat!

    • Gitte Hansen 10. oktober 2017 af 20:23- Svar

      God ide Ann-Marie
      og sikke da en nem salat, så fås den da vist ikke nemmere. Tak for tippet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Charlotte G 7. juli 2017 af 18:51- Svar

    Andelår er bare dejligt spise. Jeg laver nogen gange en peberonata til. Det dip/sovs er altid god.

    1kg røde, gule og orange peberfrugt
    2 spsk olivenolie
    2 fed hvidløg
    1 håndfuld valnødder eller mandler
    1 spsk hvid balsamico
    Salt og peber

    Rens peberfrugterne. Smid dem i ovnen ca 45 min. De skal blive mørke og møre.
    Tilsæt hvidløg og nødder de sidste 10 min.
    Derefter blend hele molevitten med resten af ingredienserne. Lad det trække 30 min det spises

    • Gitte Hansen 10. juli 2017 af 20:46- Svar

      Hej Charlotte
      Ej hvor sødt af dig at skrive en opskrift på peperonata til mig. Jeg laver den også selv indimellem, men ikke på den måde du gør. Interessant med valnødder/mandler. Det skal prøves. Jeg mener peberfrugterne plejer at blive ultrabillige sidst på sommeren, der må vi lave peperonata i lange baner 🙂
      Tak for tippet – håber andelårene smagte dig
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Birgit 13. juni 2016 af 20:06- Svar

    Tak for en fantastisk opskrift, det smagte super ! Nemt og dejligt.

    • Gitte Hansen 13. juni 2016 af 21:02- Svar

      Hej Birgit
      Helt perfekt og ja vildt nemt, synes du ikke? Tusind tak for din tilbagemelding. Skønt at høre maden smagte dig/jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Poul-Erik Jacobsen 22. oktober 2014 af 16:05- Svar

    Jeg kan anbefale en smule orange sauce til denne ret.
    1/3 andebouilion 1/3 appelsinsaft og 1/3 piskefløde + salt og peber. Koges ind til saucen opnår en passende konsistens. VOILA – nemt og bekvemt………
    Ps. Kan selvfølgelig også jævnes en smule, hvis man synes.

    • Gitte Hansen 22. oktober 2014 af 19:37- Svar

      Lyder da som de LÆKRESTE ingredienser til en andestegssauce. Tusind tak for det gode tip – så lækkert. Dejligt du tog dig tid til at skrive 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Tina Nymann 17. september 2014 af 09:07- Svar

    Uhhmmm, knaldgod ide til aftensmaden i dag, takkk:-)

    • Gitte Hansen 17. september 2014 af 20:33- Svar

      Hej Tina
      Velkomme da. Håber det lykkedes dig at opdrive andelår og håber menuen smagte dig/jer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  8. Mai-Britt 16. september 2014 af 22:35- Svar

    Du må prøve æblesovs, gad godt det var min opskrift

    • Gitte Hansen 17. september 2014 af 20:35- Svar

      Æblesovs? Det kender jeg ikke. Kan du fortælle mig hvordan man gør? Har jo en milliard æbler i haven endnu 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar