Chokoladeboller uden gær – uhm du må absolut prøve de lækre, sprøde scones med chokolade.
I dag får du opskriften på en portion hurtige chokoladeboller, der kan laves på ½ time.
Hvordan kan det nu lade sig gøre, tænker du måske?
Ja det er nemlig så smart med scones, at de kan laves helt uden hævetid og ventetid.
Dejen er lavet med bagepulver, så dejen skal bare røres, bollerne formes, bages og voila, så kan de nydes.
På en halv time kan du servere en kurv fyldt med lækre sprøde chokoladeboller med blød krumme og sprød skorpe.
Det lækreste bagværk – perfekt til impulsive bagertyper 😀
Scones er en mellemting mellem en kage og boller.
I dejen bruger du bagepulver, så allerede der har du vundet tid. To hævninger du slipper for.
Der er en hel del smør i dejen. Der er også sukker i. Det er jo derfor man egentlig også kunne sige at scones er en kage!?
Måske er det også derfor at scones er børnenes favorit-bolle her i huset? Kage og bolle på en gang. Ja hvor heldig kan man være?
I dagens scones har jeg puttet store grove chokoladestykker i. Det gjorde jublen større derhjemme, kan jeg betro dig.
Man kunne også putte tranebær i, eller lave dem naturel og spise med med syltetøj på. Du kan også putte revet æble i eller revet gulerod? Kun fantasien sætter grænser.
Nederst i dette indlæg kan du finde flere scones opskrifter.
Opskriften er rigtig nem og du skal bruge ganske få ingredienser, du næsten med garanti har i dine køkkenskabe?
Chokoladeboller uden gær – nem opskrift på lækre, sprøde scones
Ingredienser
- 500 gram hvedemel 200 gram kan erstattes med grovere meltype
- ½ tsk salt
- 3 tsk bagepulver
- 125 gram smør blødt
- 3½ dl yoghurt kan erstattes med mælk eller tykmælk
- 1½ spsk sukker
- 100 gram grofthakket chokolade
Sådan gør du
- Smuldr smørret sammen med melet. Tilsæt yoghurt ell. lign. Tilsæt grofthakket chokolade.
- Ælt så dejen hænger sammen og bliver fast. Brug gerne en røremaskine - men kan også æltes ved håndkraft
- Form 15-20 små boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag scones'ene 15-20 minutter ved 175 grader varmluft. Bollernes er færdige når de er sprøde og gyldne.
- Nyd scones'ene lune med smør på
Noter
Lidt af hvedemelet kan sagtens erstattes med grovere meltype.
Du kan tilsætte andet rosiner, revet æble, bananer ell. lign. Fyldet kan også udelades. Scones er allerbedst på bagedagen, men de kan lunes i mikroovnen dagen efter.Sprøde scones med chokolade – super nemme og hurtige at lave
Hvis du aldrig har prøvet at lave scones før, så bliver du virkelig overrasket. Tænk at man kan trylle så lækre boller på så kort tid?
Det gør det super nemt at trylle hurtigt morgenbrød og det er også genialt, hvis man nu gerne vil bage, men har glemt at købe gær?Dejen er nem og kan laves på ingen tid.
Du kan ælte dejen pr. håndkraft eller bruge en røremaskine. De tørre ingredienser blandes med smør og tykmælk. Røres. Sættes på plade. Bages. Sådan. Det var faktisk det 🙂
Sådan laver du de nemme chokoladeboller – se billederne her:
Prøv at bage scones! Fra tanke til handling til færdig lækker bløde sprød scone går der under en halv time!
Hvad byder man uventede gæster? Gevalia OG en lækker nybagt chokoladescone! 🙂
Dine gæster vil elske dig for dem og du vil score lette points hos dine børn!
Bollerne nydes med iskoldt smør og evt. lidt syltetøj. Laver du dem uden chokolade, så kan du fint nyde dine scones med f.eks. ost eller pålæg.
Chokoladeboller uden gær er allerbedst når de lige er kommet ud af ovnen.
Du kan lune dem i mikrobølgeovnen senere på dagen. Dagen efter kan de dog godt være lidt triste, da bagepulver i dejen gør at de hurtigere bliver tørre.
Faktisk er det sjældent et problem! Friskbagte er de nemlig et kæmpe hit, så vi får næsten altid spist vores scones op på bagedagen.
Der bliver spist RIGTIGT mange scones når de er friskbagte, så det er faktisk sjældent der er rester.
Man kan lave scones på så mange måder. Prøv også disse lækre scones med æbler. Man kan også lave scones med squash?
Prøv også disse gulerodsboller med skyr eller disse skyrboller med chokolade.
God fornøjelse med dine scones 🙂
Se flere lækre opskrifter på scones her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Kære Gitte og familie … Tak for dejlige feriebilleder og beretninger, håber at vejret snart bedre sig ? hvordan gik det med fiskeriet er det blevet til “regnbueørreder” hi hi men ellers er det også godt med noget i ovnen??☀️☔️Forsat god ferie og tak for en dejlig blog . PS. Disse scones skal prøves ved lejlighed ????mvh. Ingelise Thomsen