Spring over hvor gærdet er lavest : foccacia-brød med færdig brødblanding

Ciabatta-boller

Mine dage er travle! Arbejder med det civile arbejde, alt for meget. Kommer alt for sent hjem. Alt for sent til at lave lækkert mad, fotografere, forevige og fabulere om det.

Idag kom jeg hjem kl. 20.00 og manden havde lavet fredagsmad på en onsdag. Der er Kristians Himmelsfartsferie (som søde niece Mie kalder det;-). Derfor leger vi fredag på en onsdag og fik vores fredagskylling og pommes frites.

Manden havde glemt at købe pommes frites og blev noget forundret over så lang processen var, fra kartoflerne skulle skrælles, stege i ovnen og stege så lang tid at de blev sprøde. De blev færdige langt senere end kyllingen, som blev noget indtørret. Det tager sig tid at høste husmorefaringer 😉

Pyt!

Jeg satte mig glad til bordet for taknemmelig, det er jeg! Men lige idag bliver der ikke “skrevet hjem” om menuen. 😉

Istedet får I en opskrift idag på de lækreste foccacia-boller som jeg fandt et billede af i billedarkivet.

Ved I hvad?

Opskriften er baseret på en pose købe-færdig-mel-bolle-blanding og jeg har for en gangs skyld slet ikke lavet om på opskriften (kun på hæveproceduren) 😉

Denne gang følger du de nøjagtige anvisninger på posen.

Gå i gang i rigtig god tid. Det er nemlig hævningen du skal være kreativ med. De skal hæve længere tid end der står på posen for at de bliver allerbedst.

Ælt dejen. Har du god tid, kan du lade dejen hæve 1. gang i skålen i 30 min. ved stuetemperatur eller i ovnen på 50 grader. Dejen bliver kun bedre hvis den hæver to gange, men de smager også glimrende med kun en enkelt hævning.

Tril herefter bollerne. Tryk dem flade på pladen og bor 3 fingre ned i dejen så der kommer dybe huller i dejen. I hullerne drypper du olivenolie, flagesalt og oregano som vist på billedet her.

Nu stiller du bollerne til hævning lunt (gerne i ovnen på 50 grader) eller i stuetemperatur i 1-1½ time ca. Det vil sige tæt på den dobbelte hævetid som der står på posen.

Bollerne bliver kæmpestore, bløde og luftige så de skal ikke stå for tæt.

Når de er hævet til dobbeltstørrelse sætter du dem i ovnen.

Bages ca. 15-20 grader ved 175 grader varmluft. Kig til dem et par gange.

Nu har du de lækreste Ciabatta-boller/foccacia-brød.

Vi har tit lavet dem til fødselsdagsudflugter i familien med hønsesalat/salat/agurk eller ost/peber, paté/peber som fyld.

De er også perfekte som brød til en suppedag, til varm leverpostej eller som burgerboller.

Smager fantastisk!

Jeg tænker at du sagtens selv kan lave din egen melblanding? Du skal så bare erstatte noget af dit mel med durummel? Jeg har tit suppleret med dobbelt væske og eget mel og fået fantastiske boller alligevel.

Nogen gange kan man med fordel springe over hvor gærdet er lavest. Det går ganske glimrende med Amo’s Ciabattablanding!

Med ønsket om en god “Kristians Himmelfarts” ferie til alle 🙂

Gitte

Mere inspiration

Læg en kommentar