Steaks med sesamkartofler og bearnaise & en smuk tomatsalat

DSC_4347 Det er sommer! Eller….

Solen skinner, når der ikke er skyer, og når der er læ, er der varmt!

Det er vist så meget sommer, som man kan håbe på, når man bor i DK. 😉

Søndagen lagde flot ud med blå himmel og sol fra en skyfri himmel. Ah! Morgenmaden blev indtaget på terrassen (her nævnes IKKE noget om en strid streng gyllelugt. 3/4 del af familiemedlemmerne foretrak af samme årsag at spise indendørs. Æv)

Det er altid en balancegang for mig i weekenden at nå alt det jeg gerne vil og alt det jeg skal. At nå mest muligt indenfor (rengøring, madlavning, bageprojekter?) og udenfor (have, og nye haveprojekter?).

DSC_4343

Det er svært for mig ikke at få “sætte flere skibe i søen, end jeg kan føre i havn”. Har vist ikke lært det endnu.

Således gik også denne weekend. Store ambitioner på madfronten, et terrasseprojekt der lige blev søsat, et hus der skulle rengøres. 5 kæmpe sække barkflis der skulle fordeles i haven.  Den gode bog måtte vige. Min mand får vist ret når han siger, at jeg kommer til at dø med træskoene på. 😉

Jeg ELSKER at være igang med et projekt udenfor. Elsker at lave fysisk arbejde og opholde mig i det fri, nok mest fordi jeg i mit arbejdsliv sidder det meste af dagen indenfor ved et skrivebord.

Terrasseprojektet blev søsat, der blev gravet græstørv til den store guldmedalje og i sådan en grad, at jeg nu går krumbøjet som var jeg 1000 år.

NU er terrassen ved at være klar til at jeg kan lægge fliser. Mangler kun lige nogle små detaljer som afretning, sand og vaterpas?

Jeg har altså også en mand, hvis du skulle komme i tvivl, men han synes ikke det er nær så sjovt som jeg, med alle mine små/store haveprojekter. Han støvsuger og nørder med børnene imens jeg huserer. Bliver det alt for tungt for mig, eller skal der køres med trailer, har jeg ham heldigvis lige i baghånden. 😉

DSC_4325

NÅ men dette er jo en madblog. Til sagen!  😉

Dagens terassedont sluttede kl. 19.00 men ambitionerne var jo selvfølgelig fortsat store, på madfronten (der er vi igen tilbage ved det med at søsætte lidt for mange skibe?)

Manden havde skrællet kartofler og jeg var lige en tur indenfor i kkkenet omkring 18.30 for at sætte kartofler i ovnen. Halve kartofler vendt i olie, salt, peber og sesam. 175 grader varmluft. Stegetid 1 time. Sådan får du sprøde sesamkartofler.

DSC_4339

Hurtigt ud i haven igen.

Klokken 19.00 var jeg klar i køkkenet. Lavede en hurtig tomatsalat af 10 tomater, en kugle mozzarella, en håndfuld basilikumblade, groft salt og en hel del dryp god olivenolie.

DSC_4326Jeg stegte også nogle hurtige steaks af tyksteg.

Jeg tror jeg har fundet en god og hurtig måde at gøre det på?

Bøfferne lægges på en rygende varm pande. Panden slukkes. Bøfferne steger 1 minut på hver side, til porrerne er lukkede. Der krydres godt. Der lægges låg på gryden og bøfferne hviler nu i eftervarmen.

De blev fantastisk møre de bøffer!

DSC_4329Salaten var klar. Den stod bare og så smuk ud i ventetiden.

Jeg er helt vild med de farver!
DSC_4341 Jeg lavede noget hurtigt knorrbearnaisesauce til.

Sesamkartoflerne var imellemtiden blevet sprøde og lækre. Sesam gør underværker på stegte kartofler, det skal du altså prøve! Husk at krydre kartoflerne godt. DSC_4342Sådan gik det til, at vi alligevel fik en lækker søndagsmiddag, selvom der var gang i 1000 gøremål.

Kartoffelskrælningen er tidsrøveren hér, så kan du slippe nemt omkring den (få manden til at skrælle f.eks.!), så kan der hurtigt trylles en lækker middag.

Sommerligt ser det ud også! Det var meningen at vi ville have grillet bøfferne, men det var for koldt og gyllestanken var strid.

Vi har heldigvis mange lune og lugtfrie sommerdage til gode. Det glæder vi os til!

Lige nu glæder jeg mig til min terrasse er færdig.

Den bliver så stor at vi kan have et ildsted der. Jeg kan allerede se mig selv sidde der med en god bog, tæppe og aftensol.

Lover at poste billeder undervejs. Lige nu er jeg lettet over at gravearbejdet er overstået. Nu venter blot afretningen og flisepålægningen. Godt min ryg kan få lidt “arbejdsfri” de næste dage. Her skal jeg jo kun passe mit civile arbejde og det er SLET ikke så fysisk belastende som mit weekendarbejde er. Pyh 😉

Velbekomme. Håber også du har haft en fantastisk weekend.
DSC_4346

Mere inspiration

Læg en kommentar