Steaks i flødesauce med pesto og peberfrugt – stop madspild

  • Steaks i flødesauce med pesto og peberfrugt - Stop madspild

Jaaah! Jeg kan slet ikke få armene ned. Sikke en skøn Stop Madspilds-ret der blev fremtryllet på matriklen i dag. 🙂

En ret der samlet set kun kostede få kroner, for intet nyt skulle købes og næsten alle ingredienser var nogen der var i overskud og som trængte til at blive brugt.

Måske du også har en rest oksesteg eller et par steaks til overs fra weekenden? Måske lidt fløde også, lidt pesto og et par peberfrugter? Så er du en heldig kartoffel for så er du nemlig godt på vej til at kunne trylle denne lækre ret: Steaks i flødesauce med pesto og peberfrugt 🙂Steaks i flødesauce med pesto og peberfrugt - Stop madspildI går spiste vi grillede engelske bøffer, til min mands fødselsdag. Det var 150 grams bøffer og min mand havde i al sin optimisme købt 6 steaks til 4 personer. Vi spiste en del grønt til, bl.a. denne lækre ærtesalat, så vi kunne simpelthen ikke spise alle steaksene. Lidt øv, for vi havde jo fået grillet dem alle.

What to do? Intet smides ud her i huset, alle forhåndenværende søm bliver brugt, selv lidt grå og triste steaks.Eksperimentér og variér gerne opskriften nedenfor – og brug den som inspiration. Måske dit køleskab rummer helt andre ingredienser? Pesto og fløde gør saucen fænomenal og fortvivl ej, kødet bliver super mørt.

Du får opskriften lige her.

Steaks i flødesauce med pesto og peberfrugt - stop madspild
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Steaks i flødesauce med pesto og peberfrugt - stop madspild
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • Ca. 3-400 gram råt eller tilberedt kød (culotte-cuvettesteg, steaks, okse- eller svine- mørbrad, svinekoteletter, kalkunbryst eller kyllingeschnitzler?)
  • 1 stort rødløg i tern
  • 1 alm. stort løg i tern
  • 3 pressede fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 2 peberfrugter eller gulerødder i små tern
  • ½-1 glas pesto (rød eller grøn)
  • Evt. ½ flødeost (Pikant ell.lign.)
  • 5 dl kogende vand
  • 1-2 dl fløde
  • Kulør
  • Jævning
Sådan gør du:
  1. Svits løg og hvidløg i olien.
  2. Skær kødet i smalle strimler ca. (2-3 cm stykker) og svits det med
  3. Krydr godt med salt og peber
  4. Skær peberfrugter i små tern og svits med.
  5. Tilsæt pesto og skyl glasset med lidt vand og tilsæt også det.
  6. Tilsæt kogende vand og lad retten simre 10-15 minutter under låg
  7. Tilsæt flødeost og fløde og lad saucen lidt koge op.
  8. Jævn saucen og tilsæt evt. lidt kulør
  9. Smag til med ekstra salt/peber.
  10. Server fuldkornsris- eller pasta til.

Steaks i flødesauce med pesto og peberfrugt - Stop madspildDet er en totalt nem ret som giver den allerbedste samvittighed. Jeg tænker du kan bruge al slags kød?

De to grillede steaks jeg brugte, var geniale at bruge, for de gav god grillet smag til retten og kødet blev også rigtigt mørt. Med denne ret kan du trylle nyt liv i en lidt kedelig andendags-kødrest.

Har du lyst til at “Stop Madspilds-eksperimere” endnu mere, skulle du næsten også en dag prøve at trylle en lækker hjemmelavet kebab – helt perfekt hvis du har en rest culotte/cuvettesteg.

Vi fik brugt alle rester i køleskabet og ovenikøbet var retten lavet på under ½ time alt incl. Der var rigeligt tid til at nyde solen på terrassen – I love it. Forårssol – du har været en længe ventet gæst 🙂

Har du ikke en kødrest, så køb gerne et par steaks og svits med fra starten. Du kan sagtens også bruge koteletter, schnitzler af kalkun/kylling ell. lign.

Bon appetit – Dagens Stop Madspilds-tip fra mig til dig 🙂 Steaks i flødesauce med pesto og peberfrugt - Stop madspild

Mere inspiration

Læg en kommentar