Stegt and – 3 saftige og lækre opskrifter på sprød andesteg

  • Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker

Mortensaften og juleaften venter lige om hjørnet og hvordan er det nu lige at man steger den helt perfekte andesteg?

Jeg har samlet 3 opskrifter på bloggen til dig lige her. Du kan nemlig både stege andestegen i ovn eller i stegeso.

En stegeso holder på fugtigheden, og det er et plus, mens stegning i almindelig ovn, giver allermest sprødhed. Begge stegemetoder kan noget forskelligt og jeg er storfan af begge. I stegeso kan skindet sagtens trylles sprødt til sidst. Kig du roligt forbi opskriften og se hvordan.

Som du kan se nedenfor, sværger jeg allermest til langtidsstegning. Jeg synes helt klart at en and har bedst af at blive stegt over mange timer, så bevarer den mest saftighed.

Sprød og lækker langtidsstegt andesteg med æbler og svesker

En sprød og lækker and

Langtidsstegning er også smart, for det giver dig frie hænder i køkkenet, i stegetiden. Måske I skal i kirke, eller måske du skal på job, hvis det er Mortens-aften? Måske du bare gerne vil spise konfekt og drikke portvin med dine gæster?

Kig forbi opskrifterne nedenfor og tjek ud om en langtidsstegt and kan være noget for dig.

Er tiden knap, når du skal stege and, så kan du sagtens skrue op for temperaturen og forkorte stegetiden. En ands kernetemperatur skal gerne være på 75 grader. Brug det som pejlemærke. Væd gerne andestegen med stegesky undervejs – et protip til en saftig andesteg.Sprødstegt andelår og hasselbackkartoflerSynes du et andetstegs-projekt forekommer totalt urealistisk, hvis Mortensaften falder på en hverdag, så kig forbi et andelårs-bonus-tip du får allernederst i indlægget. Her serveres sprøde andelår og sprødstegte kartofler og det kan snildt arrangeres en hverdag.

Uhm – rigtig god andestegs-fornøjelse til dig. Se med her nedenfor, hvor du får andestegsopskrifter på stribe 🙂

 

Andesteg stegt i Römertopf eller stegeso:

En stegeso holder på væden og andestegen forbliver saftig og smagfuld. Skindet kan sagtens blive sprødt alligevel. Se med her hvordan du gør:

Saftig langtidsstegt andesteg i Römertopf

 

Sprødstegte ænder, stegt i almindelig ovn: 

 

Her to tips til ænder hvor stegetiden varierer fra 3½- 6½ time. Se hvilken opskrift der passer dig – og din køkkentid – bedst. Begge ænder bliver super lækre 🙂

 

Langtidsstegt andesteg proppet med svesker og æbler

 

Nedenfor ser du sprøde andelår, efter 6½ time i ovn. Opskriften finder du ved at klikke på billedet nedenfor. Haps 🙂

 

Sprød og saftig langtidsstegt andesteg med æbler og svesker

 

Har du ikke mange timer til andestegs-tilberedning, så kunne du jo prøve at stege lækre andelår, som kan laves på 1 time. Andelår kan også erstattes med andebryst, men måske tilberedningstiden skal forlænges til 1½ time så? Vær obs på kernetemperaturen på at kernetemperaturen skal være 75 grader.

Det smarte ved denne opskrift er, at andelår- eller andebryst steger sammen med kartoflerne. Andeskyen giver den skønneste smag til kartoflerne og alt steger færdigt i ét og samme fad. Bare lige et tip til dig. Opskriften finder du lige her nedenfor 🙂

Sprødstegte andelår og hasselbackkartofler stegt i andefedt

 

Rigtig god Mortensaften til dig og din familie eller måske jeg skulle sige glædelig jul, eller for(hj)jul måske?

Håber du kan bruge min andestegs-inspiration 🙂

Har du gode tips til andestegs-tilberedning, så tip mig gerne her nedenfor. Måske du har nogle gode fiduser gemt i ærmet? 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar