Sesamkartofler, steaks og tomatsalat. Her får du opskrifter på en nem lækker menu. Sesamkartofler, steaks og tomatsalat - menu

I dag skal du høre om en rigtig nem og lækker menu.

Familiens yndlingskartofler: Ovnkartofler med sesam. Hertil spiste vi den smukke enkle tomatsalat med mozzarella og basilikum, steaks af tyksteg og bearnaisesauce. En skøn og sommerlig menu, der smagte skønt på terrassen. Sesamkartofler, steaks og tomatsalat - menuI dette indlæg nøjes jeg med at dele de smukke billeder med jer og så genvejen til opskrifterne, der ligger andetsteds på bloggen

Sesamkartofler, steaks og tomatsalat – få opskrifter på hele menuen her:

1.

Tomatsalat med mozzarella og basilikum
En nem og lækker tomatsalat med mozzarella og basilikum
Se opskriften her
Tomatsalat med mozzarella basilikum - nem

2.

Pommes frites - ovnkartofler med sesam opskrift
Hjemmelavede pommes frites med sesam
Se opskriften her
Pommes frites med sesam

3.

Minutsteaks - steaks stegt med smør på pande
Minutsteaks stegt på pande
Se opskriften her
Minutsteaks - steaks med smør stegt på pande

Se lige hvor frisk og frodig min basilikum står i haven. Perfekt til tomatsalat med mozzarella. Jeg elsker bare basilikum.

Det er meget nemt at lave tomatsalat med mozzarella og basilikum. Alt anrettes bare i et fad og olivenolie, salt og peber drysses over. Voila 🙂
Steaks med sesamkartofler og tomatsalat

Sesamkartoflerne er virkelig lækre – sprøde og SÅ meget bedre end almindelige ovnkartofler.

Kartoflerne er meget nemme at lave, da ovnen klarer arbejdet. Kan du nøjes med at vaske kartoflerne, slipper du nemmere.

Vend kartofler med olie, salt og peber og steg herefter kartoflerne 1 time i ovnen. Sprøde ovnkartofler med sesam, der smager skønt med f.eks. en portion aioli serveret tilPommes frites lækre ovnkartofler med sesamSteaks’ene var klar på få minutter.

En nem, lækker og sommerlig menu.
DSC_4326Jeg stegte også nogle hurtige steaks af tyksteg. Herligt – jeg tror jeg har fundet en god og hurtig måde at gøre det på

Bøfferne lægges på en rygende varm pande. Panden slukkes. Bøfferne steger 1 minut på hver side, til porrerne er lukkede. Der krydres godt. Der lægges låg på gryden og bøfferne hviler nu i eftervarmen.

De blev fantastisk møre de bøffer!DSC_4329Salaten var klar. Den stod bare og så smuk ud i ventetiden. Jeg er helt vild med de farver!
DSC_4341Sesamkartoflerne var imellemtiden blevet sprøde og lækre.

Sesam gør underværker på stegte kartofler, det skal du altså prøve! Husk at krydre kartoflerne godt. DSC_4342Sådan gik det til, at vi fik en lækker søndagsmiddag, selvom vi havde gang i 1000 gøremål i det fri.

Sådan er en dejlig sommerdag: masser af udeliv og enkle og nemme menuer.

Jeg håber du kunne finde inspiration i dette indlæg eller måske bare nogle af retterne.

God fornøjelse til dig 🙂
DSC_4346


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.