Pizza foccacia – uhm i dag får du opskriften på en dejlig deep pan pizza. Bloggens populære hvidløgsbrød lavet som pizza med skinkefyld.
I dag begik jeg intet mindre end en succes. En pizza succes! Sikke skønne hvidløgbrød jeg fik lavet. Oh la la!
En perfekt kombination af foccacia, pizza og hvidløgsbrød i ét. Genialt!
Hvor er det altså bare stor jubel når en ganske simpel og enkel bageidé udvikler sig, afprøves og ender ud i så stor succes. 🙂
Vi havde skinkestrimler i køleskabet, små tomater, mozzarella. Jeg gik og funderede. Her i huset har vi stor succes med hvidløgsbrød i bradepande.
Tænke tænke. Man burde kunne videreudvikle lidt på det gode hvidløgsbrød?og ved I hvad? Det kunne man og med dundrende succes.
Disse deep pan pizzaer du skal høre om i dag er SÅ lækre og SÅ nemme at lave og jeg glæder mig meget til at dele opskriften med her.
Det er virkelig et genialt påhit, så det er lige før at jeg skulle tage patent?
Hvis du er til bløde deep pan pizzaer med blød krumme og lækker smag, så kig med her.
Opskriften kommer her. Den er enkelt og let. Dejen er æltefri og skal ikke æltes med hænderne eller røres ud med kagerulle. FEDT!
Jeg lavede to store bageplader. 1 hvidløgspizzabrød med mozzarella og små cocktailtomater og 1 hvidløgspizzabrød med skinke og ost. Hvor var de LÆKRE!! Begge to!
Nedenfor får du opskriften på begge. Kan I ikke spise to, så halverer du jo bare portionen. Hvis du smører dejen tyndere ud, så kan du få 3 bradepandepizzaer af portionen.
Pizza foccacia med hvidløg, skinke og tomat – få en god nem, opskrift på deep pan pizza her
Ingredienser
Pizzadej
- 9 dl. koldt vand
- 50 gram gær
- 3 tsk sukker
- 1½ tsk salt
- 1 spsk citronsaft
- 1 kg tipo 00 mel almindeligt hvedemel kan bruges
- ½ kg fuldkornsdurumhvedemel kan erstattes af fuldkornshvede eller alm. hvedemel
- 3 dl. A38 eller andet surmælksprodukt. Mælk kan også bruges
Hvidløgsolie:
- 1 dl olie
- 6 fed hvidløg friskpressede
- 1 tsk hvidløgspeber
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk oregano
Pizza 1:
- 3-400 gram cocktailtomater
- 1 kugle mozzarella plukket. Mere kan bruges
Pizza 2:
- 1 pakke skinkestrimler ca. 200 gram eller mere
- 100 gram revet ost eller mere
Sådan gør du
- Gæren udrøres i de våde ingredienser. Salt og sukker tilsættes. Melet røres i. Skal kun lige røres til melet er opløst.
- Dejen skal være flydende og dryppende.
- Fordel dejen på 2 bageplader. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir på bagepladen og glat ud med en dejskraber. Hvis du smører dejen tyndere ud, kan du få til 3 tyndere bradepandepizzaer.
- Nu skal dejen hæve i mindst 1 time. Hvis du hæver bagepladerne i ovnen på 30 grader, så kan du nøjes med ½ times hævetid.
Hvidløgsoliedyp
- Imens gøres fyldet klar. Hvidløgsoliedyppen klargøres. Bland alle ingredienser. Spar ikke på olien eller hvidløg.
- Når dejen har hævet 1 time tager du pladerne ud af den kolde ovn. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. (max. temperatur på alm. ovn)
- Dryp din hvidløgsolie på dejen og smør den let ud med en dejskraber.
- Når olien er fordelt, trykker du dine fingre ned rundt omkring i dejen så der kommer små fordybninger, så kan olien bedre fordele sig. Hemmeligheden bag et godt pizzabrød er rigeligt olie.
Pizza 1:
- På den første pizza puttede jeg halvt skårne cocktailtomater i dejen og fordelte mozzarellatern over.
Pizza 2:
- 'Fordel skinkestrimler og revet ost.
- Pizzaerne sættes i den rygende varme ovn og bager ca 20-25 minutter. Skru ned til 225 grader varmluft (250 grader alm. ovn) og kig til foccacia pizzaerne ca. hvert 5. minut til sidst. Pizzaerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
Noter
Hvis du smører dejen tyndt ud, kan du få 3 bradepandepizzaer. Så får du tyndere og sprødere pizzaer.
Pizzaerne er fryseegnede og er perfekte at have med i madpakkenThat’s it. Billige, lette og vanvittig lækre deep pan pizzaer / pizza hvidløgsbrød!
Foretrækker du dine pizzaer tyndere, så kan du med fordel fordele dejen på 3 bageplader.
Det er en næsten tro kopi af denne opskrift på hvidløgsbrød bragt for nogle dage siden.
Denne gang supplerede jeg med lidt tykmælk, noget fuldkornsdurummel og lidt ekstra vand + mel.
Jeg har en sulten familie, og vi VILLE have pizzabrød nok til imorgen også. Disse var geniale pizzabrød og portionen rakte 🙂
Kan du nøjes med et enkelt deep pan pizza foccacia pizzabrød så halverer du jo bare portionen.
Som du kan se bliver stykkerne temmelig tykke og mætter derfor godt. Deep pan agtige. Tjek lige den krumme hvad?
Blød, lækker og sprød i bunden. Jeg kunne have vundet en bagekonkurrence med det brød der!! 🙂
Foretrækker du dine pizzaer tyndere, så kan du sagtens fordele dejen på 3 bageplader.
Det er SÅ nemt at dejen hverken skal æltes eller udrulles. Faktisk skal dejen bare være flydende og dryppende som vist i opskriften.
Spar ikke på olien. Jeg brugte 1 dl olie men altså ja der blev jo også til to kæmpestore pizzaer og så er det vel ikke så galt.
Hemmeligheden bag sprøde og lækre hvidløgsbrød, er altså rigeligt olie og rigeligt med hvidløg. Hvidløgsolie er så godt at bruge på en pizza.
Dryp din hvidløgsolie på og smør den evt. ud på dejen med en dejskraber. Du kan se at dejen er hævet. Den er høj, luftig og boblende.
Når olien er fordelt trykker du dine fingre ned rundtomkring i dejen så der kommer små fordybninger i dejen. Helt som når du laver foccacia brød.
Her ser du den første pizza med halvt skårne cocktailtomater og mozzarellatern.Ups ja brødet svømmer vist i olie men bare rolig. Du vil ikke fortryde det! Her ser du pizzaen med skinkestrimler og revet ost.Brug gerne mere ost end de 100 gram.
Pizzaerne er færdige når de er gyldne og sprøde som det ses her. Uhm! <3Sådan så skinke/oste hvidløgsbrødet ud. Knasende sprødt og MEGET velduftende! 🙂
Den rigelige mængde olie på toppen gjorde brødet fantastisk sprødt. Bemærk lige de små mozzarellaoaser på tomatbrødet.
De små tomater bliver bare fantastisk lækre og meget sødere af en tur i ovnen.
Et lille tip til serveringen : Klip pizzabrødene i stykker istedet for at skære. Det er MEGET lettere!
Brødet var himmelsk! Sprødt på top og bund og inden i så blødt så blødt. Krummen var vildt lækker.
Hvidløgspizza. Et nemt og hurtigt brød at lave! Dejen skal ikke æltes, men blot røres og hældes i bradepande.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver “pizza” på den måde.
Man kan jo ikke sige at det er en sprød milimetertynd bund man får her, men den lækre krumme og hvidløgsolien gør dette brød helt fantastisk. Prøv det!
Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer, hvis du skulle have lyst til at kaste dig ud i successen?
Hvilke typer fyld kunne du forestille dig at putte på? Del gerne dit favorittip herunder 🙂
Pizzabrødene var lækre med smuk grøn salat til. Sådan et lækkert men enkelt måltid. Så behøver jeg ikke meget mere!
Har store planer med disse pizzabrød! Man kunne bage dem til børnefødselsdagen? ‘Til buffetbordet? Til teenage-festen?
Tage dem med på udflugten? Bage dem istedet for at vente 1 time på pizzamanden? Mulighederne er mange. Bare spring på! 🙂
Få flere gode opskrifter på foccacia og hvidløgsbrød her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
YES! Jeg har ledt og ledt efter den ‘rigtige’ opskrift på den italienske bagers Pizza al taglio. Det er et brød som foccacia, hævet og olieret, men med en koncentreret tomatsauce.
På trods af at jeg kan flydende italiensk, så har jeg bare ikke kunne finde opskriften. Men…. Oh Halleluja…. Så ser dit brød helt rigtigt ud. Så nu går jeg i gang ??
Hej Gitte,
Hvor er du bare hurtig til at svare 🙂
På rødløgspizzaen var det friskost og creme fraiche 18%, 150g af hver til en pizza..
Jeg er bange for der ikke findes den fryser i verden som er stor nok til mig 😉 Så jeg øver mig i selvbeherskelse..
Dine æbleboller er også på listen.. og de andre frugtvarianter..
Mvh. Linda
Hej Gitte.. Ja, dejen blev faktisk så fast at min røremaskine knap kunne ælte den.. Altså inden jeg puttede ekstra vand i.. Men min bagevægt er sommetider lidt mærkelig, så den får bare skylden! 😀 Til pizzabrødene: Lækkert sprøde og dejlig bløde indeni.. og de smagte dejligt 🙂 Mht. fyldet havde jeg i mængden ca. holdt mig til opskriften.. Vi kan vist godt lide overlæssede pizzaer, for vi vil putte mere på næste gang – og mere salt og HVIDLØG 😉 Men det kan jo også være at jeg faktisk havde for meget dej.. Hvis der var kommet for meget… Læs mere »
Hej Gitte..
Så skal pizzabrødene afprøves 😀
Men.. Dejen blev da godt nok lidt tyk.. Og jeg tror nok jeg har fulgt opskriften..
Så har tilsat mere vand og krydser fingre.. Blev vist lige knap flydende nok..
Vi skal have tomat, mozzarella, peberfrugt, frisk ananas, skinke, salami, champignon og revet emmentaler på.. fordelt og mixet efter kokkens fantasi 😀
Hej Gitte,
Fantastisk i øvrigt at du finder tid til både at lave mad, blogge og svare dem som skriver til dig 🙂
Sidder igen og savler over din blog.. Har vist udviklet en lille afhængighed..
Hvor ville det være dejligt hvis jeg ikke skulle “bladre” side for side for at se alle opskrifter i en kategori.. Men ved ikke om det er muligt?
Mørbradgryden blev LÆKKER! Næste gang får den vist også lige en pakke bacon.. Mmm.. BACON 😉
Mvh. Linda
Hej Gitte, Har for nylig opdaget din fantastiske blog! Elsker dine små hyggelige historier fra hverdagen og din humoristiske og afslappede tilgang til madlavning. Og som om det ikke er nok ros, ELSKER jeg dine tøm-køleskabet opskrifter 🙂 Har pt. kun lavet 2 kager fra din blog.. Appelsinkagen (sådan cirka – efter køleskabets indhold 🙂 ) og den samme igen med appelsinjuice, jordbær yoghurt, bananer og orangechokolade 🙂 MUMS Selv min mand, som ikke kan lide hverken banankage eller fedtfattig kage kan lide den! Har for øvrigt regnet på dens kalorieindhold.. Med perfect fit istedet for sukker og med cheasy… Læs mere »
Super – tusind tak. Har lige været i Netto, som havde tipo mel som spotvare, så nu går jeg i gang. Vender måske tilbage med resultatet og familiens feedback….
Tak for en underholdende og inspirerende opskrift. Skønt at du viser så mange fotos, og jeg er vild med din måde at skrive på – det er grineren. Hvor finder jeg melet?
Mange julehilsner fra Mette
Hvor lækkert!:)
Kan man erstatte A38 med noget andet?
Hvilken hvidløgsolie bruger du?