Stegte ris. Her får du en meget nem opskrift på stegte ris med kylling og karry.
I dag skal du høre om en stop madspilds ret af de allerbedste.
En ret der blev tryllet helt ud af det blå. Er det ikke tit sådan, med de allerbedste retter? 🙂
Her i huset øver os vi stadigvæk i at lave mindre portioner mad, efter børnene er flyttet hjemmefra. Hvordan går det så? Hm, hm. Det går ikke altid så godt. 😀
Det betyder at vi nogle gange har store portioner mad til overs, f.eks. pasta, kartofler, ris og kød f.eks. kylling.
Da børnene boede hjemme tilberedte vi altid en hél kylling, og det gør vi så åbenbart stadigvæk….
Vi er kun to mand, så det betyder at vi nogle gange har fornøjelser af madretterne i mange dage. 🙂
I dag var 3. dagen og vi trængte i den grad til at madresterne blev peppet lidt op.
Vi havde et bjerg ris og resterne af en hel kylling. Det blev til stegte ris med kylling og karry. En velsmagende ret, helt i stop madspilds-ånd.
Resterne blev i dag “spicet” op med karry, soya og rødløg. Retten blev så lækker, at den er du da nødt til at høre om.
Måske du også har en risrest og lidt kød, der trænger til at få nyt liv?
Her i huset går vi meget ind for Stop Madspild og meget lidt mad bliver smidt ud.
Hvis man er lidt kreativ, kan man sagtens gøre lidt triste madrester spændende igen. Prøv lykken. Hvo intet vover, intet vinder. 🙂
Opskriften nedenfor er ikke vildt præcis, da jeg jo ikke lige ved hvor stor ris-/kyllingemængde du har til overs.
Hvis du har en pastarest og noget andet kød end kylling, så kig gerne med alligevel. Du vil nemlig også kunne bruge en rest kold pasta denne karryret.
Risretten vil også kunne laves uden kød, i en vegetar version ved æg måske?
Hvis du ikke har en rest kylling, så kan du selvfølgelig sagtens svitse lidt kyllingefilet eller svinekød. Retten vil også smage godt med hakket kyllingekød, hakket oksekød eller svinekød. Bare spring på.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Stegte ris med kylling og karry – af en rest kylling. Stop madspild. Få opskriften hér
Ingredienser
- 3-500 gram ris kogte (pasta kan også bruges)
- 3-400 gram kogt kylling (plukket). Andet kød kan bruges, både tilberedt og fersk kød, gerne hakket kød. Kød kan også udelades
- olie (solsikkeolie)
- ½-1 tsk karry
- 1-2 rødløg i skiver
- 400 gramds majs på dåse
- Salt/peber
- Soya
Sådan gør du
- Varm lidt olie på en stor pande og "brænd" karryen af heri. Tilsæt rødløg
- Fordel ris, majs og plukket kylling på panden. Tilsæt soya og evt. ekstra olie og salt/peber.
- Lad retten svitse ved middel-varme og vend flere gange undervejs. Tilsæt evt. ekstra olie.
- Smag retten til og servér.
Noter
Risret af en rest kolde kogte ris – risretten smagte skønt med kylling. Nem aftensmad
En meget enkel ret, der alligevel blev rigtig lækker. Samlet set tog retten under ½ time at tilberede. Herligt! Vi slap for nyindkøb og fyraftens-kø i butikker i dag. Nem og billig aftensmad også.
Der er flere fiduser ved at stoppe madspild i din madlavning:
- Du sparer tid (til indkøb og fremstilling af nye retter)
- Spar penge (ret mange faktisk)
- Få den allerbedste samvittighed
- Det er bæredygtigt og bedre for miljøet, når/hvis alt genbruges, også mad.
Måske der snart skal en portion stegte ris på menuen hjemme hos dig, eller stegt pasta måske ? Gem endelig din risrest, når du har én, og giv den nyt liv.
Jeg håber du bliver fan af risretten. Her i huset var den et hit og faktisk er der rigeligt til en frokostbøtte til i morgen også. Lækkert.
Mon ikke det så også snart er lykkedes os at få udryddet de sidste madrester i denne omgang? 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter på risretter her:
1.
2.
3.
4.
5.
[6. wprm-recipe-roundup-item id=”35582″]
7.