Frankfurter pølser i ovn med kartofler og timian.
Uhm i dag får du opskriften på pølsemix i ovn med frankfurter og et drys timian. Et lækkert kartoffelfad.
Vi kører de rigtigt nemme hverdagsretter på matriklen for tiden. Virkelig nemme.
Mad får vi dog hver dag. Hjemmelavet og gerne med grønt. Helt skidt er det dog ikke. 😉
Retterne er dog af den særligt nemme slags, der kan laves næsten med bind for øjnene og med hovedet under armen.
Hvis I også har travle dage hjemme hos jer, så kan du måske finde inspiration i bloggens kategori “Mad til de travle”.
Kig gerne med her og tjek en masse nemme opskrifter ud. Retten du skal høre om i dag, er også i den travle kategori. En ret der kan laves med kun 4 ingredienser. Lige til at overskue 😉
Hjemmelavet pølsemix med timian. Jeg brugte frankfurter pølser, fordi det lige var dém vi havde i køleskabet.
Du kan sagtens bruge andre slags pølser. Timian som krydderi var et eksperiment, men det gav altså bare den bedste smag til kartoffelfadet.
Prøv du gerne det. Timian kan selvfølgelig sagtens udelades.
Her kommer opskriften:
Frankfurter pølser i ovn med kartofler og timian – nem og lækker opskrift på pølsemix
Ingredienser
- 1 kg frankfurter medister i skiver i skiver. Andre former for pølser kan bruges
- 2 kg kartofler i tern i tern
- Salt/peber
- 1-2 spsk tørret timian kan udelades eller erstattes med andet krydderi
- ½-1 dl olie jo mere olie, jo sprødere kartofler
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Skær pølserne i skiver. Fordel kartofler og pølser i et stegefad/bradepande af aluminum. Hæld olien ved og drys med salt/peber og tørret timian.
- Vend kartofler og pølser godt rundt i kartoffelfadet, så olien og krydderierne fordeles godt. Steg kartoffelfadet ca. 1 time v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Rør godt rundt i fadet flere gange undervejs. Kartoflerne er færdige, når de er sprøde og gyldne. Servér gerne retten med karryketchup og lav endelig gerne en grøn salat til
Noter
Alle slags pølser kan bruges
Timian kan udelades eller erstattes med andet krydderiEn mindre portion kan laves i airfryer eller på panden.
Frankfurter i ovn med sprøde kartofler – ovnstegte brasede kartofler med frankfurter pølser
Forberedelserne til denne ret tog ikke mange minutter og så klarede ovnen ellers resten af arbejdet. Dejligt med nemme retter på travle hverdage.
Kartoffelfadet smagte skønt! Lækker frankfurter pølsemix med timian. Et hit herhjemme. Et fint alternativ til rugbrødsmadder eller anden hurtigmad, der ellers ville være blevet serveret denne trætte travle dag. Alle vil elske retten, både børn og voksne. Sådan er det ihvertfald her i huset.
Har du tålmodighed til at vente til kartoflerne bliver mega-sprøde, får du størst succes.
Oh la la, bestemt en ret der kan konkurrere med pølsemandens pølsemix. Timian-drysset giver en rigtig god smag til både pølser og kartofler.
Det bliver en stor portion til 4 personer, men vi er jo i praksis 4 voksne herhjemme, store sultne teenagere du ved 😉
Jeg tænker at opskriften snildt vil kunne række til 6 “almindelige” personer?
Jeg har før lavet kartoffelfadet i flere afskygninger. Se f.eks. denne variant med sesam og her en variant med løg og paprika.
Da min søn var lille, kaldte han retten “Den Sprøde Kartoffelpølselivret”. Ja det passer vist meget godt?! 🙂
Dagens timianfad var en stor en succes, og den er allerede på vej til at blive en klassiker her i køkkenet.
Er du på jagt efter nem aftensmad i den ultranemme kategori, så prøv da lige denne.
Din familie vil juble. Måske I lige skulle forhandle lidt om, om retten skal have et timiandrys eller ej?
Håber du hænger på til dagen og vejen – hverdagen du ved……:-)
Vil lige sige, at retten var en stor succes herhjemme – sønnike var meget tilfreds ??
Gitte, det er rigtig mad lavet af rigtige råvare, allerede der ligger du længder foran take away, frost pizza og hvad man ellers kan falde for når der hverken er tid eller krafter.