Stegte sild med rødløg i eddikelage – hjemmelavede og lækre

  • Stegte sild med rødløg - i eddikelage

Stegte sild med rødløg - i eddikelageStegte sild i eddikekage, er et stort hit her i familien. Sønnike lavede en portion for nogle uger siden og han/vi blev ret så begejstrede. Det er jo SÅ nemt at lave stegte sild selv. Det sværeste er helt klart at fangene sildene først 😉

Rå sild kan heldigvis nemt – og billigt – købes på dybfrost eller ferske hos fiskehandleren, så fortvivl ej. Spring du bare på opskriften her, også selvom du ikke lige kan hive spandevis af sild op af havets blå, selv.

Sønnike fik fornøjelsen af at lave de stegte sild i lage helt selv, men han har møjsommeligt skrevet ingredienslisten og “to-do”-beskrivelsen nedenfor klar til os. Jeg fik til gengæld lov til at tage billeder. Heldige mig. 🙂Stegte sild med rødløg - i eddikelageDu skal bruge ganske få ingredienser til sildene, og mon ikke, du har dem på lager i dit køkken? Det vil jeg næsten tro.

De stegte sild smager skønt, det er sundt og billigt. Er der mon andet og mere godt at sige? Tjo, de er nemme at lave og så passer de godt til ethvert frokostbord: til herrefrokosten, til buffetbordet, julefrokosten eller?Stegte sild med rødløg - i eddikelageMange børn vil være vilde med dem – da de er ret søde i smagen. Mikkel panerede sildene i rugmel og det gav sildene bid og god smag. Det var en god ide, så gør ham gerne kunsten efter 🙂

Du får opskriften på de lækre stegte sild lige her:

Stegte sild med rødløg - i eddikelage
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Stegte sild med rødløg - i eddikelage
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til to dage
Portioner: 8 sild
Det skal du bruge:
  • 8 sild
  • Rugmel
  • Smør til stegning
  • Salt/peber
  • Eddikelage:
  • 1 rødløg skåret i tynde skiver (eller alm. løg)
  • 2½ dl eddike
  • 1½ dl sukker
  • Salt/peberkorn
  • 1 laurbærblad
Sådan gør du:
  1. Vask og rens sildene (hvis det ikke allerede er gjort)
  2. Panér sildene i rugmelet og steg i rigeligt smør (3-4 minutter på begge sider). Vend dem forsigtigt med en paletkniv, så fiskeskindet ikke falder af
  3. Drys med salt og peber
  4. Stil de stegte sild til side. Læg dem gerne i et flad plastbøtte, hvis du kan finde én du har låg til.
  5. Eddikelage:
  6. Bland eddike, sukker, salt/peberkorn. rødløg og laurbær og lad det langsomt koge op i en gryde (lad det koge i mindst 10 minutter)
  7. Hæld lagen over sildene. Sildene skal helst være godt dækket
  8. Sæt låg på bøtten og stil sildene til afkøling
  9. De stegte sild kan opbevares på køl i 2-3 uger. Brug rent bestik, når du tager sild fra plastbøtten

Det er rigtigt nemt at lave sild og de smager virkelig godt – især når man tænker på hvor få anstrengelser de er lavet med. Prøv det, hvis du også er sildefan. Stegte sild med rødløg - i eddikelageDet er sundt at spise sild – ok – der er lidt sukker i denne opskrift, men jeg tror at D-vitamin-indtaget nemt vil kunne opveje dette? Jeg håber du kan finde en flad bøtte med låg? Det kan være en tom isbøtte eller en stor madpakke-plastbøtte måske?

Der kommer lige lidt billeder af arbejdsprocessen fra start til slut. Kig med lige her:

Kombinationen af rødløg og laurbær er fænomenal, men du kan sagtens også udelade laurbær-bladet, hvis du ikke lige har det på lager. Lagen dækkede lige sildene i vores platbøtte. Jeg håber den også vil dække i din?
Stegte sild med rødløg - i eddikelageSprødstegte sild vendt i rugmel, stegt i smør og lagt i den skønnneste eddikelage, er en gudespise.

Måske du har fået lyst til at springe på? Min lystfiskersøn  siger, at du bare skal holde øje, når sildestimerne står klar ved kysterne. Ok så. Nu er beskeden hermed viderebragt. Jeg er spændt på, om det får dig til at drage af sted med fiskestangen under armen? Hvis ikke, så skal fiskemanden jo også leve 🙂

Rigtig god fornøjelse med sildene – vi håber de vil smage dig 🙂

Mange hilsner

Mikkel & Gitte
Stegte sild med rødløg - i eddikelage

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Hanne Poulsen 24. januar 2018 af 00:06 - Svar

    Hej Gitte. Jeg får også ros for mine stegte sid. Jeg køber dog store sild, som jeg klipper over på langs, så de ikke skal foldes sammen, steger dem på begge sider og koger en lage af halvt eddike og sukker og lægger dem lagvis med rå løgringe i lagen, de holder sig længe i køleskabet.😀

    • Gitte Hansen 25. januar 2018 af 20:50 - Svar

      God ide Hanne! Tusind tak for dine silde-tips 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar