Pizza foccacia – uhm i dag får du opskriften på en dejlig deep pan pizza. Bloggens populære hvidløgsbrød lavet som pizza med skinkefyld.

I dag begik jeg intet mindre end en succes. En pizza succes! Sikke skønne hvidløgbrød jeg fik lavet. Oh la la!

En perfekt kombination af foccacia, pizza og hvidløgsbrød i ét. Genialt!

Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat

Hvor er det altså bare stor jubel når en ganske simpel og enkel bageidé udvikler sig, afprøves og ender ud i så stor succes. 🙂

Vi havde skinkestrimler i køleskabet, små tomater, mozzarella. Jeg gik og funderede. Her i huset har vi stor succes med hvidløgsbrød i bradepande.

Tænke tænke. Man burde kunne videreudvikle lidt på det gode hvidløgsbrød?Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep panog ved I hvad? Det kunne man og med dundrende succes.

Disse deep pan pizzaer du skal høre om i dag er SÅ lækre og SÅ nemme at lave og jeg glæder mig meget til at dele opskriften med her.

Det er virkelig et genialt påhit, så det er lige før at jeg skulle tage patent?

Hvis du er til bløde deep pan pizzaer med blød krumme og lækker smag, så kig med her. Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan

Opskriften kommer her. Den er enkelt og let. Dejen er æltefri og skal ikke æltes med hænderne eller røres ud med kagerulle. FEDT!

Jeg lavede to store bageplader. 1 hvidløgspizzabrød med mozzarella og små cocktailtomater og 1 hvidløgspizzabrød med skinke og ost. Hvor var de LÆKRE!! Begge to!

Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan

Nedenfor får du opskriften på begge. Kan I ikke spise to, så halverer du jo bare portionen. Hvis du smører dejen tyndere ud, så kan du få 3 bradepandepizzaer af portionen. Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan

Pizza foccacia med hvidløg, skinke og tomat – få en god nem, opskrift på deep pan pizza her

Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
Lækre bløde deep pan pizzaer med hvidløg, skinke, tomat og ost
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Ret: Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
Portioner: 2 bageplader
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Pizzadej

  • 9 dl. koldt vand
  • 50 gram gær
  • 3 tsk sukker
  • tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 kg tipo 00 mel almindeligt hvedemel kan bruges
  • ½ kg fuldkornsdurumhvedemel kan erstattes af fuldkornshvede eller alm. hvedemel
  • 3 dl. A38 eller andet surmælksprodukt. Mælk kan også bruges

Hvidløgsolie:

  • 1 dl olie
  • 6 fed hvidløg friskpressede
  • 1 tsk hvidløgspeber
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk oregano

Pizza 1:

  • 3-400 gram cocktailtomater
  • 1 kugle mozzarella plukket. Mere kan bruges

Pizza 2:

  • 1 pakke skinkestrimler ca. 200 gram eller mere
  • 100 gram revet ost eller mere

Sådan gør du

  • Gæren udrøres i de våde ingredienser. Salt og sukker tilsættes. Melet røres i. Skal kun lige røres til melet er opløst.
  • Dejen skal være flydende og dryppende.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Fordel dejen på 2 bageplader. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir på bagepladen og glat ud med en dejskraber. Hvis du smører dejen tyndere ud, kan du få til 3 tyndere bradepandepizzaer.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Nu skal dejen hæve i mindst 1 time. Hvis du hæver bagepladerne i ovnen på 30 grader, så kan du nøjes med ½ times hævetid.

Hvidløgsoliedyp

  • Imens gøres fyldet klar. Hvidløgsoliedyppen klargøres. Bland alle ingredienser. Spar ikke på olien eller hvidløg.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Når dejen har hævet 1 time tager du pladerne ud af den kolde ovn. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. (max. temperatur på alm. ovn)
  • Dryp din hvidløgsolie på dejen og smør den let ud med en dejskraber.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Når olien er fordelt, trykker du dine fingre ned rundt omkring i dejen så der kommer små fordybninger, så kan olien bedre fordele sig. Hemmeligheden bag et godt pizzabrød er rigeligt olie.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Pizza 1:

  • På den første pizza puttede jeg halvt skårne cocktailtomater i dejen og fordelte mozzarellatern over.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Pizza 2:

  • 'Fordel skinkestrimler og revet ost.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Pizzaerne sættes i den rygende varme ovn og bager ca 20-25 minutter. Skru ned til 225 grader varmluft (250 grader alm. ovn) og kig til foccacia pizzaerne ca. hvert 5. minut til sidst. Pizzaerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Noter

Portionen rækker til 2 bradepande pizzaer / foccacia pizzaer. 
Hvis du smører dejen tyndt ud, kan du få 3 bradepandepizzaer. Så får du tyndere og sprødere pizzaer.
Pizzaerne er fryseegnede og er perfekte at have med i madpakken
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

That’s it. Billige, lette og vanvittig lækre deep pan pizzaer / pizza hvidløgsbrød!

Foretrækker du dine pizzaer tyndere, så kan du med fordel fordele dejen på 3 bageplader.

Det er en næsten tro kopi af denne opskrift på hvidløgsbrød bragt for nogle dage siden.

Denne gang supplerede jeg med lidt tykmælk, noget fuldkornsdurummel og lidt ekstra vand + mel.

Jeg har en sulten familie, og vi VILLE have pizzabrød nok til imorgen også. Disse var geniale pizzabrød og portionen rakte 🙂Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan

Kan du nøjes med et enkelt deep pan pizza foccacia pizzabrød så halverer du jo bare portionen.

Som du kan se bliver stykkerne temmelig tykke og mætter derfor godt. Deep pan agtige. Tjek lige den krumme hvad?

Blød, lækker og sprød i bunden. Jeg kunne have vundet en bagekonkurrence med det brød der!! 🙂

Foretrækker du dine pizzaer tyndere, så kan du sagtens fordele dejen på 3 bageplader. Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan

Det er SÅ nemt at dejen hverken skal æltes eller udrulles. Faktisk skal dejen bare være flydende og dryppende som vist i opskriften.

Spar ikke på olien. Jeg brugte 1 dl olie men altså ja der blev jo også til to kæmpestore pizzaer og så er det vel ikke så galt.

Hemmeligheden bag sprøde og lækre hvidløgsbrød, er altså rigeligt olie og rigeligt med hvidløg. Hvidløgsolie er så godt at bruge på en pizza. Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan med hvidløgsolie

Dryp din hvidløgsolie på og smør den evt. ud på dejen med en dejskraber. Du kan se at dejen er hævet. Den er høj, luftig og boblende.Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan med hvidløgsolie

Når olien er fordelt trykker du dine fingre ned rundtomkring i dejen så der kommer små fordybninger i dejen. Helt som når du laver foccacia brød.

Her ser du den første pizza med halvt skårne cocktailtomater og mozzarellatern.Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan med hvidløgsolieUps ja brødet svømmer vist i olie men bare rolig. Du vil ikke fortryde det! Her ser du pizzaen med skinkestrimler og revet ost.Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan med hvidløgsolieBrug gerne mere ost end de 100 gram.

Pizzaerne er færdige når de er gyldne og sprøde som det ses her. Uhm! <3Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan med hvidløgsolieSådan så skinke/oste hvidløgsbrødet ud. Knasende sprødt og MEGET velduftende! 🙂Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan med hvidløgsolie

Den rigelige mængde olie på toppen gjorde brødet fantastisk sprødt. Bemærk lige de små mozzarellaoaser på tomatbrødet.

De små tomater bliver bare fantastisk lækre og meget sødere af en tur i ovnen.

Et lille tip til serveringen : Klip pizzabrødene i stykker istedet for at skære. Det er MEGET lettere!

Brødet var himmelsk! Sprødt på top og bund og inden i så blødt så blødt. Krummen var vildt lækker.Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan med hvidløgsolie

Hvidløgspizza. Et nemt og hurtigt brød at lave! Dejen skal ikke æltes, men blot røres og hældes i bradepande.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver “pizza” på den måde.

Man kan jo ikke sige at det er en sprød milimetertynd bund man får her, men den lækre krumme og hvidløgsolien gør dette brød helt fantastisk. Prøv det!

Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer, hvis du skulle have lyst til at kaste dig ud i successen?

Hvilke typer fyld kunne du forestille dig at putte på? Del gerne dit favorittip herunder 🙂Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan med hvidløgsolie

Pizzabrødene var lækre med smuk grøn salat til. Sådan et lækkert men enkelt måltid. Så behøver jeg ikke meget mere!

Har store planer med disse pizzabrød! Man kunne bage dem til børnefødselsdagen? ‘Til buffetbordet? Til teenage-festen?

Tage dem med på udflugten? Bage dem istedet for at vente 1 time på pizzamanden? Mulighederne er mange. Bare spring på! 🙂Pizza foccacia med hvidløg, skinke & tomat - deep pan med hvidløgsolie

Få flere gode opskrifter på foccacia og hvidløgsbrød her:

1.

Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande
Nemt foccacia brød i bradepande med ramsløg
Se opskriften her
Foccacia med ramsløg - madbrød i bradepande

2.

Foccacia med asparges - nemt madbrød
Smukt madbrød med grønne asparges og tomater
Se opskriften her
Foccacia med asparges - nemt madbrød

3.

Foccacia brød i bradepande med hvidløg
Lækkert foccacia hvidløgsbrød i bradepande, med hvidløgssmør og persille
Se opskriften her
Foccacia i bradepande med hvidløg og persille

4.

Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
Bløde luftige boller med pesto - perfekte sandwichbrød
Se opskriften her
Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller

5.

Hvidløgsbrød med parmesanost - nem opskrift
Et nemt hvidløgsbrød med hvidløgssmør og parmesanost
Se opskriften her
Hvidløgsbrød med parmesanost - nem opskrift

6.

Hvidløgsbrød i bradepande - nem grov opskrift
Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn
Se opskriften her

7.

Brød i bradepande med hvidløg og oregano
Nemt hvidløgsbrød i bradepande
Se opskriften her
Brød i bradepande med hvidløg - nem opskrift

8.

Hurtigt madbrød uden æltning - nem opskrift
Nem bradepandebrød uden æltning
Se opskriften her
Hurtigt madbrød uden æltning - nem opskrift

9.

Madbrød nemt bradepandebrød med havregryn
Et skønt og nemt madbrød med Manitobamel og oregano
Se opskriften her

10.

Foccacia sandwich med mozzarella og tomat
Nem foccacia sandwich i airfryer eller ovn
Se opskriften her
Foccacia sandwich med mozzarella