Lørdagskyllingen er en fredagskylling her i huset. Sådan har det været i flere år. I fredags var kylllingen så gigantisk stor, at det ikke lykkedes os at spise det hele.

Kyllingen var en kæmpe “Danske Holger Kylling” på 1,7 kg. Kyllingen blev tilberedt i Römertopfen (stegesoen). Kødet blev mørt og lækkert og i bunden af Römertopfen blev der efterladt den lækreste kyllingefond.

2012-09-28 16.37.41

Vi var heldige. Der var både kyllingekød og kyllingefond.. Hvad kan man stille op med det? Hvad med suppe f.eks.? Stop madspild og udnyt det sidste af din kylling.

Det blev en kyllingkarry suppe med forårsløg, gulerødder og kokosmælk. En varm stærk kyllingesuppe der kunne lune på en råkold efterårsdag. En kyllingesuppe med nudler i.

Opskrift på kyllingesuppe: 

Plukket kyllingekød (en kyllingerest eller 3 kyllingeschnitzler)

Kyllingefond + 2 hønsebouillonterninger

1 spsk karry

4 fed hvidløg

5 gulerødder i tern

1 bundt forårsløg

1 glas champignon

1 stor dåse kokosmælk light

1 pk nudler

Fremgangsmåde : 

Karry, hønsebouillonterninger og hvidløg svitses i et par spsk smør eller olie.

Kyllingekød svitses med. Gulerodstern og forårsløg tilsættes. Kyllingefond tilsættes, hvis du ikke har kyllingefond må du stoppe en ekstra hønsebouillon tern i. Et glas champignon tilsættes.1½ liter vand tilsættes. Suppen simrer 1-1½ times tid. Kokosmælk og en pakke nudler tilsættes og koger med de sidste 10 minutter.

Det blev en lækker suppe! Så meget mere smag og kraft med “ægte” kyllingefond. Vi har lavet karrykyllingesuppen før, med kyllingeschnitzel og hønsebouillonterninger, men denne version med “ægte” fond og plukket kyllingekød var bare bedre!

Til god suppe hører der godt brød. Jeg lavede et hvidløgsbrød med fuldkornshvedemel og rosmarin. Sprødt og med lækker hvidløgssmag.

Opskrift på fuldkornshvidløgsbrødet kommer på bloggen en af dagene, men det ligner i store træk dette hvidløgsbrød blot er halvdelen af hvedemelet erstattet af fuldkornshvedemelet.

Velbekomme.

Karrysuppen kan anbefales! 🙂